צימס או צימעס הוא תבשיל יהודי אשכנזי מסורתי העשוי בדרך כלל מגזר ופירות יבשים כגון שזיפים מיובשים או צימוקים ||| צימס היא גם מנה חגיגית בראש השנה כחלק מהמסורת לאכול מנות מתוקות ||| הפעם נציע צימס בסגנון ייחודי מתת היבשת ההודית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 3 כפות שמן זית
- 3 בצל בינוני, חתוכים לקוביות
- 6 שיני שום
- 2-3 ס"מ זנגוויל (ג'ינג'ר)
- 3 כפיות מלח
- 3 כפיות גאראם מאסאלה
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 5 כפיות רסק עגבניות
- 800 גרם גזר, קלופים וחתוכים לאצבעות של 6-7 ס"מ ובעובי דק ואחיד
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה
- מטגנים את הבצל במשך 15 דקות, עד שמתרכך ומתחיל להשחים בקצוות
- בזמן טיגון הבצל, מגרדים את השום והג'ינג'ר, או מרסקים במעבד מזון ושמים בצד
- כשהבצל מוכן מוסיפים לסיר את רסק השום-ג'ינג'ר, מלח, גראם מסאלה, כורכום, פלפל טחון ומוסיפים 3 כפות מים
- מערבבים את התערובת כדקה לפני הוספת העגבניות המרוסקות ורסק עגבניות
- מערבבים היטב לאיחוד
- מוסיפים פנימה את הגזר ומערבבים את הכול 3-5 דקות, ומוודאים שהגזרים מצופים יפה ברוטב מכל הצדדים
- מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים הלהבה לרתיחה איטית קבועה
- מכסים ומבשלים 30-40 דקות כשהסיר מכוסה, תוך ערבוב לסירוגין
- כאשר הגזר רך כך שמזלג ננעץ בו בקלות, מסירים מהאש ומגישים חם.
בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें