חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בורקס טורקי Börek

פנינה קדם מציעה מתכון להכנת בורק טורקי Börek ||| בורקס מבצק דק דק דק שנותן מקום למלית שאתם אוהבים ||| ייגלה שכל בני הבית יאהבו והריח יזמין את השכנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בורקס תורקי (צילום פנינה קדם)

מצרכים (16 יחידות)

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כוסות מים

למלית

  • כל גבינה שאוהבים
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי

  • ביצה+כף מים (אגווש)
  • שומשום

אופן הכנה

  1. ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד וגמיש
  2. לחלק ל 16 כדורים
  3. למלא קערה עם שמן ולהכניס את כדורי הבצק כך שיהיו מכוסים בשמן
  4. להשאיר בצד לפחות 12 שעות
  5. לרדד כל כדור בצק דק דק דק (ממש עד שכמעט נקרע)
  6. המלית: לערבב תערובת גבינות שאתם אוהבים, ביצה, מלח, פלפל שחור
  7. למלא כל דף בצק במלית
  8. לסגור ע"י גלגול
  9. לעגל לעיגול בצק
  10. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  11. למרוח באגווש ולפזר שומשום
  12. לחמם תנור לחום של 180 מעלות
  13. להכניס התבנית לתנור ולאפות עד שהבורקס מזהיבים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *