פנינה קדם מציעה מתכון להכנת בורק טורקי Börek ||| בורקס מבצק דק דק דק שנותן מקום למלית שאתם אוהבים ||| ייגלה שכל בני הבית יאהבו והריח יזמין את השכנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (16 יחידות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חומץ
- 2 כוסות מים
למלית
- כל גבינה שאוהבים
- ביצה
- מלח
- פלפל שחור
לציפוי
- ביצה+כף מים (אגווש)
- שומשום
אופן הכנה
- ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד וגמיש
- לחלק ל 16 כדורים
- למלא קערה עם שמן ולהכניס את כדורי הבצק כך שיהיו מכוסים בשמן
- להשאיר בצד לפחות 12 שעות
- לרדד כל כדור בצק דק דק דק (ממש עד שכמעט נקרע)
- המלית: לערבב תערובת גבינות שאתם אוהבים, ביצה, מלח, פלפל שחור
- למלא כל דף בצק במלית
- לסגור ע"י גלגול
- לעגל לעיגול בצק
- להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- למרוח באגווש ולפזר שומשום
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות
- להכניס התבנית לתנור ולאפות עד שהבורקס מזהיבים
בתיאבון