עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה ומחברת ספר המתכונים הדיגיטלי עוגות וקינוחים לחגים מציע ||| עוגת דבש מגלמת את הרצון שלנו לשנה מתוקה ומלאת אושר ושפע ||| עוגת דבש ללא גלוטן, דלת פחמימה וללא סוכר מחליפה מרכיבים מסורתיים בחלופות חדשניות ||| עוגה טעימה שלא רק משביעה את החך אלא, עושה כבוד לראש השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2.75 כוסות קמח שקדים
- 6 כפות קמח קוקוס
- 6 כפות אבקת חלבון
- 1 כף אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית תבלין ציפורן טחון
- ¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
- ¾ כוס חמאה רכה בטמפרטורת חדר
- ¾ כוס ממתיק שאוהבים (סילאן או סירופ מייפל)
- 6 ביצים L
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות תמצית קפה אספרסו
- 3/4 כוס מים (או פחות)
למילוי
- ¾ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/3 כוס ממתיק או סוכר חום (או סילאן או סירופ מייפל)
- 1 כף קִנָּמוֹן
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לשמן תבנית קוגלהוף ולרפד את התחתית בנייר אפייה
- הכנת שכבת המילוי: בקערה בינונית מערבבים את האגוזים, ממתיק סוכר חום וקינמון ומניחים את התערובת בצד
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) גדולה (אפשר גם מיקסר יד) מערבבים חמאה רכה וממתיק, עד לקבלת תערובת קרמית אחידה
- מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התמצית וניל ולערבב שוב
- הכנת תערובת היבשים: בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון, מלח, תבלינים ואבקת אפייה לקבלת תערובת אחידה
- להוסיף את תערובת היבשים אל קערת המיקסר בפעימה אחת ולערבב במיקסר במשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה
- להוסיף לתערובת את תמצית הקפה ולערבב שוב
- נוסיף את המים לתערובת הבצק, עד לקבלת מרקם שנוח מצד אחד למרוח ולפזר בתבנית, ומצד שני שלא יהיה נוזלי מידי. יש להוסיף בכל פעם מעט מהמים עד לקבלת המרקם הרצוי של התערובת
- הרכבת העוגה: מעבירים כחצי מהתערובת של העוגה אל תבנית האפייה
- לפזר מעל שכבה זו חצי מתערובת המילוי של האגוזים ומיישרים
- שופתים את החצי השני של תערובת העוגה
- מפזרים מעל את החצי השני של תערובת האגוזים ומיישרים
- אופים במשך 45-55 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
- להמתין לפחות שעתיים עד לצינון מוחלט של העוגה. אז מחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים ומגישים
לרכישת הספר בפורמט דיגיטלי בקישור…
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite