עם תחילתה של עונת המנגו, שף רועי פחימה ממסעדת סומאק שבצפת מציע מתכון קל ומעניין עם מנגו ||| מנגו אקזוטי עם טעם מתוק וריח ארומטי במרקם ייחודי, שמתאים לתיבול הדג ||| מנת דג בס שמשתדרגת עם מנגו ועוד טיפים של השף פחימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- נתח דג בס
- 2-3 מנגו
- 1/2 כפית סילאן
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית מיץ לימון
- חופן פיצוחים (שקדים פרוסים, פיסטוק, זרעי חמנייה ובוטנים – מה שאוהבים)
לתוספת השעועית ופטריות
- חופן שעועית ירוקה
- פלפל אדום (גמבה)
- פטריות שמפיניון
- רוטב סויה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים מנגו, סילאן, סוכר, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון לקבלת בלילה סמיכה ואחידה
- מורחים את בלילת המנגו על נתח הדג
- מצפים את נתח הדג המצופה בבלילת המנגן, עם קראסט הפיצוחים שבחרנו
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים התנור כ-7 דקות
- מחממים מחבת עם שמן זית
- מטגנים את השום הקצוץ עם רצועות גמבה, שעועית ירוקה ופטריות שמפיניון
- מגישים את הבס האפוי על מצע השעועית, גמבה ופטריות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון