חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: בוחטי Buchty או בוחטלן Buchteln

מאכל מרכז אירופאי מסורתי, שמתאים לשבועות ||| בוחטה שהיא לא ערימת שטרות כסף אלה כדור בצק ממולא ריבה ||| מאכל דומה עם הרבה שמות דומים או מוזרים ||| איפה תמצאו את הבוחטה הכי טעים בווינה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מאפה בוחטי עם פובישל (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

בוחטה Buchta

המושג הנפוץ שהוצמד לערימת שטרות גדולה, מגיע דווקא מהמטבח הצ'כי, שם המילה buchta  מתארת סוג של עוגה תפוחה או סוג של לחמנייה מתוקה ממולאת ריבה. מאפה הדומה יותר למאפינס מאשר לסופגנייה. המילה buchty היא צורת הרבים של המילה buchta, שהיא בצ'כית גליל קטן או עוגה קטנה.

במדינות שונות במרכז אירופה נקרא המאפה בשמות דומים, כך באוסטריה ובוואריה, גרמניה הן נקראות רוהנודלן Rohrnudel, בסלובניה הם נקראים buhteljni. בסרביה זה בוטלה Buhtle או בוחטלה buhtla. בהונגריה קוראים להם bukta. בקרואטיה, בוטל buhtle, בפולין זו בוצ'טה Buchta. בצ'כיה, בוצ'טי Buchta או buchtička, ובחלק מרומניה הם .bucte.

הבוחטי הם כדורי בצק שמרים, ממולאים בדרך כלל בריבה ונאפים יחד בתבנית, כמעט מודבקים זה לזה, ליצירת לחמנייה אחת לאחר האפייה. להב סכין לא צריך לגעת בבוחטי, כי הלחמניות הקטנות והרכות האלה, שנאפו פעם אחת, אמורות להיפרד זו מזו בקלות רבה בדיוק כמו בריוש דני בהבדל קטן – המילוי העדיף הוא מילוי פובידל Powidl או ריבת שזיפים או משמש.

על פי המסורת, בצק הבוחטי מכיל קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, לימון או אפילו זנגוויל מגורד.

גרסה נוספת של הבוחטי היא עם מילוי פרג: פרג טחון מבושל עם חלב וסוכר שלאחר מספר דקות בישול, מערבבים את התערובת המקוררת עם סוכר, וניל, שקדים טחונים וציפורן.

מילוי נוסף הוא על בסיס גבינת קווארק, שמעורבבת עם גרידת לימון, וניל וצימוקים שמייבשים מחדש עם רום וסוכר.

בית הקפה Hawelka, וינה, אוסטריה

לכל בית קפה ישן בווינה יש סיפור ועל רבים סיפרנו כאן. בבית הקפה Hawelka, זה סיפור אהבה של Josefine עם בחיר ליבה Leopold Hawelka.

ליאופולד כבר עבד במסעדה המפורסמת דיירל שם נפגש והתאהב ביוספין. הם התחתנו ואז פתחו בשנת 1939, בית קפה משלהם, ברחוב דורוטרגאסה Dorotheergasse 6. מהכרזות הצהבהבות על קירות בית הקפה ועד כיסאות העץ שאותות הזמן ניכרים בהם, נראה שבקפה הוולקה יש את האווירה האופיינית לבית הקפה הספרותי של תחילת המאה העשרים. בית הקפה Hawelka העניק אירוח והשראה למשוררים. אינטלקטואלים ואמנים ידועים.

אבל, כמה שזה נראה מפתיע, אם אתה רוצה ליהנות מהבוחטי הקטנות והלוהטות האלה עם קרם וניל בקפה הוולקה, תצטרכו ללכת לשם בערב, ולעולם לא לפני השעה 20:00, ואז מוגשת המנה הראשונה של אותו היום.

יוזפין הורישה את המתכון של חמותה הבוהמיינית, לילדיה שמצידם לימדו גם את הנכדים אמיר ומיכאל, כך שבבית הקפה מציעים את אותם בוחטי שהגישו לפני 80 שנים.

מאפה בצק בוחטי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: בוכטי Buchty

מצרכים

למילוי

  • 450 גרם פובידל Powidła (או ריבת שזיפים)
  • 1 כפית רום כהה

לקישוט

לתוספת

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את השמרים עם החלב החם
  2. מוסיפים את הסוכר וכוס אחת מהקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  3. מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק
  4. מכסים ומניחים לעמוד למשך 30 דקות במקום חמים
  5. ממיסים את החמאה ומניחים לה להתקרר
  6. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מוזגים את הביצה וחלמוני הביצים ומקציפים אותם קלות
  7. מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון, חמאה מומסת וחמה, ומערבבים
  8. מוסיפים את תערובת השמרים והקמח ולשים במהירות בינונית
  9. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח ולשים במשך 3 דקות במהירות בינונית ואז מערבבים פנימה את המלח
  10. לשים שוב למשך 3 דקות
  11. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח למשך 30 דקות
  12. מערבבים את הפובידל (או ריבה) עם הרום
  13. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  14. שמנו תבנית אפייה מלבנית עמוקה
  15. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ועם האגרוף לחצו אותו בעדינות כלפי מטה
  16. חלקו את הבצק ל- 15 חתיכות של כ 60 גרם לכל אחת
  17. צרו לעיגול עם כל חתיכת בצק, ואז שימו כפית פובידל במרכז כל יחידת בצק
  18. קפלו את הדפנות כדי לסגור את הפובידל חצרו כדור
  19. הופכים כל כדור ומניחים אותו בתבנית
  20. מניחים את כל כדורי הבצק אחד ליד השני
  21. הברישו את המאפה בנדיבות בחמאה מומסת
  22. תנו ללחמניות לעלות שוב למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר, הרחק מהתנור
  23. הברישו את המאפה שוב בחמאה
  24. הכניסו לאפייה של 25-30 דקות
  25. ברגע שהמאפה מוכן הוציאו מהתנור
  26. הברישו שוב את הלחמניות בחמאה, ולתת להם להתקרר על גבי רשת התנור
  27. פזרו אבקת סוכר מעל הכל
  28. הכנת קרם ווניל חם (אופציונאלי): פיצלו את תרמיל הווניל לאורך, גרדו את הזרעים וערבבו אותם עם החלב בסיר
  29. הכניסו את התרמילים לחלב והביאו לרתיחה
  30. מסירים את הסיר מהכיריים וממתינים 20 דקות
  31. בקערה מקציפים את החלמונים והסוכר
  32. מחזירים את החלב ללהבה בינונית ומחזירים לרתיחה
  33. מוציאים את תרמיל הווניל מהחלב
  34. הוסיפו את החלמונים לחלב הרותח בהדרגה אחת אחת
  35. מחזירים את הבלילה לסיר על להבה בינונית עד נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהבלילה מסמיכה
  36. מצננים במהירות על ידי הנחת הסיר במים עם קוביות קרח כדי לעצור את הבישול ולהוסיף את השמנת, תוך כדי ערבוב מתמיד

הגשה

מגישים בוחטה חמה על צלחת עם כדור גלידה וניל או בטמפרטורת חדר לצד הקרם ווניל חם

מתכון: לחמניות שמרים עם ריבה Rohrnudel

בוחטי עם ריבה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לאפיה

  •  50 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, הוסיפו קמח, סוכר, שמרים, ביצה וחמאה רכה והתחילו לערבב
  2. הוסיפו את החלב והמשיכו לערבל כ- 10 דקות
  3. לקראת סוף התהליך הוסיפו את המלח ותקבלו בצק רך ודביק
  4. רכזו את הבצק לכדור אחד אחיד (אפשר להיעזר במרית)
  5. שמנו קערה אחרת, והעבירו את הבצק להתפחה במקום חמים או לילה במקרר
  6. כשהבצק תפח והכפיל את נפחו העבירו אותו למשטח עבודה מקומח
  7. חלקו את הבצק ל-12 כדורים שווים
  8. תפתחו כל כדור בצק על משטח העבודה, ליצירת עיגול
  9. הניחו 1/2 כפית ריבה לתוך מרכז העיגול
  10. סגרו העגול ע"י צביטה של קצוות הבצק וסגרו אותו לעיגול שלם
  11. טיפ: יש להדק שהריבה לא תברח (גם אם הריבה ברחה, לא נורא)
  12. טבלו את כדור הבצק עם הריבה בצלוחית עם חמאה מומסת
  13. הניחו בתבנית המשומנת או מרופדת בנייר אפייה כך שהתפר סגירה נמצא כלפי מטה
  14. הניחו התבנית להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח
  15. חממו תנור ל- 180 מעלות
  16. הכניסו לתנור לאפייה של 35-40 דקות או עד השחמה

הגשה

חם לצד כדור גלידה וניל (להיזהר עם הריבה החמה בפנים)

בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *