חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חלת שום ורוזמרין

פנינה קדם מציעה מתכון לחלה מועשרת בשום ורוזמרין ||| חלה שאפשר לשדרג גם עם גבינות בעלות טעם ועוצמה ||| חלה קלועה מ-6 צמות בקלי קלות ועם הרבה טעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חלה לשבת (צילום פנינה קדם)

מצרכים (2 חלות של 6 צמות)

לבצק

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • 2 ביצים L
  • 1/3 כוס שמן זית עדין
  • 2 שיני שום כתושות
  • 8-10 עלי רוזמרין קצוצים דק
  • 2/3 כוס מים פושרים
חלה לשבת עם שום ורוזמרין (צילום פנינה קדם)

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה (אגווש)
  • מלח גס (מומלץ מלח מעושן)
  • 2-4 שיני שום פרוסות
  • 5-6 גבעולי רוזמרין קטנים

אופן הכנה

  1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב ביד
  3. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב ביד
  4. מחברים את הוו לישה ותוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הדבש, ביצים, שמן, שום ורוזמרין
  5. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים רק עד לקבלת בצק רך וגמיש
  6. ממשיכים ללוש כ – 10 דקות נוספות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק
  7. מעבירים לקערה נקייה ומגלגלים את הבצק במעט שמן
  8. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים
  9. יצירת החלות: יוצרים 12 רצועות שוות מהבצק
  10. קולעים מכל 6 רצועות 2 חלות צמות
  11. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים החלות בתבנית
  12. מתפיחים 30-40 דקות
  13. מחממים תנור ל- 175 מעלות
  14. לפניי האפייה מברישים את החלות בביצה טרופה ובוזקים מלח בנדיבות
  15. מפזרים את פרוסות השום וענפי הרוזמרין בין חיבורי הצמות של החלות
  16. אופים כ- 25 דקות ועד שהחלות תפוחות וזהובות
  17. מוציאים ומצננים מעט. מגישים מיד.

שדרוג: אפשר להוסיף על החלה לפני האפייה, גבינת פרמז'ן או קשקבל מגורדת

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *