חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: רוטב מוחו MoJo Sauce

רוטב חריף ועסיסי שפופולארי ממערב אפריקה ועד דרום ארה"ב ||| רוטב עסיסי ואדום, שאפשר להוסיף לו פירות מקומיים עסיסיים ורק עושים טוויסט בפה ||| מתכון שמקורו באיים הקנריים ונפוץ לכל עבר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

רוטב מוחו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מוחו או מוג'ו Mojo או Moyo וגם Molho

זה שם מקוצר, של מספר סוגי רטבים, המשתנים ברמת החריפות, המורכבים בעיקר משמן זית, זני פלפל מקומיים (הנקראים pimienta באיים הקנריים), שום, פפריקה, כמון או כוסברה ותבלינים אחרים. מוחו מקורו באיים הקנריים, שם הזנים העיקריים הם מוחו אדום Mojo Rojo ומוחו ירוק Mojo Verde. במדינות אחרות יש מתכונים דומים למוחו, בהם ניתן להשתמש במרכיבים חומציים כגון חומץ, לימון, תפוז או מיץ ליים.

מוחו ירוק, מכיל תבלינים ירוקים, במיוחד כוסברה ו/או פטרוזיליה ומשמש בדרך כלל לתיבול מנות דגים. מוחו אדום, עשוי מפלפלים אדומים קטנים מלה פלמה Pimienta Palmera (או Picona) ופפריקה, נאכל בדרך כלל עם בשר. ניתן להשתמש במוחו אדום וירוק לסירוגין כדי לתבל כמה מנות כמו תפוח אדמה אפויים עם מוחו  .papas arrugadas con salsa mojoמוחו מוגש גם בדרך כלל עם לחמניות טריות בתחילת הארוחה.

סוגי רוטב מוחו ברחבי העולם

האיים הקנריים: הווריאציות המקומיות של מוחו כוללות מתכונים עם גבינה mojo con queso מלה פלמהLa Palma  ואל היירו  El Hierro. גרסה אחרת של מוחו הוא אלמוגרוטה Almogrote שמקובל בלה גומרה La Gomera. לכל משפחה קנרית יש מתכון משלה להכנת מוחו, כך שהוא יכול להשתנות מאוד בטעם, בחריפות ובמרקם. יש גם מוחו שקדים המהווה ליווי אידיאלי למנות צלויות שונות. מוחו זעפרן Saffron mojo, שהמרכיב העיקרי שלו הוא זעפרן קנרי, טעמו מצוין עם כל סוג של גבינה מטוגנת. Mojo שום הוא אידיאלי על פיצה. וכמובן מוחו ירוק עם עשבי תיבול מקומיים והוא אידיאלי לכל סוג של סלט.

קובה: בבישול קובני, המוחו חל על כל רוטב המוכן עם שום, שמן זית או שומן חזיר, ומיץ הדרים, מיץ תפוזים מסורתי. הוא נפוץ לטעום את פקעת הקסאווה והוא משמש גם למרינדת חזיר צלוי. ללא אורגנו, הרוטב נקרא בדרך כלל מוחיטו Mojito ומשמש מטבל לטוגני פלנטיין plantain chips או יוקה Yuca. ליצירת המרינדה לבשר חזיר, המרכיבים הם מיץ תפוזים מריר, שום, אורגנו, כמון ומלח.

פוארטו ריקו: כאן מוחו הוא רוטב עשבי תיבול של כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק עם מלח, הרבה שום כתוש ושמן זית. ניתן להוסיף גם פלפל שחור, חמאה, בצל מגורד, חומץ וכל פרי הדר. הוא משמש בדרך כלל כמרינדה לצלי עוף ומטבל לטוסטונים או לקסאווה מטוגנת ולפעמים מחית עם מופונגו Mofongo.

הרפובליקה הדומיניקנית: כאן הוא נקרא wasakaka ומשמש כרוטב לעוף קלוי וקסאווה מבושלת. ווסאקקה מורכב לרוב מים רותחים עם פטרוזיליה, שום, שמן זית ומיץ תפוזים או ליים.

מערב אפריקה: בעיקר במדינות טוגו, בנין וסנגל קוראים מויו לתערובת עסיסית של עגבניות טריות, בצל אדום, מיץ צ'ילי ולימון. הוא נהדר במזג אוויר חם ולח, אם כי הוא מביא מעט חום וטעם משלו הודות לתוספת של פלפל חריף או צ'ילי הבנרו. עגבניות טריות הן באופן מסורתי המקור למתיקות העדינה שלה, אך כאן מוסיפים מנגו לעידון בטעם פירותי. לעיתים מחליפים המנגו בפירות עונתיים כמו אפרסקים, משמשים ונקטרינות.

דרום ארה"ב: באזור הדרום העמוק של אזור ארצות הברית, ובמיוחד מדינות פלורידה, טקסס ולואיזיאנה שם גם נקרא מוג'ו. ניתן להכין את הטעם כמעט מכל דבר, החל עגבנייה או פלפל ועד אבוקדו תלוי במוצא המשפחתי שלכם – היספנים או לא, מוג'ו יהיה רוטב הברביקיו שם.

רוטב מוחו אפריקאי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: רוטב מוחו אפריקאי עם מנגו Moyo Sauce

מצרכים (2 כוסות)

  • 220 גרם עגבניות בשלות (בכל גודל), חצויות וחתוכות לאורכן לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • ½ בצל אדום קטן, קלוף ופרוס דק (3/4 כוס לערך)
  • 1 פלפל חריף ירוק או צ'ילי הבנרו, חצויים
  • ¼ כוס מיץ לימון או ליים טרי
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 מנגו בשל, מקולף, מגולען וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את העגבניות, הבצל והצ'ילי
  2. יוצקים פנימה את מיץ הליים, ומוסיפים את המלח ופלפל
  3. מוסיפים את המנגו ומערבבים, מכסים ומניחים לשבת לפחות 10 דקות בטמפרטורת החדר או עד שעתיים במקרר לפני ההגשה

הגשה

מגישים על דג שלם צלוי או קלוי, סלטים חמים ובשר צלוי או מטוגן

בתיאבון Buen apetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *