הפתרון למי שלעולם לא יכול להסתפק רק במנת חומוס עם שמן זית כמו כאן ||| או אולי מתכון לחומוס של קוסמים כמו כאן ||| בצל מוקפץ, שום וגזר מספקים את הבסיס למרק, בעוד שהחומוס נושא את טעמי הסיום הבהירים והקטיפתיים ||| מרק שהוא מנה מנחמת ועשירה בחלבון וירקות, מתאימה לטבעונים, צמחונים, נמנעים מגלוטן או לקטוז – בקיצור, לכוווולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 800 גרם חומוס (מקופסת שימורים או קפוא ללא הנוזלים)
- 8 שיני שום בינוניות, קלופות
- 3 כפות שמן זית
- 1-2 כפיות מלח, ועוד לפי הטעם
- 1.5 כפיות כַּמּוֹן טחון
- 1 בצל צהוב גדול, קצוץ
- 4 גזר קטנים, קלופים וקצוצים גס (אפשר בכל צבע או גוון לפי איך שרוצים להגיש)
- 4 כוסות מרק ירקות
- 1 כוס מים, ועוד לפי הצורך
- 1/3 כוס טחינה
- 3 כפות מיץ לימון טרי, ועוד לפי הטעם
- 1/4 כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) עלים שטוחים טריים קצוצים
אופן הכנה
- קליית גרגרי החומוס: מחממים תנור ל- 400 מעלות
- מפזרים על פני תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מחצית מכמות החומוס, שיני שום, כף שמן זית, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית כמון
- אופים 20-25 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהשום רך ושחום והחומוס קלוי ופריך
- מוציאים מהתנור ונותנים לתת לחומוס ולשום להתקרר בתבנית האפייה
- בזמן שהחומוס בתנור, מתחילים בהכנת המרק: מחממים בסיר סוטאז' גדול את שאר שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שקיפות
- מוסיפים 1+ כפיות מלח וכפית כמון הנותרת וממשיכים לטגן 60-90 שניות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שעולה ניחוח והכמון מתכהה וקלוי
- מוסיפים גזר ואת שאר החומוס וממשיכים לבשל 2 דקות, כשמערבבים לציפוי כל הגרגרים
- מוסיפים בהדרגה מרק ירקות ומים, ובעזרת כף עץ דואגים לגרד את כל החלקים השחומים בתחתית הסיר
- מביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות כאשר הסיר מכוסה, עד שהגזר רך
- מסירים מהכיריים ומוסיפים טחינה, מיץ לימון ושיני שום צלויות ששמרנו בתבנית
- טוחנים את המרק במשך 1-2 דקות עם בְּלֶנְדֶּר יד
- מוסיפים מים רותחים לפי הצורך כדי להגיע למרקם הסמיכות שרוצים
- מתקנים תיבול לפי הטעם במיץ לימון
הגשה
מחלקים את המרק באופן שווה בין 4 קערות. מפזרים את גרגרי החומוס הקלויים וקומץ פטרוזיליה או כוסברה
הערות
- לגרגרי החומוס יש מעטפת סיבית של קרום שיכולה להיות קשה לעיכול. למרות שזה לא הכרחי, הסרת הקרום עוזרת להשיג תוצאה חלקה במיוחד. קל יותר להסיר את הקליפות של חומוס מקופסת שימורים מאשר אם מגרגרי חומוס שבישלנו
- אם אתם אוהבים לנשנש חומוס קלוי, זו הזדמנות להכין מנה גדולה של גרגרי חומוס ולצלות אותם לשימוש בהמשך השבוע. גרגירי חומוס צלויים יהיו פריכים ביותר באותו היום, אך ניתן לצלות אותם מבעוד מועד ולאחסן אותם בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 4-5 ימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…