חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טופו בגריל לטבעונים

מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים עשירה בטעם שגם קרניבורים ירצו לאכול ||| מזיגת מרינדה חמה על הטופו גורמת לספיגה מהירה יותר של טעמים, ומבטלת את הצורך בהשרייה ארוכה למשך הלילה ||| המתכון הוא לבעלי סבלנות אבל אפשר גם להשרות במחצית הזמן ולקבל מנה עשירה ומהירה ||| לשלב עם אורז מאודה וסלט ירוק פשוט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שיפודי טופו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. מסדרים את פרוסות הטופו בתבנית אפייה בגודל 24X32 או בכל תבנית רדודה שיכולה להכיל את הטופו בשכבה אחת
  2. בסיר קטן, מערבבים שמן זית, שום וג'ינג'ר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה
  3. מבשלים 2 דקות נוספות, תוך ערבוב תכוף, עד לריכוך וגם תריחו את השום והג'ינג'ר היטב
  4. מוסיפים רוטב סויה, סוכר, פלפל ו -1/4 כוס מים, ומבשלים 2 דקות נוספות תוך ערבוב להמסת הסוכר
  5. יוצקים את המרינדה החמה על פרוסות הטופו
  6. הופכים בעדינות את פרוסות הטופו לציפוי אחיד
  7. מסדרים את פרוסות הטופו במרינדה, על צלחת או כלי עמוק ועוטפים בנייר נצמד
  8. מכניסים את הכלי עם הפרוסות טופו במרינדה למקרר למשך 3-4 שעות.
  9. הופכים את פרוסות טופו ומכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות נוספות
  10. מחממים את הגריל לחום בינוני ומשמנים היטב את הרשת או לחילופין, מחממים תבנית גריל מברזל יצוק על להבה בינונית ומשמנים אותה קלות
  11. משאירים פרוסות הטופו על אש ישירה כ-3 דקות עד להזהבה וקבלת מרקם מקורמל ואז הופכים לצד השני
  12. בינתיים, מעבירים את שארית המרינדה לסיר קטן על להבה בינונית ומחממים במשך 1-2 דקות
  13. מוסיפים ומערבבים לתוך המרינדה את הבצל ירוק
  14. מעבירים הטופו הצלוי לצלחת הגשה ובוזקים מעל כף רוטב
  15. מגישים חם

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *