השף אליחנן מלכיור עם פלפל ממולא….דג ||| טיפ לתערובת עישבי תיבול ירוקים ולתערובת תיבול דגים ||| הפעם מתכון של פלפל ממולא לא שגרתי ||| מתכון שמוקדש לאוהבי הדגים שרוצים פלפל ממולא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מילוי דג על שום מה?
מספר מלכיור: היציאה לקניות במרכול(סופר) מבחינתי היא יציאה לחנות צעצועים. אני מחליט על תפריט ביתי תוך כדי שיטוט בין מוצרי המרכול – ירקות בחלקת הירקות יעלו לי רעיונות, מחלקת הבשר תעלה לי רעיונות אחרים, מדף הקטניות או אזור הדגים גם הם מפרים את מוחי הקודח, ותוך כדי אני גם משנה דעה. לשמחתי, בני הבית שלמים עם השיגעונות שלי…..בדרך כלל.
הפעם פלפלים אדומים קטנים הביאו אותי לרעיון על פלפל ממולא, ושיטוט נוסף העלה לי את הרעיון למלא בהן גבינות לשבועות, אבל עד שבועות יש זמן, וממול מחלקת הגבינות יש את מחלקת הקפואים עם ירקות דגים ובשר, אז אולי למלא פלפל בבשר, זה טעים אבל נדוש. החלטתי למלא בדג, אני בטוח שאני לא הראשון שעשה זאת. אם כי אלו לא המנות המקובלות "פלפל ממולא בדג" מן הסתם אורז הוא חלק בלתי נפרד אבל החלטתי לשים ג'ריש, רעיון שבסוף ירדתי ממנו כי רציתי לעשות עם הג'ריש קובה שגם בה יהיה דג אבל זה סיפור אחר. לבסוף רכשתי במחלקת הירקות ירוקות תבלין: שמיר, פטרוזיליה וכוסברה ויאללה לעבודה.
טיפים
תערובת עשבי תיבול: אני טוחן עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה) מראש והם משמשים אותי לכל הבישולים
תערובת לתיבול דגים: יש לי תערובת לתיבול דגים, מתבלינים יבשים שאני מכין מראש. הבלנד שלי הוא:
- 15 גרם שמיר יבש
- 15 גרם פטרוזיליה
- 15 גרם גרגרי כוסברה
- 10 גרם גרגרי שום
- 15 גרם פלפל שחור
- 20 גרם לימון פרסי טחון
- 10 גרם כמון
התערובת מתאימה לתבשילי ירקות, תפוחי אדמה ועוד כיד הדמיון והיצירתיות.
מצרכים
- 8 פלפלים אדומים
- 500 גרם דג (כל סוג – מה שבא לכם. אני השתמשתי בבקלה. אפשרויות נוספות בקישור)
- 3 גזר
- 1 בצל
- 150 גרם פרורי לחם
- 1 ראש שום
- תערובת פטרוזיליה – כוסברה – שמיר (טיפ 1 לעיל)
- מלח
- פלפל שחור
- תערובת לתיבול דג (טיפ 2 לעיל)
- אורז מבושל אַל דֶנְטֶה Al dente (לא לגמרי מבושל)
- 1 קופסת פולפה Polpa עגבניות (גם עגבניות מבושלות לרוטב בסיס יעשו את העבודה)
לעבודה
- נגלח את ראש הפלפלים וננקה את תוכנם מבפנים
- נכניס למעבד מזון פלפל אחד (ישארו 7 למילוי), חצי מתערובת עשבי התיבול, חצי מתערובת תיבול דגים, גזר, בצל, פרורי לחם ושום ונפעיל לקבלת עיסה אחידה
- נעביר את העיסה ממעבד המזון לקערה
- נוסיף את האורז ונערבב ידנית
- נמלא את הפלפלים בעיסה
- נסדר צפוף בכלי עמוק חסין אש או סיר
- נחמם תנור ל-200 מעלות
- נכסה בראש הפלפל שגילחנו בתחילת העבודה
- נציף את הכלי ברוטב מפולפה עגבניות והמחצית השנייה של תערובת הדגים והתערובת הירוקה ומים כמובן
- נכניס לאפיה 30-40 דקות (אני הכנתי בטאבון פיצה)
פרטים נוספים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון