חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק עדשים אדומות

עדשים אדומות הן מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך את מרק עדשים אדומות לאופציה מזינה עבור צמחונים וטבעונים ||| עדשים בכלל, כולל עדשים אדומות, עשירות בסיבים תזונתיים, שיכולים לתמוך בבריאות מערכת העיכול ולתרום לתחושת שובע ||| עדשים אדומות מספקות רכיבים תזונתיים חיוניים כמו ברזל, אבץ, אשלגן וויטמיני B שונים ||| עדשים אדומות דלות שומן באופן טבעי, מה שהופך את מרק עדשים אדומות לאופציה דלת שומן יחסית כאשר מכינים אותן ללא תוספת שומנים מופרזת ||| עדשים אדומות מתבשלות מהר יחסית לקטניות אחרות, מה שהופך את מרק עדשים אדומות למנה נוחה ומהירה להכנה ||| כל הפרטים והמתכון למרק המזין ומנחם בהמשך…

מרק עדשים אדומות (כתומות) מזין (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את השום, גזר ועגבנייה ומבשלים למשך 3-5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את העדשים הכתומות, כמון וכורכום ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  5. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות, או עד שהעדשים מתרככות

הגשה

מומלץ להגיש חם, עם קישוט של עלי פטרוזיליה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *