מתכון: עוגת השמרים של ז'נט

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת שמרים ביתית עם טעם של פעם כמו שכל אחד.ת אוהב וזוכר מהבית ||| עוגת שוקולד שמרים בלי זמן תפיחה בשמש ||| גרסת הבית של הבבקה Babka עליה כבר סיפרנו כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

בבקה שוקולד וקינמון (צילום דן לב)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד).

פס עוגת בבקה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (3 תבניות אינגליש קייק)

לבצק

למילוי

לסירופ

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות ברנדי

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: לשים את כל מצרכי הבצק בקערה עד לקבלת בצק אחיד
  2. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד
  3. שמים במקרר לנוח לילה (לפחות 8 שעות)
  4. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים שווים
  5. לרדד כל כדור לעלה בעובי 1 ס"מ
  6. מורחים את ממרח השוקולד על הבצק ומגלגלים לנקניק
  7. חוזרים על הפעולה עם 2 כדורי בצק נוספים
  8. קולעים צמה מ-3 נקניקי בצק עם שוקולד ומניחים בתבנית אינגליש-קייק מרופדת בנייר אפייה
  9. כך ממשיכים עם שאר הבצק והממרח שוקולד ומקבלים 3 תבניות עם צמות בצק ושוקולד
  10. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  11. מכניסים לתנור ל- 50 דקות
  12. הכנת הסירופ: בזמן האפייה מערבבים את מצרכי הסירופ לקבלת בלילה אחידה
  13. בתום זמן האפייה, שופכים את הסירופ, באופן שווה על 3 התבניות
  14. מחזירים את התבניות לאפייה בתנור ל- 10 דקות נוספות
  15. בתום האפייה מפזרים אבקת סוכר מעל

הגשה

מגישים חם לצד כדור גלידה וניל. הערה: אפשר להקפיא לזמן ארוך. הפשרה עושה רק טוב לעוגה הזו.

בתיאבון

כתיבת תגובה