ארק כרמל והשף עומר מילר מציעים מתכון מפתיעה ללא בישול או אפייה ||| סלמון מעושן בטעם אניס ובמחיר של סלמון טרי ||| הכנה קלה וסבלנות יביאו אותכם לתוצאה המובטחת של פרוסת סלמון כתובל ובמרקם כמו של מעושן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם נתח סלמון בלי עור ועצמות
- 2 סלק מגורד
- 2 כוסות מלח גס
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס ארק
- 1 כף פִּלְפֵּל שחור גרוס
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את המלח וסוכר
- על מגש גדול משטחים מחצית מכמות המלח והסוכר
- פורשים את נתח הסלמון באמצע משטח המלח וסוכר
- מורחים את הסלמון בגרידת הסלק הטרי
- יוצקים את הארק על הדג
- מכסים היטב את הדג עם שארית המלח וסוכר
- עוטפים את המגש והדג בניילון נצמד
- מכניסים למקרר למשך 15 שעות, ונותנים לארק, מלח וסוכר לעשות את הקסם על בשר הדג
- מוציאים מהמקרר ומנקים היטב את הדג מהמלח, סוכר, פלפל וסלק (לא שוטפים)
- פורשים את הסלמון לפרוסות דקות ככל האפשר
הגשה
מגישים לצד מרוסקטות חמות מעט וקרם פרש או בייגל וממרח אבוקדו.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…