שף רועי פחימה ממסעדת סומאק בצפת משתף במנה צבעונית במיוחד ||| מנה מבוקשת עונת המנגו ובה סלמון נורבגי בלימון כבוש פסטו ורוטב ירוק עם עשבי תיבול מצופה בקראסט פיצוחים לצד רוטב קולי מנגו ||| לצד הדג מוגש סלט עם קוביות מנגו טריות בזיגוג צ'ילי ועגבניות שרי צבעוניות מקורמלות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- נתח דג סלמון נורבגי טרי ואיכותי
- 1 כף לימון כבוש
- 1/2 כף פסטו צנוברים
למטבל הירוק
לציפוי
- תערובת פיצוחים (שקדים פרוסים, פיסטוק, זרעי חמנייה ובוטנים לפי מה שאוהבים)
לסלט
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי (עדיף בצבעים שונים)
- 1 כף סוכר חום
לרוטב קולי מנגו
להכנת השעועית
- 2 שיני שום קצוצות
- רצועות פלפל אדום (גמבה)
- חופן שעועית ירוקה
- רוטב סויה
- שומשום לבן
- שומשום שחור
אופן הכנה
- הכנת המטבל הירוק: טוחנים יחד את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, פלפל חריף ושמן זית לקבלת מטבל ירוק אחיד וריחני
- בקערה קטנה מערבבים את הלימון כבוש, פסטו צנוברים, חצי כף מטבל ירוק, קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס וכף שמן זית לקבלת תערובת סמיכה ואחידה
- מורחים את נתח הדג ברוטב משלב 2
- לאחר שמרחנו את הרוטב, מצפים את נתח הסלמון בקראסט פיצוחים
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים את הדג 10-12 דקות
- הכנת הסלט: חותכים לחצאים את עגבניות שרי
- מפזרים על חצאי עגבניות השרי מעט סוכר חום
- מכניסים לתנור לצד הדג למשך 5 דקות
- הכנת רוטב קולי מנגו: מקלפים מנגו אחד
- טוחנים בבלנדר את המנגו ללא הגלעין עם סוכר חום, קורנפלור ולימון עד לקבלת רוטב במרקם חלק
- לשעועית הירוקה: מחממים מחבת עם שמן זית
- מטגנים את השום הכתוש ורצועות הגמבה
- מוסיפים חופן שעועית ירוקה, קורט מלח ופלפל שחור גרוס, כף רוטב סויה ולסיום שומשום לבן ושחור. שדרוג: אפשר להוסיף עשבי תיבול
- להגשה: לצד רוטב הקולי אנו מניחים קוביות של מנגו עטופות ברוטב צילי בטעם מתקתק.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון