מתכון מפתיע עם ירק בריא שאין לו יחסי ציבור טובים ||| עֹלֶשׁ או צִיקוֹרִיָּה Chikorita או אנדיב Endiv או רדיצ'יו Radicchio ותקראו לירק איך שאתם רוצים ||| פרסמנו כאן מתכוני פריטטה טבעונית וגם מתכון של פריטטה פטריות ותרד והפעם פריטטה קצת אחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 3 גרעיני עוֹלֶשׁ
- 1 גבעול עלי עולש מתורבת או רדיצ'יו עלים סגולים בהירים
- שמן זית
- מלח
- 6 ביצים XL
- 4 כפות חלב
- 50 גרם גבינת פרמז'ן
- פלפל שחור
- 20 גרם חמאה
להגשה
אופן הכנה
- שוטפים, מייבשים וחותכים לרבעים את העולש והרדיצ'יו
- טיפ: משאירים את הגבעול הראשי, כדי שהעלים יישארו יחד
- מבשלים את העלים במחבת עם מעט שמן זית וקורט מלח במשך 5 דקות
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים, חלב, פרמז'ן, פלפל שחור
- ממיסים את החמאה במחבת
- מעבירים למחבת את בלילת הביצים ומבשלים על להבה קטנה עם מכסה סגור 10-15 דקות
- המנה מוכנה כשהיא יציבה גם שמזיזים מעט את המחבת או שהביצה התייצבה על פני השטח
- מפזרים פרמזן מעל וסוגרים שוב את המכסה ואת הלהבה ונותנים לפריטטה לנוח מכוסה כמה דקות
- מניחים צלחת גדולה על הפריטטה והופכים אותה
- מגישים חם או קר עם עולש ורדיצ'יו מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit