חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מריטוצי Meritozzi

פנינה קדם מציעה מתכון להכנת מריטוצי Meritozzi ||| קינוח שהוא גם חגיגה לכלות האיטלקיות ומכאן גם שמו ||| אוכל רחוב פופולארי בצורות ובטעמים שונים ברחבי איטליה ||| פרטים על המעדן וכמובן המתכון של פנינה קדם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גרסה משודרגת של Maritozzi (צילום Pixabay)

מריטוצי Meritozzi

זהו קינוח שמגיע מחבל לאציו Lazio ורומא ומורכב מלחמנייה מתוקה חצויה לאורכה ומלאה בשפע קצפת בתוספת צנוברים, ענבים וגרידת תפוזים מסוכרים. למתכון יש מקורות מימי רומא העתיקה שם היה נהוג שהחתן מביא את המנה הזו לכלה החדשה ומשם השם של המאכל. הכלות העתידיות שקיבלו את המריטוצי כונו ע"י הכלות מריטוזו. לעיתים החתן היה מחביא בקצפת את טבעת הנישואין או תכשיט מתנה לכלה.

המאכל המבטיח אושר זכה לפופולאריות וגרסאות שונות ביניהן:

  • בדרום איטליה וסיציליה Maritozzo pugliese e siciliano: בצורת צמה ורכה יותר מהקלסית של לאציו. ללא צנוברים או צימוקים.
  • ברומא Maritozzo romano: הצורה היא של כריך מעוגל.
  • אוכל רחוב עדכני Maritozzo salato: זהו למעשה כריך מעוגל או מוארך, בצק פחות מתוק וטעם נטרלי יותר ועם מילויים מלוחים ושילובי גורמה. הפך לגיבור אוכל הרחוב המלוח וההסעדה הרשמית של איטליה.
  • Maritozzo marchigiano: הצורה היא של כריך מוארך עם קצוות מחודדים.

מצרכים (ל- 12 יח' במשקל 80 גר' כל אחת(

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן רגיל
  • 200 גרם מים
  • 1 ביצה L
  • 1 חלמון (לשמור את החלבון, נצטרך אותו אחר כך)
  • 50 גרם שמן זית עדין (או 70 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר)
  • 6 גרם מלח
  • גרידה מתפוז
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 30 גרם דבש
  • 60 סמ"ק שמן זית עדין

לסירופ

  • 100 גרם סוכר
  • 120 גרם מים

לקצפת

  • 500 סמ"ק שמנת מתוקה קרה
  • 70 גרם אבקת סוכר או סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל (או כפית תמצית וניל איכותית)

אופן הכנה

  1. שמים 200 גרם מהקמח בקערת המיקסר ואת כל כמות המים ומערבבים היטב
  2. מניחים כשעתיים בצד
  3. מערבבים את גרידת התפוז לתוך הדבש ומניחים עד השימוש
  4. לאחר כשעתיים, מרכיבים וו גיטרה למיקסר ותוך כדי לישה מוסיפים את שאר כמות הקמח (300 גרם), ביצה, חלמון ביצה, מלח ומערבבים קלות
  5. מוסיפים שמרים ואת הדבש המתובל בגרידת תפוז ולשים מעט
  6. מוסיפים את השמן זית (או חמאה), מעט בכל פעם, תוך כדי לישה, עד שכל השומן נטמעה
  7. מוסיפים תוך זילוף את השמן, בכל פעם מעט, עד שהשמן הקודם נטמע ואז מוסיפים את הזילוף הבא. כך עד שמסיימים את כל השמן
  8. לשים כ-10 דקות נוספות
  9. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ושמים להתפחה, עד שהבצק יכפיל את נפחו (לאט-לאט)
  10. כאשר הבצק הכפיל את נפחו, מוציאים אויר בעזרת אגרוף ומקפלים את הבצק לתוך עצמו

    לחמניות בדרך לתנור (צילום פנינה קדם)
  11. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כ-30 דקות נוספות
  12. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מכסים אותו במגבת ומניחים להתפחה של כ-15 דקות על המשטח עבודה
  13. חותכים את הבצק ל-12 חלקים שווים (90-80 גרם ליחידה)
  14. מכסים את כדורי הבצק במגבת בד נקיה ומניחים לכ-15 דקות
  15. מעצבים כל כדור בצק לצורת לחמנייה מאורכת מעט ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
  16. הערה: מניחים את הלחמניות במרווח מה זו מזו
  17. מכסים את התבנית (תבניות) במגבת מטבח ומניחים להתפחה של כ-30 דקות
  18. מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות
  19. מורחים את הלחמניות בחלבון ששמרנו
  20. אופים את הלחמניות כ-18 דקות
  21. בינתיים, בזמן אפיית הלחמניות, מבשלים את הסוכר והמים לסירופ ומכבים את הלהבה להצטננות
  22. כאשר הלחמניות אפויות ובצבע חום בהיר, מורחים עליהן מיד מן הסירופ (אפשר לעשות זאת פעמיים)
  23. מניחים את הלחמניות לצינון מוחלט
  24. חותכים את הלחמניות באמצע, לא עד הסוף
  25. מקציפים היטב את הקצפת עם אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל עד שהקצפת תהיה יציבה לחלוטין
  26. מעבירים לשק זילוף וממלאים כל לחמנייה בקצפת
  27. מיישרים בסכין את שפת הלחמנייה
  28. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *