חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כרוב אפוי

כרוב אפוי הוא מנה פשוטה אך בעלת טעם שהופכת את הכרוב הצנוע לארוחה או תוספת טעימה ומשביעה ||| צלייה או אפיית הכרוב מחוללת קסם ומוציאה את המתיקות הטבעית שבכרוב ||| החום הגבוה עוזר לקרמל את שולי הכרוב, ומוסיף עומק טעם ומרקם נעים וקצת פריך ||| כרוב הוא ירק מזין, עשיר בוויטמינים C ו-K, ומכיל סיבים ונוגדי חמצון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כרוב אפוי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

לתערובת דואה מצרית

שלבי הכנה

  1. הכנת תערובת הדואה: במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הדואה עד שנוצר מרקם פירורי גס
  2. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את תערובת הדואה במשך 5 דקות או עד שעולה ריח נפלא בחלל הבית
  3. מצננים ושומרים בקופסה במזווה עד חודש
  4. הכנת הכרוב: מניחים את הכרוב על משטח עבודה ומעסים אותו היטב בשמן זית
  5. מפזרים על פני הכרוב מלח, פלפל, שום ודואה מצרית שהכנו מראש
  6. מחממים תנור ל- 220 מעלות או יותר, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  7. מניחים בתבנית את הכרוב המתובל
  8. סוגרים את הכרוב היטב בנייר האפייה ועוטפים את הכרוב הנייר אפייה, בשכבה של רדיד אלומיניום
  9. מכניסים לתנור וצולים כ- 30 דקות עד לריכוך הכרוב
  10. מוציאים ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *