חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט שומר ותאנים

סלט שהוא שילוב מרענן ומעודן של טעמים מתקתקים-אניסיים ויוצר מנה אלגנטית ומיוחדת ||| השומר הפריך עם טעמו הטרי והמרענן משתלב נהדר עם מתיקות התאנים, והתוצאה היא סלט מרענן ומלא ניגודים מפתיעים ||| תאנים טריות מושלמות לסלט הזה, אבל גם תאנים מיובשות יכולות לעבוד אם משרים אותן מעט במים חמימים ||| תוספות אפשריות לשדרוג: אגוזים קלויים (פקאן או מלך), שקדים פרוסים, גבינת עיזים רכה (פטה או בולגרית), נענע קצוצה או רוקט להשלמת הרעננות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט שומר (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (6 מנות)

לרוטב

לשקדים המצופים

שלבי הכנה

  1. הכנת השקדים המצופים: בסיר על להבה בינונית ממיסים את הסוכר והמים במשך 4 דקות בלי לבחוש עד לקבלת קרמל
  2. מוסיפים את הצ'ילי והשקדים ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בקרמל
  3. שופכים את התערובת הלוהטת לתבנית אפייה נקייה ומשומנת מעט, ומצננים
  4. מרסקים את תערובת השקדים לשברים קטנים (אפשר ע"י לחיצות עם סכין רחבה)
  5. הכנת הרוטב: בצנצנת סגורה מערבבים את כל מצרכי הרוטב, ע"י שמנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול
  6. הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט יחד עם הרוטב

הגשה

  1. מפזרים מעל הסלט את שברי השקדים המצופים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *