אפונה היא מקור טוב לחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וחומצה פולית ||| אפונה דלה בשומן, והמתכון שלנו הפעם יכול להיות מנה דלת שומן יחסית ||| אפונה, תפוחי אדמה ותירס עשירים בפחמימות ולימי החורף הם בהחלט עושים את המרק למנחם ומעשיר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 תפוח אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס אפונה (מקופסת שימורים, קפואה או טרייה)
- 1 כוס גרעיני תירס (מקופסת שימורים, קפואים או טריים)
- 4 כוסות מים
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- עשבי תיבול טריים (פֶּטְרוֹזִילְיָה, כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) או תימין)
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים 3-5 דקות, עד שקיפות
- מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים 2-4 דקות
- יוצקים פנימה את המים ומביאים את הסיר לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ונותנים להתבשל 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים
- מוסיפים את האפונה ותירס לסיר. הערה: אם משתמשים באפונה ותירס טריים, יש לתת להם להתבשל כ-5 דקות. אם משתמשים בקפואים או מקופסת שימורים, פשוט לחמם
- שדרוג: לקבלת מרק חלק, לאחר שהמרק התקרר מעט, ערבבו את המרק עם בְּלֶנְדֶּר מוט או להעביר חלק מהמרק לבְּלֶנְדֶּר לריסוק
- מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם
הגשה
מקשטים בעשבי תיבול טריים שאוהבים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…