מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים עשירה בטעם שגם קרניבורים ירצו לאכול ||| מזיגת מרינדה חמה על הטופו גורמת לספיגה מהירה יותר של טעמים, ומבטלת את הצורך בהשרייה ארוכה למשך הלילה ||| המתכון הוא לבעלי סבלנות אבל אפשר גם להשרות במחצית הזמן ולקבל מנה עשירה ומהירה ||| לשלב עם אורז מאודה וסלט ירוק פשוט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 300 גרם טופו, פרוס לרוחב לשמונה פרוסות שוות בעובי של יותר מס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות שום כתוש
- 1 כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי טחון
- ⅓ כוס רוטב סויה דל נתרן
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
- מסדרים את פרוסות הטופו בתבנית אפייה בגודל 24X32 או בכל תבנית רדודה שיכולה להכיל את הטופו בשכבה אחת
- בסיר קטן, מערבבים שמן זית, שום וג'ינג'ר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה
- מבשלים 2 דקות נוספות, תוך ערבוב תכוף, עד לריכוך וגם תריחו את השום והג'ינג'ר היטב
- מוסיפים רוטב סויה, סוכר, פלפל ו -1/4 כוס מים, ומבשלים 2 דקות נוספות תוך ערבוב להמסת הסוכר
- יוצקים את המרינדה החמה על פרוסות הטופו
- הופכים בעדינות את פרוסות הטופו לציפוי אחיד
- מסדרים את פרוסות הטופו במרינדה, על צלחת או כלי עמוק ועוטפים בנייר נצמד
- מכניסים את הכלי עם הפרוסות טופו במרינדה למקרר למשך 3-4 שעות.
- הופכים את פרוסות טופו ומכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות נוספות
- מחממים את הגריל לחום בינוני ומשמנים היטב את הרשת או לחילופין, מחממים תבנית גריל מברזל יצוק על להבה בינונית ומשמנים אותה קלות
- משאירים פרוסות הטופו על אש ישירה כ-3 דקות עד להזהבה וקבלת מרקם מקורמל ואז הופכים לצד השני
- בינתיים, מעבירים את שארית המרינדה לסיר קטן על להבה בינונית ומחממים במשך 1-2 דקות
- מוסיפים ומערבבים לתוך המרינדה את הבצל ירוק
- מעבירים הטופו הצלוי לצלחת הגשה ובוזקים מעל כף רוטב
- מגישים חם
בתיאבון