מתכון: סקונס לפסח

במקור הן נקראו לחמניות לפסח עד שהעירו לי שכל הטיה של המילה לחם בפסח, לא תתקבל טוב, ולכן הן סקונס ||| מאפה קל להכנה שיעשה את חג המצות קל וטעים יותר ||| סקונס לפסח Scones for Pesah הן השילוב המושלם של גם טעים וגם כשר לפסח בלי הרבה מאמץ וקושי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סקונס SCONES (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקורו של המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). עוד מתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.

מצרכים

  • 1 כוס מים
  • מעט מלח
  • 100 גרם חמאה או 70 גרם שמן זית
  • 1.5 כוסות קמח מצה
  • 5 ביצים

אופן הכנה

  1. יוצקים את המים לקערה
  2. את החמאה או שמן הזית והמלח מערבבים במים
  3. תוך כדי בחישה מוסיפים לאט את הקמח והביצים ובוחשים לקבלת בצק
  4. עם ידיים רטובות, יוצרים לחמניות מהבצק
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. מרפדים תבנית בנייר אפיה או משמנים תבנית כוסיות מפינס
  7. יוצרים לחמניות בגודל והצורה שאוהבים ומניחים בתבנית המרופדת
  8. אופים 15-20 דקות עד השחמה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. חג שמח ובתיאבון

כתיבת תגובה