קבב דגים שהוא למעשה פרחי זוקיני ממולאים בכל טוב ||| שילוב של טעמים ים תיכוניים על בסיס המטבח היווני שהוא גם שילוב בין חם לקר ||| פרחי הזוקיני ממולאים בקבב דגים מטוגנים לצד גבינת לאבנה או יוגורט קר, בצירוף עגבניות סחוטות יוצרים את השילוב הבריא וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 12 פרחי זוקיני
לטיגון
- 2 כוסות שמן קנולה
למלית
- 350 גרם פילה דגים כמו דניס, פרידה או לוקוס, ללא עור ועצמות
- 1 כף זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי חתוך לקוביות
- 1 כפית שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל
לציפוי
- 2 חלבוני ביצים טרופים
- כוס פירורי לחם
להגשה
- 3 כפות לאבנה או יוגורט
- 12 עגבניות שרי
- חופן צנוברים
- שמן זית
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי טרי חתוך לפרוסות דקות
שלבי הכנה
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק
- הכנת המלית: קוצצים את הדגים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה
- מוסיפים את שאר מצרכי המלית, מערבבים ומתבלים לפי הטעם
- פותחים בעדינות את פרחי הזוקיני וממלאים במלית
- טובלים בעדינות את פרחי הזוקיני הממולאים בקערית עם חלבוני הביצים ואחר בקערית עם פרורי הלחם (כמו שניצל)
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ופריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מגבת סופג
- הרכבת המנה: במרכז הצלחת מורחים ½ כף גבינת לאבנה, מניחים מעל 2 פרחי זוקיני מטוגנים פריכים, סוחטים ביד 2 עגבניות שרי ומפזרים קצת צנוברים
- לסיום מזלפים שמן זית ומניחים מעט פלפל צ'ילי פרוס
- חוזרים על הפעולה עם שאר פרחי הזוקיני
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…