חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות קשת בענן או עוגיות תלת-צבע Rainbow Cookies

קינוח איטלקי-אמריקאי פופולרי שהוא למעשה לא עוגיות במובן המסורתי אלא יותר עוגת שכבות שחותכת לחתיכות קטנות בגודל עוגיות ||| לעוגיות קשת בענן יש בדרך כלל שלוש שכבות צבעוניות – ורוד/אדום, צהוב וירוק שהן תוצאה של צביעת בלילת עוגת שקדים בצבעי מאכל ||| עוגיות קשת בענן נוצרו על ידי מהגרים איטלקים-אמריקאים בארצות הברית, כהצדעה לדגל האיטלקי האדום, לבן וירוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות קשת בענן או עוגיות טרי קולור (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לעוגה

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 120 גרם אבק שקדים (שוברים לחתיכות קטנות כאבק, במעבד מזון כ- 30 שניות)
  • 1 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
  • 1 כוס קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית תמצית וניל
  • צבע מאכל: 8 טיפות לכן צבע שתבחרו (לרוב אדום וירוק)

לזיגוג השוקולד

לשכבות

  • ריבת פטל או אדומה שאוהבים

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, ומשמנים את התבניות. מרפדים את התבניות המשומנות בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה ומפזרים מעט קמח. מנערים את התבניות כדי להסיר עודפי קמח
  2. בקערת מיקסר מערבבים את הביצים וסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה וצהובה
  3. מוסיפים אבק שקדים ומערבבים
  4. מוסיפים חמאה מומסת, קמח, מלח ותמצית וניל
  5. מחלקים את התערובת לשלוש כמויות שוות
  6. מוסיפים צבע מאכל ירוק למנה אחת של הבלילה
  7. מוסיפים צבע מאכל אדום למנת הבלילה השנייה ומשאירים את המנה השלישית בצבע הטבעי
  8. יוצקים כל מנת בצק לתבנית נפרדת לקבל 3 תבניות ב-3 צבעים
  9. אופים במשך 8-9 דקות, או עד שהבצק מתייצב ולא רטוב באמצע
  10. מניחים לבצקים התקרר לחלוטין
  11. בקערת זכוכית מניחים את השוקולד צ'יפס, שומן צמחי וקורט מלח
  12. מכניסים למיקרוגל ומפעילים כל פעם 30 שניות עד להמסה
  13. מערבבים במרץ כדי לוודא שאין גושים בבלילת השוקולד
  14. מעבירים את העוגה האדומה עם נייר האפיה למגש
  15. מורחים שכבה דקה של ריבת פטל
  16. מעבירים בזהירות את שכבת העוגה הלבנה ומניחים על שכבת הבצק האדום המצופה ריבה ומורחים על השכבה הלבנה שכבה דקה של ריבת פטל
  17. מעבירים בזהירות את שכבת העוגה הירוקה ומניחים על שכבת הבצק הלבן המצופה ריבה
  18. מורחים על השכבה הירוקה ובזהירות, מחצית מכמות השוקולד המומס
  19. מכניסים למקרר למשך 15-20 דקות או עד להתקשות מלאה
  20. הופכים את העוגה ומורחים את יתרת השוקולד בצד האדום ומכניסים את העוגה בחזרה למקרר למשך 30 דקות או למשך לילה

הגשה

פורסים לעוגיות ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *