סיפורו של מתכון: פאני פופו Pani Popo

לחמניות בריוש מתוקות מהאוקיינוס ​​השקט ||| פאני פופו פירושו לחם קוקוס כי הלחמניות האלה בניחוח עדין של קוקוס, מגיעות היישר מהמטבח של סמואה ||| קצת על המטבח של סמואה הכל כך רחוקה ||| מאפה שמאד דומה ללחמניות של צ'כיה או אוסטריה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאני פופו של סמואה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

המטבח של סמואה Samoa

המדינה העצמאית של סמואה תופסת את החלק המערבי של איי סמואה, והחלק השני נמצא בממשל אמריקאי, וכוללת ארבעה איים מיושבים: אופולו Upolu, סוואיי Savai'i, מנונו Manono ואפולימה Apolima ושישה איים לא מיושבים. סמואה נמצאת במרחק של כ- 3000 ק"מ מחופי ניו זילנד ו- 2,250 ק"מ מטהיטי Tahiti.

200,000 תושבי סמואה ידועים כאנשים חייכנים וחסרי הדאגות בעולם. הם אוהבים לשיר, לרקוד ולצחוק, אבל יש 3 נושאים שלעולם לא תראה שום אדם מסמואה מתבדח עליהם: משפחה, דת ו…אוכל. האוכל בסמואה כולל בעיקר פקעות, קוקוס, צמחים טרופיים, פירות טריים, חזיר, עוף וכמובן דגים.

אומו Umu וטארו Taro

החגיגה הפולינזית המסורתית מורכבת מבישול אוכל באומו Umu שהוא סוג של תנור בגובה הקרקע. בני הבית מכינים את האומו – תנור המוצב על הקרקע בגינת הבית ומורכב מחלוקי נחל.

תמיד תמצאו את עלי הטארו Taro הבלתי נמנע, מרכיב בסיסי בתזונה הסמואית, אבל גם בננות בוסר, פרי לחם Breadfruit, ופלוסאמי Palusami – מאכל טיפוסי המבוסס על דגים ובשר. וכשהכל מבושל באומו – הכל מכוסה בשכבות של עלי בננה ו/או קוקוס.

משקה קאווה Kava, אופייני גם לאיים אחרים באוקיינוס ​​השקט. זה משקה העשוי משורשי פלפל בעל אפקט הרגעה עדין. הוא נצרך בדרך כלל בתחילת כינוסים משפחתיים או קהילתיים ובטקסים חגיגיים.

פאני פופו או בוחטי

זה בעצם בריוש שעשוי מכמה חתיכות בצק בתבנית, קצת כמו בריוש הבוחטיי של צ'כיה. לאחר מכן מפזרים מעל הבצק חלב קוקוס לפני האפייה. למרות שהם מתוקים, לחמניות הבריוש הללו משמשות לרוב להכנת כריכים מלוחים ולרוב מוגשות עם הרוטב הנותר בתחתית התבנית לאחר האפייה.

 
- פרסומת -

 

קוקוס

פאני פופו ללא קוקוס הוא כמובן לא פאני פופו ומעט מתכונים הם סמלים לסמואה כמו הפאני פופו הטעים הזה. הקוקוס, החלב שלו והשמנת שלו הם מרכיבי מפתח של מתכונים רבים בסמואה ובכל מטבחי האוקיינוס ​​השקט. ואכן, קוקוס הוא המרכיב העיקרי של בישול סמואי. הוא משמש בתכשירים מתוקים וגם בתכשירים מלוחים וכתיבול.

משתמשים בכל חלק בקוקוס ובכל צורותיו: בנוסף לשמנת ולחלב קוקוס, העיסה מבושלת לרוב, נאכלת טרי או מגורדת. כמו כן, מי הקוקוס שאיתם מכינים משקה פופולרי בשם niu, טרי ומבעבע, הם משקה מנצח נגד החום.

מתכון: פאני פופו

מצרכים

לבצק

לרוטב הקוקוס

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את השמרים עם ½ כוס מים חמימים ומשאירים למשך 20 דקות, עד שהבלילה מבעבעת ועולה בנפחה
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח וסוכר
  3. חופרים גומה במרכז, מוסיפים את השמן, בלילת השמרים, סוכר, והביצה הטרופה
  4. מערבבים את תכולת הקערה במהירות בינונית תוך שילוב של שאר המים בהדרגה
  5. לשים את הבצק 10 דקות, עד שהוא חלק ואלסטי
  6. מערבבים פנימה את המלח לאחר 5 דקות לישה
  7. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים למשך שעה עד להכפלת נפחו
  8. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל- 10-12 כדורי בצק
  9. יצירת הלחמניות: מסדרים את הלחמניות בתבנית אפייה (עגולה או מרובעת) עם שוליים גבוהים או בתבנית עוגה, תוך השארת מרווח מספיק ביניהן, בציפייה לגידול בנפחן
  10. מכסים את התבנית במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 20 דקות במקום חמים עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם
  11. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  12. הכנת הרוטב: בקערה מקציפים יחד את המים, חלב קוקוס וסוכר
  13. יוצקים 3/4 מתכולת הרוטב לתבנית האפייה, ישירות על כדורי הבצק
  14. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והרוטב מבעבע מעט בקצוות
  15. מגישים חם עם חלק מהרוטב שנותר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה