מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| גלילת שוקולד או כדורי שוקולד ויש שמכנים אותה גם "נקניק" שוקולד, עם טעם של פעם כמו שכל אחד.ת אוהב וזוכר מהבית ||| קינוח קל להכנה וללא אפייה ועשיר בטעם ||| גרסת הבית שלי עשירה בטעם ובקלי קלות ומוכנה צ'יק-צ'ק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד).
מצרכים (תבנית עגולה 26)
- 500 גרם פתי-בר מרוסקים לפירורים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות קקאו
- 1/2 כוס חלב
- מעט יין אדום מתוק
לציפוי
- שבבי קוקוס
אופן הכנה
- בסיר קטן ממיסים את החמאה, שוקולד, סוכר, חלב וקקאו עד קבלת בלילה אחידה
- בקערה גדולה שמים את פירורי הפתי-בר
- שופכים על הפתי-בר את בלילת השוקולד
- מוסיפים את היין ומערבבים. אם העיסה יבשה מידי, מוסיפים חלב בכף
- יוצרים מהעיסה גלילים באורך כ- 30 ס"מ (אפשר גם כדורי שוקולד)
- עוטפים הגלילים ו/או כדורי השוקולד בשבבי קוקוס
- עוטפים הכל ברדיד אלומיניום או ניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
הערה: אפשר להכניס להקפאה לשימוש בימים הקרובים
בתיאבון