אור ודניאל יצאו לשליחות במסעדת שף גלילית בשרית וכשרה ||| המסעדה ממוקמת בצמוד למלון הבוטיק וילה גליליי על פסגת הר כנען בצפת ||| מסעדת שף על טהרת חומרי גלם מקומיים מהגליל ||| המלצה חמה לכל מי שמטייל באזור צפת והגליל העליון ||| כל הפרטים בהמשך…
סומאק עם השף אולשנסקי
המסעדה היא מסעדת שף גלילית בניצוחו של השף גדי אולשנסקי שהתפריט נבנה ביעוץ קולינארי של השף דניאל שליט, בוגר- Culinary Institute of America ובעל יותר מ- 20 שנות עשייה קולינרית במסעדות הטובות בארץ ובעולם שהקנו לו ניסיון רב במגוון מטבחים ושיטות בישול מסורתיות ומודרניות כאחד וגם בוגר משחקי השף.
המסעדה הגלילת מתבססת על תוצרת גלילית משובחת של שמן זית גלילי, גבינות בוטיק מקומיות, טחינה משובחת תוצרת הגליל על בסיס סומסום מקומי, עשבי תיבול, חיטת פריקה ועוד.
אז מה היה לנו?
קודם כל, עד שהאוכל הגיע, נהנינו מקוקטייל מוחיטו לימוני טעים ומתקתק שהוסיף מאוד לאווירה. לראשונות הזמנו את מנת מֶזֶה Mezze הכוללת 6 מנות ראשונות (90 שקלים):
- פוקאצ'ה עם שמן זית, אורגנו טרי וצ'ימיצ'ורי
- סיגר קריספי ממולא בפרגית בליווי טחינה גלילית
- סלט טאבולה בתוספת עשבי תיבול, משמש אוזבקי ופיסטוק
- פילה ברבוניה מטוגן בליווי איולי פלפלים שרופים ושום קונפי
- סביצ'ה דג בליווי סלסלת פירות העונה, סומאק ושמן זית
- קרפצ׳ו בקר בסירופ דבש ענבים, שמן זית ושום קונפי
ששת המנות היו מעולות אחת אחת! התלהבנו מאוד מהמבחר והשפע שהוגש לנו. אהבנו במיוחד את הסביצ'ה דג הפירותי ואת הסיגר הממולא בפרגית.
מנות ביניים
לאחר מכן, בחרנו את מנות הביניים שישלימו את המשך הערב ויחשפו אותנו לטעמים נוספים שיוצאים מהמטבח הגלילי של סומאק. בחרנו במנת סלט פאטוש (38 שקלים) המכיל חתיכות גסות של מלפפונים, עגבניות, צנונית, בצל סגול, קולורבי וקרעי לחם ברוטב שמן זית גלילי, סומאק ולימון. מנה מרעננת וגדולה במיוחד.
בנוסף, הזמנו את מנת העראיס (46 שקלים) שהיא מנת בשר בקר וטלה, אפויים בפיתה על מצע טחינה גלילית. מנה מצוינת וטעימה מאוד.
עכשיו עיקריות
כזוג קרניבורים לא היתה לנו הרבה התלבטות ובחרנו תחילה בסטייק אנטריקוט (132 שקלים) בתוספת פירה כפרי עם שום קונפי וירקות שורש חתוכים לקוביות קטנות. קיבלנו סטייק עסיסי וגדול עם 300 גרם של אנטריקוט – זו הייתה בחירה מוצלחת וטעימה במיוחד גם לקרניבורים מנוסים של לב תל אביב.
בנוסף לסטייק, הזמנו פרגית צלויה (88 שקלים) במרינדת לימון כבוש ועשבי תיבול לצד קרעי תפוח אדמה עם רוזמרין וגרידת לימון. הייתה זו מנה טעימה במיוחד שהשאירה טעם של עוד.
קינוח
אי אפשר לסיים ארוחה ללא קינוח, גם אם תמיד יש חשש מקינוח שהוא פרווה. בחרנו כקינוח קרמו שוקולד מריר (32 שקלים) המכיל קראמבל קקאו וקרם אינגלז שמן זית ובהרט. זהו קינוח טעים, מרענן וקליל. ללא ספק בחירה נהדרת!
סיומו של ערב קולינארי קבלי
במסעדה מקומות ישיבה בחלל הממוזג וגם מרפסת המשקיפה על הנוף ועל חצר המלון הסמוך. חשוב וראוי לציין שבנוסף לכל האוכל הטעים, העשיר והמפנק במסעדת סומאק, גם השירות במסעדה היה מעולה! המלצרים היו אדיבים, חייכנים ומאוד נחמדים. האווירה במסעדה מאוד מזמינה, כיפית ומשרה רוגע וכיף.
סיכום: הביקור שלנו במסעדה היה טעים, משביע, מפנק וכיפי. ללא ספק נחזור לסומאק שנית.
סומאק Sumac, הגדוד השלישי 106, הר כנען, צפת (סמוך למלון וילה גליליי). כשר. פרטים והזמנות בטל': 04-6999563