מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת פרג ושקדים עם טעם של פעם כמו שכל אחד.ת אוהב וזוכר מהבית ||| עוגת פרג קלה להכנה ועשירה בטעם ||| גרסת הבית שלי עוגת עשירה בטעם וללא שמרים ומוכנה צ'יק-צ'ק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד).
מצרכים (תבנית עגולה 26)
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים L מופרדות
- 100 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם פרג טחון
- 1 גביע יוגורט
- מעט תמצית רום
לציפוי
- אבקת סוכר או שוקולד מריר מומס
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים
- בקערה נפרדת מקציפים את חלמוני הביצים עם הסוכר והחמאה
- מאחדים את שתי הקציפות ומערבבים עד איחוד
- מוסיפים את השקדים, פרג, קמח, יוגורט ומעט תמצית רום ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- משמנים התבנית ויוצקים הבצק לתבנית
- אופים במשך כ- 30 דקות עד הזהבה ועד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה
- מצננים העוגה לטמפרטורת החדר
- מחממים השוקולד מריר עד המסה ויוצקים על העוגה המצוננת או שבמקום השוקולד מפזרים מעל העוגה אבקת סוכר
בתיאבון