סלט שהוא שילוב מרענן ומעודן של טעמים מתקתקים-אניסיים ויוצר מנה אלגנטית ומיוחדת ||| השומר הפריך עם טעמו הטרי והמרענן משתלב נהדר עם מתיקות התאנים, והתוצאה היא סלט מרענן ומלא ניגודים מפתיעים ||| תאנים טריות מושלמות לסלט הזה, אבל גם תאנים מיובשות יכולות לעבוד אם משרים אותן מעט במים חמימים ||| תוספות אפשריות לשדרוג: אגוזים קלויים (פקאן או מלך), שקדים פרוסים, גבינת עיזים רכה (פטה או בולגרית), נענע קצוצה או רוקט להשלמת הרעננות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 3 ראשי שומר חצויים ופרוסים דק
- 1 כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 100 גרם דבלים (תאנים מיובשות) חתוכים לרצועות דקות
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- קמצוץ פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
לשקדים המצופים
- 50 גרם סוכר
- 1 כף מים
- קמצוץ פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- 100 גרם שקדים קלופים, חצויים או פרוסים
שלבי הכנה
- הכנת השקדים המצופים: בסיר על להבה בינונית ממיסים את הסוכר והמים במשך 4 דקות בלי לבחוש עד לקבלת קרמל
- מוסיפים את הצ'ילי והשקדים ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בקרמל
- שופכים את התערובת הלוהטת לתבנית אפייה נקייה ומשומנת מעט, ומצננים
- מרסקים את תערובת השקדים לשברים קטנים (אפשר ע"י לחיצות עם סכין רחבה)
- הכנת הרוטב: בצנצנת סגורה מערבבים את כל מצרכי הרוטב, ע"י שמנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול
- הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט יחד עם הרוטב
הגשה
- מפזרים מעל הסלט את שברי השקדים המצופים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…