מתכון: חלה לשבת

פנינה קדם מציעה מתכון לחלה ו/או לחמניות לשבת ||| חלה קלה להכנה שתכניס אותכם לשבת חגיגית או כל חג עשיר אחר ||| חלה שתוכלו להיות גם יצירתיים בצורה ואופן בה תוגש לסועדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חלה לשבת (צילום פנינה קדם)

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן זית עדין
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 ביצה XL
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 1 כף חומץ טבעי
  • 1 כף אבקת אפיה
  • חלמון ביצה
  • שומשום, קצח, מלח גס לפח מה שאוהבים

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. להכניס לקערת מיקסר עם וו גיטרה לפי הסדר תוך כדי ערבוב קמח, סוכר, שמרים, שמן ומים
  2. כשמתחיל להתגבש בצק, להוסיף ביצה, מלח, חומץ ואבקת אפיה ולהמשיך 10 דקות עד קבלת בצק גמיש ואחיד
  3. לכסות הקערה בניילון נצמד ולשים בצד להתפחה עד הכפלת נפח לפחות
  4. לפתוח, ללחוץ להוצאת אוויר ולכסות
  5. להניח להתפחה נוספת עד הכפלת נפח
  6. לחלק לצמות ולקלוע חלה או לעשות לחמניות וככל העולה בדעתכם
  7. להניח בתבנית עם נייר אפייה
  8. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  9. למרוח חלמון הביצה ולפזר שומשום, מלח וכו'
  10. להכניס לתנור לאפיה עד השחמה
קליעת צמה לחלה לשבת (צילום פנינה קדם)

שבת שלום ובתיאבון

כתיבת תגובה