חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת דבש ללא גלוטן וללא דבש

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה ומחברת ספר המתכונים הדיגיטלי עוגות וקינוחים לחגים מציע ||| עוגת דבש מגלמת את הרצון שלנו לשנה מתוקה ומלאת אושר ושפע ||| עוגת דבש ללא גלוטן, דלת פחמימה וללא סוכר מחליפה מרכיבים מסורתיים בחלופות חדשניות ||| עוגה טעימה שלא רק משביעה את החך אלא, עושה כבוד לראש השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת דבש ללא דבש (צילום עדי גבירצמן)

מצרכים

למילוי

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. לשמן תבנית קוגלהוף ולרפד את התחתית בנייר אפייה
  3. הכנת שכבת המילוי: בקערה בינונית מערבבים את האגוזים, ממתיק סוכר חום וקינמון ומניחים את התערובת בצד
  4. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) גדולה (אפשר גם מיקסר יד) מערבבים חמאה רכה וממתיק, עד לקבלת תערובת קרמית אחידה
  5. מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התמצית וניל ולערבב שוב
  6. הכנת תערובת היבשים: בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון, מלח, תבלינים ואבקת אפייה לקבלת תערובת אחידה
  7. להוסיף את תערובת היבשים אל קערת המיקסר בפעימה אחת ולערבב במיקסר במשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה
  8. להוסיף לתערובת את תמצית הקפה ולערבב שוב
  9. נוסיף את המים לתערובת הבצק, עד לקבלת מרקם שנוח מצד אחד למרוח ולפזר בתבנית, ומצד שני שלא יהיה נוזלי מידי. יש להוסיף בכל פעם מעט מהמים עד לקבלת המרקם הרצוי של התערובת
  10. הרכבת העוגה: מעבירים כחצי מהתערובת של העוגה אל תבנית האפייה
  11. לפזר מעל שכבה זו חצי מתערובת המילוי של האגוזים ומיישרים
  12. שופתים את החצי השני של תערובת העוגה
  13. מפזרים מעל את החצי השני של תערובת האגוזים ומיישרים
  14. אופים במשך 45-55 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
  15. להמתין לפחות שעתיים עד לצינון מוחלט של העוגה. אז מחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים ומגישים

לרכישת הספר בפורמט דיגיטלי בקישור…

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *