כרוב אדום של בריאות עם שלל טעמים שישדרגו את המנה ||| מתכון שמקורו במטבח המרכז אירופאי אבל חביב על הטעם הישראלי ||| שילוב של תיבול ים תיכוני משדרג את הכרוב האדום והיין יעשה לכם גם פיצוצים בכיח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 2 כפות שמן זית עדין
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 3 תפוח-עץ חתוכים לקוביות או מגורד גס בפומפיה
- 3/4 כוס יין אדום מתוק
- 3/4 כוס יין אדום יבש
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות ריבת תות שדה או ריבת שזיפים או ריבת דובדבנים
- 1 כף סוכר חום
- מלח
- פלפל שחור
- קורט קינמון
- קורט ציפורן
אופן הכנה
- לטגן בסיר רחב את הבצל בשמן עד הזהבה
- להוסיף לסיר את הכרוב האדום ולהמשיך לאדות כ-15 דקות
- להוסיף את תפוחי העץ, יין, חומץ, סוכר חום והריבה שבחרתם
- לבשל כ-1.5 שעות
- בתום הבישול לתקן טעמים עם מלח ופלפל שחור, קינמון וציפורן
- לערבב ולהגיש בטמפרטורת החדר
הערה: אפשר לשמור בכלי סגור למספר ימים (זה יגמר מהר, אל דאגה)
בתיאבון