עוגה קלי קלות לימי הפסח ||| הרטבת המצות כפי שמוסבר תשדרג את העוגה מחד ותאפשר לחתוך קוביות אישיות בקלות מאידך ||| אפשר לצפות גם במגוון של קרם או ציפוי אחרים שאוהבים או לשלב בין השכבות, כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקורו של המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). עוד מתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.
מצרכים
- 6 מצות
- יין קידוש או איכותי יותר
לקרם
אופן הכנה
- הכנת הקרם: בסיר על להבה נמוכה מערבבים את כל המצרכים לקבלת מרקם אחיד ונוזלי
- מרטיבים 6 מצות במים
- טובלים כל מצה בצלחת עם היין שבחרנו
- מניחים המצה הראשונה על תבנית שטוחה
- מורחים שכבת קרם על המצה
- מניחים על שכבת הקרם הראשונה מצה שניה שנטבלה ביין
- מורחים שכבת קרם שוקולד ומניחים מעליה מצה שנטבלה ביין
- כך הלאה עד קבלת 6 שכבות
- מסיימים עם הקרם שנותר לציפוי המצות ומסביב
- שדרוג: אפשר לקשט עם שבבי קוקוס או כל קישוט שאוהבים ומתאים לכם גם בפסח
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. חג שמח ובתיאבון