כרוב אפוי הוא מנה פשוטה אך בעלת טעם שהופכת את הכרוב הצנוע לארוחה או תוספת טעימה ומשביעה ||| צלייה או אפיית הכרוב מחוללת קסם ומוציאה את המתיקות הטבעית שבכרוב ||| החום הגבוה עוזר לקרמל את שולי הכרוב, ומוסיף עומק טעם ומרקם נעים וקצת פריך ||| כרוב הוא ירק מזין, עשיר בוויטמינים C ו-K, ומכיל סיבים ונוגדי חמצון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
לתערובת דואה מצרית
- 100 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם בוטנים (מלוחים או טבעיים)
- ⅓ כוס שומשום
- ½ כפית זרעי כמון
- ½ כפית זרעי כוסברה
- ¾ כפית מלח גס
שלבי הכנה
- הכנת תערובת הדואה: במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הדואה עד שנוצר מרקם פירורי גס
- במחבת חמה, ללא שמן, קולים את תערובת הדואה במשך 5 דקות או עד שעולה ריח נפלא בחלל הבית
- מצננים ושומרים בקופסה במזווה עד חודש
- הכנת הכרוב: מניחים את הכרוב על משטח עבודה ומעסים אותו היטב בשמן זית
- מפזרים על פני הכרוב מלח, פלפל, שום ודואה מצרית שהכנו מראש
- מחממים תנור ל- 220 מעלות או יותר, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מניחים בתבנית את הכרוב המתובל
- סוגרים את הכרוב היטב בנייר האפייה ועוטפים את הכרוב הנייר אפייה, בשכבה של רדיד אלומיניום
- מכניסים לתנור וצולים כ- 30 דקות עד לריכוך הכרוב
- מוציאים ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…