חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פריטטה פטריות ותרד

סיפרנו בעבר על פריטטה אבל הפעם מתכון קצת שונה ||| מנה נהדרת לארוחת ערב, ארוחת בוקר, בראנץ' ואפילו יכולה להיות המנה העיקרית בארוחת צהרים ||| מנה עשירה בטעם ואנרגיה שאפשר גם להגיע כעבור 1-3 ימים מעת ההכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פריטטה פטריות ותרד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים כף שמן זית על להבה בינונית-גבוהה במחבת נון-סטיק 25-30 ס"מ
  2. מוסיפים את הפטריות ומערבבים או זורקים לעתים קרובות, עד שהם מתחילים להזיע ולהתרכך, במשך 3-5 דקות
  3. מוסיפים מלח, פלפל ושום, ומערבבים יחד עד לקבלת ניחוח של שום בחלל המטבח – לערך 30-60 שניות
  4. מוסיפים את עלי התרד, חופן בכל פעם ומערבבים עד שהם נראים נבולים
  5. הגבירו את הלהבה והניחו לכל עודפי הנוזלים להתאדות מהמחבת
  6. מסירים מהלהבה, טועמים ומתקנים תיבול
  7. טורפים את הביצים בקערה גדולה (אפשר לעשות זאת תוך כדי הפטריות במחבת על הכיריים
  8. מערבבים פנימה מלח ופלפל לפי הטעם, את החלב ואחר כך את תערובת הפטריות ותרד שבמחבת
  9. מוסיפים את הפרמז'ן
  10. מחממים את שאר שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה במחבת עד שהוא מרגיש חם כשאתם מניחים את היד בערך 1 ס"מ מעליו
  11. טיפ: זרקו מעט מבלילת הביצים למחבת ואם המחבת רוחשת ומתבשלת בבת אחת, המחבת מוכנה
  12. יוצקים פנימה את בלילת הביצים ועלים כך שמגרדים את כולה פנימה עם מרית גומי
  13. מערבבים את הבלילה במחבת לפיזור הביצים והמלית באופן שווה על פני שטח במחבת
  14. מנערים את המחבת בעדינות, מטים אותה מעט עם הידית בצד אחד תוך הרמת קצוות הפריטטה עם המרית פנימה, כדי לתת לביצים לגלוש גם למטה ברגעים הראשונים של הטיגון
  15. לאחר שכמה שכבות וצדדים של הבלילה התבשלו מנמיכים הלהבה לנמוכה ומכסים את המחבת ומבשלים 10 דקות, תוך שמנערים בעדינות את המחבת מדי פעם
  16. טיפ: מדי פעם מסירים את המכסה ומשחררים את החלק התחתון של החביתה עם מרית, הטיה של המחבת, כך שתחתית הפריטטה לא תישרף אבל כן תהייה בגוון זהוב. חשוב שהשכבת הביצים שעל פני הפריטטה תהייה עדיין נוזלית
  17. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות
  18. מעבירים את המחבת לחלקו העליון של התנור (או מעבירים הפריטטה לתבנית תנור ואז מכניסים לתנור)
  19. אופים במשך 1-2 דקות לקבלת קרום אפוי למעלה אבל לא נשרף או משחיר (יתכן שתקבלו גוון חום וזה בסדר)
  20. טיפ: בדקו שהפריטטה זזה בשלמותה במחבת או התבנית ואינה דבוקה לכלי הבישול

הגשה

מסירים מהחום, מנערים את המחבת כדי לוודא שהפריטטה לא דביקה ולאפשר לה להתקרר 5-15 דקות. היא יכולה להיות קצת נוזלית באמצע אם אתם אוהבים את זה ככה. שחררו את קצוות הפריטטה עם מרית. מחליקים בזהירות מהתבנית בתנועה סיבובית לצַלַחַת הגשה. חותכים לפרוסות. מגישים חם, בטמפרטורת החדר, או קַר.

הערה: ניתן להגיע אחרי כשעה ותהיה מצוינת גם אחרי יומיים שלושה ימים במקרר.

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *