פנינה קדם מציעה מתכון לחלה מועשרת בשום ורוזמרין ||| חלה שאפשר לשדרג גם עם גבינות בעלות טעם ועוצמה ||| חלה קלועה מ-6 צמות בקלי קלות ועם הרבה טעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 חלות של 6 צמות)
לבצק
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות דבש
- 2 ביצים L
- 1/3 כוס שמן זית עדין
- 2 שיני שום כתושות
- 8-10 עלי רוזמרין קצוצים דק
- 2/3 כוס מים פושרים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה (אגווש)
- מלח גס (מומלץ מלח מעושן)
- 2-4 שיני שום פרוסות
- 5-6 גבעולי רוזמרין קטנים
אופן הכנה
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח
- מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב ביד
- מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב ביד
- מחברים את הוו לישה ותוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים את הדבש, ביצים, שמן, שום ורוזמרין
- מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים רק עד לקבלת בצק רך וגמיש
- ממשיכים ללוש כ – 10 דקות נוספות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק
- מעבירים לקערה נקייה ומגלגלים את הבצק במעט שמן
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים
- יצירת החלות: יוצרים 12 רצועות שוות מהבצק
- קולעים מכל 6 רצועות 2 חלות צמות
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים החלות בתבנית
- מתפיחים 30-40 דקות
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- לפניי האפייה מברישים את החלות בביצה טרופה ובוזקים מלח בנדיבות
- מפזרים את פרוסות השום וענפי הרוזמרין בין חיבורי הצמות של החלות
- אופים כ- 25 דקות ועד שהחלות תפוחות וזהובות
- מוציאים ומצננים מעט. מגישים מיד.
שדרוג: אפשר להוסיף על החלה לפני האפייה, גבינת פרמז'ן או קשקבל מגורדת
בתיאבון