חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון נורבגי לצד רוטב קולי מנגו

שף רועי פחימה ממסעדת סומאק בצפת משתף במנה צבעונית במיוחד ||| מנה מבוקשת עונת המנגו ובה סלמון נורבגי בלימון כבוש פסטו ורוטב ירוק עם עשבי תיבול מצופה בקראסט פיצוחים לצד רוטב קולי מנגו ||| לצד הדג מוגש סלט עם קוביות מנגו טריות בזיגוג צ'ילי ועגבניות שרי צבעוניות מקורמלות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג סלמון עם פסטו מנגו ולימון (צילום שלום אלבז)

מצרכים

למטבל הירוק

לציפוי

  • תערובת פיצוחים (שקדים פרוסים, פיסטוק, זרעי חמנייה ובוטנים לפי מה שאוהבים)

לסלט

לרוטב קולי מנגו

להכנת השעועית

אופן הכנה

  1. הכנת המטבל הירוק: טוחנים יחד את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, פלפל חריף ושמן זית לקבלת מטבל ירוק אחיד וריחני
  2. בקערה קטנה מערבבים את הלימון כבוש, פסטו צנוברים, חצי כף מטבל ירוק, קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס וכף שמן זית לקבלת תערובת סמיכה ואחידה
  3. מורחים את נתח הדג ברוטב משלב 2
  4. לאחר שמרחנו את הרוטב, מצפים את נתח הסלמון בקראסט פיצוחים
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות
  6. אופים את הדג 10-12 דקות
  7. הכנת הסלט: חותכים לחצאים את עגבניות שרי
  8. מפזרים על חצאי עגבניות השרי מעט סוכר חום
  9. מכניסים לתנור לצד הדג למשך 5 דקות
  10. הכנת רוטב קולי מנגו: מקלפים מנגו אחד
  11. טוחנים בבלנדר את המנגו ללא הגלעין עם סוכר חום, קורנפלור ולימון עד לקבלת רוטב במרקם חלק
  12. לשעועית הירוקה: מחממים מחבת עם שמן זית
  13. מטגנים את השום הכתוש ורצועות הגמבה
  14. מוסיפים חופן שעועית ירוקה, קורט מלח ופלפל שחור גרוס, כף רוטב סויה ולסיום שומשום לבן ושחור. שדרוג: אפשר להוסיף עשבי תיבול
  15. להגשה: לצד רוטב הקולי אנו מניחים קוביות של מנגו עטופות ברוטב צילי בטעם מתקתק.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *