מתכון: פסטה לומאקוני Lumaconi Pasta

השף אליחנן מלכיור עם לומאקוני פסטה צבעונית ||| קונכיות פסטה ממולאות והפעם לטובת הקרניבורים ||| שילוב צבעוני ועסיסי שמתאים ליד כוס יין לבן צונן, עם רוטב בשאמל אדום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פסטה לומאקוני Lumaconi Pasta (צילום אליחנן מלכיור)

לומאקוני פסטה Lumaconi Pasta

עוד טיול בסופר ומול עיני ששקית עם לומאקוני פסטה טריקולור Lumaconi Pasta בשלושה צבעים. לומאקוני יכולה לבוא בשלושה צבעים: אדום, לבן וירוק שהם צבעי הדגל האיטלקי או בצבע אחד (משלושה שאמרתי ושחור שהיא על בסיס דיו של דיונון) הקונכיות או השבלולים מכניסי אורחים, רוצה לומר מוכנים לקלוט לתוכם מלית. כמובן שניתן לעשות אותם כמו כל פסטה אבל אז רוכשים פסטה אחרת זולה יותר. מילון הפסטה בקישור….

במתכון שמאחורי הלוגו של הפסטה ממליצים לבשל ולמלא ואני אומר לכם תמלאו ותבשלו. בשבועות נספר על מילוי חלבי….היום המלית היא בשרית.

צילוי קונכיות פסטה לומאקוני Lumaconi Pasta (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • צרור של ריחן קצוץ
  • 1 בצל קצוץ עד טחון
  • מלח פלפל לפי טעם
  • ראס אל חנות לפי טעם
  • ציר ירקות
  • קופסת שימורים של פולפת עגבניות

לרוטב

  • 150 גרם קמח לבן
  • שום כתוש
  • שמן זית

לעבודה

 
- פרסומת -

 
  1. מערבבים חצי מהפולפה של עגבניות עם הבשר
  2. ממליחים ומפלפלים וגם מוסיפים ראס אל חנות
  3. מוסיפים חצי מהריחן ואת הבצל
  4. מערבבים עד שיש תחושה שניתן להכין קציצה
  5. ממלאים כל קונכייה ומניחים את הקונכייה בתחתית התבנית עם הפתח למטה
פסטה לומאקוני Lumaconi Pasta (צילום אליחנן מלכיור)

מכינים רוטב בשאמל Sauce Béchamel

טיפ: הרוטב צריך להיות סמיך אך לא סמיך מדי. רוטב דליל יגרום לדילול הקונכיות וריקון התוכן מתוכם. כיוון שאני אמון על הכנת מתכונים כשרים, נשתמש בשיטה הבאה.

  1. נאחד מעט שמן זית עם הקמח במחבת
  2. מלח פלפל וציר הירקות ישלימו את הטעם
  3. נוסיף חצי קופסת פולפה שנשארה
  4. יוצקים לתבנית עם הקונכיות המלאות
  5. נחמם תנור ל-170 מעלות
  6. נכניס לתנור כשהתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום ל- 30-40 דקות

הגשה: מומלץ עם כוס יין לבן מצונן.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה