פורים כאן ופסח מתקרב ובא עם שלל אירועים לילדים ומבוגרים, תערוכות ברחבי הארץ ותיאטרון בשלל אולמות והצגות ||| שלל פעילויות ואירועים בתחום האמנות והתרבות ברחבי הארץ ||| שלל תערוכות ומיצגים בכל תחומי האמנות ||| סרטים חדשים, תוכניות TV מעניינות בחודש הקרוב ועוד מסכים ||| ספרים, תערוכות ופרסים ||| להמשך הידיעות וההצעות ….
אירועים ופסטיבלים לפורים, פסח ועוד
מוזיאון העיר תל-אביב-יפו בסופ"ש של אירועי אמנות חיה חמישי-שבת 28-30 מרץ
מוזיאון העיר החדש נפתח בסוף שבוע של פעולות אמנות ציבורית בחללים השונים של המוזיאון וברחבי כיכר ביאליק. שלל פעולות אומנותיות, נדירות, משעשעות וחד-פעמיות שיהדהדו את האוספים, תצוגות הקבע והתערוכה המתחלפת של המוזיאון. הזדמנות להיפגש, להקשיב, למחות ולחוות אמנות אזרחית, השתתפותית המתפרשת בחלקיו השונים של המוזיאון ובכיכר ביאליק.
בין המופעים: תהלוכת אופנה אזרחית של המעצב דוד וקסלר, המנסחת מחדש את חווית הקולקטיב והיחיד בתקופה הנוכחית, תחנת הצלה- מיצב אינטראקטיבי בשיתוף מצילי העיר ואגף החופים, מופע של מקהלת מוקד 106 – לקט זעקות וטענות ממוקד הפניות העירוני בהלחנת אלון עדר, רונה קינן, מיה לנדסמן, אור רימר ומאיה דוניץ. פרפורמנס השתתפותי של מיפוי התאהבות ושברון לב בעיר. קפה התנגדות מרחב של שיתוף ידע עם אקטיביסטיות ומובילי מחאה מתל־אביב-יפו. ומפגשים אישיים עם אמני המוזיאון אשר ילוו את הקהל בשיטוט אל מאחורי הקלעים של יצירותיהם.
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב- יפו: "מוזיאון העיר תל אביב-יפו, המוקדש כל כולו לעיר העברית הראשונה, הוא עוד שלב במימוש החזון העירוני לחידוש ושדרוג כל מוסדות התרבות בעיר, כדוגמת ספריית בית אריאלה, תאטראות העיר, אולם דוהל המחודש בשכונת התקווה והאגף החדש במוזיאון תל אביב לאמנות. לאחר תקופת הרצה שהתארכה בשל המלחמה אנחנו שמחים לפתוח עתה את המוזיאון לקהל הרחב. המבקרים מוזמנים לסייר בין קומות המוזיאון, המבקש לספר את סיפורה של תל אביב-יפו ושל האנשים שלקחו ולוקחים חלק בהתהוותה ומציג למבקרים את רוח העיר ואת הערכים המרכזיים המובילים אותה לאורך השנים; דמוקרטיה, סובלנות, תרבות ואמנות, חופש מחשבה וביטוי".
חמישי ושבת החל מ-19:00. הכניסה חופשית. שישי החל מ-10:00 אירועי חשיפה אל מאחורי הקלעים של המוזיאון (בהרשמה מראש) רחוב ביאליק 27, תל־אביב-יפו. פרטים נוספים והרשמה באתר העירוני:
ניהול אמנותי: דפנה קרון. הפקה: קובי אבן-חיים. מה בתכנית:
- חמישי ושבת 28.3 ו 30.3, החל מהשעה 19:00 מקהלת 106 – שמישהו יטפל: לקט זעקות וטענות ממוקד הפניות העירוני. כבר עשרות שנים צובר מוקד הפניות העירוני תלונות, דרישות, מחאות והצעות. כל מה שמטריד את תושבות ותושבי העיר מתערבב יחד בארכיון 106, שאוצרותיו הם על הגבול שבין הפואטי לפוליטי, בין הסתמיות הקיומית של שגרה אורבנית לבין תהיות הרות גורל על המתרחש בה. לרגל פתיחת מוזיאון העיר תל־אביב-יפו הוקמה מקהלת 106: הרכב קולי אזרחי הממשיך את המסורת ארוכת השנים של ״מקהלות תלונות״. ללחניהם של יוצרי העיר רונה קינן, אלון עדר, מיכאל כהן, מאיה דוניץ והפאוור סטריינג׳רז (אור רימר ומיה לנדסמן) ובניהולה המוסיקלי של מנצחת המקהלות הרדיקלית תומר דמסקי, המקהלה תשמיע, תזעק, תקונן ותדרוש את הקולות של מתלונני העיר לדורותיהם. ניהול אמנותי וקונספט: דפנה קרון. לחנים: רונה קינן, מיכאל כהן, אלון עדר, מיכאל כהן, אור רימר ומיה לנדסמן. חברי המקהלה ובשיתוף פעולה עם ״בחוץ – מקהלת רחוב תל אביבית״
- כשאנחנו הולכים: פרפורמנס תצוגת אופנה – דוד וקסלר. פרפורמנס תהלוכת אופנה, המנסח מחדש את חווית הקולקטיב והיחיד בתקופה הנוכחית. בסדרה של פעולות יומיומיות הנעות בין השגרתי לחירומי, ינועו הפרפורמרים בכיכר ביאליק. במהלך תצוגת האופנה נבנה מיצב גל-עד של אובדן וזיכרון: חפצים המאפיינים את התקופה נערמים זה אל זה על ידי הפרפורמרים, לקומפוזיציה אחידה של מיצב הנבנה ומתפרק לעיני הקהל. הגופים ההולכים על המסלול ובכיכר נעים, מתקרבים זה לזה, מציעים נחמה, מייצרים קהילה רגעית לעיני הצופים. הקולקציה של המעצב דוד וקסלר עשויה בגדים ממוחזרים, שנאספו בקפידה בתל-אביב יפו. לכל פריט יש סיפור וכל בגד מהדהד את ההיסטוריה שלו. ה״דוגמנים״ של דוד אינם דוגמנים, הם חברים ודמויות מחיי העיר, כשם שה״מסלול״ אינו מסלול אלא מקבץ התרחשויות בכיכר עירונית. שם העבודה ״כשאנחנו הולכים״ מעלה קונוטציות רבות ומרפרר לציטוט מאת חנוך לוין: ״כשאנחנו מטיילים, אז אנחנו שלושה – את ואני והמלחמה הבאה״. המותג ״דוד וקסלר״ הוא מותג אופנה ממוחזרת שנוסד ב2019 . תהליך העיצוב והייצור מוכל בתוך עצמו ומכיל אספקטים שונים של אופנה מקיימת. החל מהתאמה אישית באמצעות הדפס דרך הכלאות בגדים שנתרמו ועד לייצור בגדים חדשים משאריות טקסטיל. המותג פונה לכולם, משוחרר מהגדרות של עונה, מגדר או מידה. בגדים נהגים מתוך מחשבה על הגוף, חשיפתו והמרחק ממנו. מקורות ההשראה של המותג נעים בין המקומי לפנטסטי בכוונה לייצר אופנה ישראלית, עתידנית, בדיונית, תוך פיתוח פתרונות לייצור אופנה מקיים. האמונה בעשייה משותפת ותרבות של שיתופי פעולה מובילה את המותג ומהווה אבן בוחן לעשייה האופנתית. מעצב: דוד וקסלר. בימוי+הפקה: גל כרמונה. דוגמנים: איתמר רובין ארנברג, איתן מכטינגר, אלאיה הוף, אנג׳ל גוארין, אחינועם גבלפיש, ברהנו יצחק, גל זיו, טל חזום, טל קלימי, יעל בן דוד, יקיר פורטל, מרב צברי, נועם פורת, ניקי ישראלסתם, נמרוד קליין, עומר טורק – ארלוזורוב, עומר פילוסוף, עידו הרטמן, עידו מוקדי, עמית נודלמן, קארן יוסף, רום ניסן, רומי גל, רותם שדור, רחלי אוקסמן, שיר מרימה, ברבי קיוט – חני סירקיס
- תחנת הצלה – מיצב אינטראקטיבי – בשיתוף אגף חופים ומצילי העיר. אופק. עיר שיש בה מוזיאון וחוף ים, היא עיר המציעה לתושביה אופק – מרחב נשימה והשראה. לתל אביב רצועת חוף בת כ-14 ק"מ, עליה מופקדים 66 מצילים המקדישים את חייהם לים ולשמירה על בטחון המתרחצים. רבים מהם גדלו בים, חלקם דור שני ואף שלישי לכוחות ההצלה. "תחנת הצלה" הוא פרויקט אמנות השתתפותי אשר נוצר ונרקם לאורך חודשים רבים בשותפות בין מצילי חופי תל-אביב יפו והאמנית מור לידור. היצירה ממקמת את תחנת ההצלה במרחב עירוני-מוזיאלי, כמיצב אינטראקטיבי דרכו מתבוננים המצילים בציבור, במבט שהופך גם הוא לחלק ממעשה האמנות, ומארחים את העוברים והשבים בתחנת ההצלה, לשיחה ושיתוף בחכמת הים. יוצרת: מור לידור. מעצב תחנת ההצלה: שי עיד אלוני. בהשתתפות: גולן מארי, גיא אנג׳ל, אלי סבג. תודה מיוחדת לכל צוות אגף החופים – חטיבת התפעול, עיריית תל אביב – יפו. ולירז פרץ מיחידת השירות, אגף השירות ופניות הציבור – עיריית תל אביב – יפו.
- הגרלת הצדפים 2.0 – פרפורמנס אינטראקטיבי. על רקע התצלום האיקוני של אברהם סוסקין מקבלות את פני הבאים למוזיאון העיר האמניות התל אביביות מיה שרבני ורותם וולק, מלהטטות בין ״הגרלת הצדפים״ החקוקה כמיתוס יום היווסדה של העיר , ובין שאלות הרות גורל על חול, אדמה, קרקעות ונדל״ן. הגרלת הצדפים 2.0 הוא פרפורמנס אינטראקטיבי נושא פרסים ופתוח לקהל. יוצרת: מיה שרבני. בהשתתפות: מיה שרבני, רותם וולק, מיה מגנט
- פה התאהבתי – פרפורמנס אינטראקטיבי של מיפוי מוקדי האהבה בעיר. הגיטריסט מרחוב שפינוזה, הלב שהתרסק שוב ושוב ברחוב מטלון, השיר הזה ב״בלוק״ שהצמיד אותנו זה אל זה. שישה פרופורמרים משוטטים ברחבי המוזיאון והכיכר מחפשים – אותך! מזמינים למפגשים אישיים בהם יערכו מיפוי חי של מוקדי האהבה ושברון הלב בתל אביב – יפו. שיחות כנות, המתערבות במפה של העיר ונוגעות במוקדי רגש ובמסעות הלב בעיר. במהלך הערב מפת ההתאהבויות ושברונות הלב תלך ותבנה לעיניהם של המשתתפים. יוצרת: עלית קרייז. בהשתתפות: עופר עמרם, אחינועם מנדלסון, אורית ממרוד, שחר נץ, עלית קרייז.
- קפה התנגדות – לשבת לקפה עם מובילי ומובילות מחאה בתל-אביב יפו. מובילי מחאות, אקטיבסטיות ואקטיבסטים מזמינים אתכן לכוס קפה. קפה התנגדות הוא מרחב של שיתוף ידע וחשיפה אל מאחורי הקלעים של עולם האקטיביזם המחאות העכשווי בתל אביב – יפו המהדהד את המתח העדין בין תרבות בתי הקפה השוקקת, ״הבועתית״ והמנותקת לכאורה, המתקיימת לצד מנוע מערך האקטיביזם והמחאה מהמובילים בארץ. יוצרת: עמית חכמוב. בהשתתפות: עלמה בק | תרבות של סולידריות, ספיר סלוצקי עמראן | שוברות קירות, ג׳נט בלאי | קולאקטיבי.ת, יניב סגל | החזית הורודה, יונתן זייגן | פעיל שלום, יערה פרץ | פעילת צדק אקלימי, עומר בן אלחנן | פעיל נוער דתיים. ציונים. דמוקרטים, ארסמה טעמה | פעילה לזכויות מבקשי המקלט של הקהילה האריתראית. תודה לאיתי דורון על היוזמה והרעיון הראשוני ל״קפה התנגדות״.
- יום שישי 29/3, 14:00-10:00 המוזיאון פתוח לקהל הרחב. מאחורי הקלעים של מוזיאון העיר-סיורים מודרכים בלעדיים למחזיקי דיגיתל: סיורים מודרכים ברחבי המוזיאון אחת לשעה (למחזיקי דיגיתל, בהרשמה מראש). שיח אוצרות – חשיפה למנגנוני הבניה של הקמתו של מוזיאון העיר תל-אביב יפו (בהרשמה מראש): מחוברת ומנותקת – בועה או בבואה? שיח עם קרן עוז, אוצרת תערוכת הקבע במוזיאון העיר. בימים שבהם כל אדם במדינה עומד באתגרים חברתיים וביטחוניים שלא היו כמותם, נתבונן בתערוכת הקבע ונבחן את העיר במבחן הזמן. כיצד משקפת התערוכה את סיפורה המתמשך של העיר שמצליחה להיות לאורך שנים מרכז וסמל לחוסן כלכלי, תרבותי ובטחוני, ויחד עם זאת נחשבת לבועה המבקשת להתנתק ולהתבדל משאר הארץ?
- על מלאכה ובטלה – שיח עם הדסה כהן אוצרת המשנה של התערוכה המתחלפת בשיח עם אוצרת המשנה של התערוכה המתחלפת ״מלאכה ובטלה״ (אוצרת ראשית: גלית גאון) נרחיב על מאחורי הקלעים של התערוכה. נשתף כיצד נבחר הנושא ונדבר על תהליך הלווי הייחודי שנע בין חשיבה קבוצתית ליצירה יחידנית. נשמע על הסיפורים המקומיים שמאחורי העבודות, על האופן שבו העיר ובעלי המלאכה מקבלים ביטוי בתערוכה, על חשיבותה של בטלה בתהליכי היצירה. השיח יציע קווי חיבור בין מוזיאון ועיר, מרחב ופעולה. אוסף סיפורי העיר תל-אביב יפו. שיח אוצרת עם תום כהן.
הארוקון 2024 בנייני האומה, ירושלים ראשון 24.03.24, בשעות 09:00-21:00
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה גדלנו. מסדרות כמו המומינים או דרגון בול Z ועד לסדרות הפופולאריות הסוחפות את העולם שלנו היום. כחלק מההערכה והאהבה לז'אנר יתקיים בפורים בבנייני האומה בירושלים כנס הארוקון 2024 אליו צפויים להגיע אלפי חברי הקהילה מכל רחבי הארץ ומכלל הגילאים כדי לחוות קצת טעם של יפן בירושלים.
במהלך פורים יצבע כנס הארוקון את ירושלים בצבעים ססגוניים, עם תחפושות מהממות, מוצרים ייחודיים מיפן, מגוון הרצאות וסדנאות מרתקות, תחרות שירה בסגנון איידולים יפנים ועוד המון הפתעות. את הכנס מפיק ויוזם ארגון אמא"י בשיתוף שגרירות יפן בישראל במטרה להביא לישראל חלק ממעצמת האנימה ברמת הכנסים העולמית כמו "קומיקון" המפורסם, כנס MCM בלונדון ועוד המושכים אליהם מעריצים רבים ואוהבי הז'אנר מכל רחבי העולם.
במהלך הכנס תתקיים כמדי שנה "תחרות הקוספליי" (תחרות התחפושות הגדולה בישראל) בהשתתפות מתחרים מכל הארץ שיתחרו על התחפושת הטובה ביותר. ראוי לציין כי כל התחפושות כולן נעשות בעבודת יד עצמאית! במהלך התחרות ישא דברים שגריר יפן בישראל מר מיזושימה קואיצ'י על המצב הביטחוני והשפעתו על הקהילה.
פרסים לאוהבי אנימה צעירים ע"ש נויה דן ז"ל שנרצחה ב-7.10 והחייל תומר שלמה מיארה ז"ל שנפל בקרב בעזה. נויה דן ז"ל בת ה-12 והחייל תומר שלמה מיארה ז"ל היו פעילים מאוד בקהילת אנימה ולאור המצב והשנה החליטו בני משפחתם להעניק פרסים בשם יקיריהם שאינם ולהמשיך את המורשת שלהם. נויה דן ז"ל שנרצחה עם סבתה ב-7.10 בקיבוץ כיסופים התכוננה להגיע בפורים לכנס יחד עם אמה. השנה תעניק האם פרס לאוהבי אנימה צעירים כמו נויה.
תומר שלמה מיארה ז"ל חייל בן 28 בנופלו, חבר בקהילת האנימה נפל בקרב בעזה ומשפחתו וחבריו מבקשים להנציח את מורשתו ולהעניק פרס על שמו בתחרות.
עוד בכנס – תחרות שירה וריקודים "אמא"ידול" בה מוזמנים המתחרים לשיר שירים מסדרות אהובות בהופעה בסגנון איידולים יפניים וקוריאניים הסוחפים עכשיו את הרשת. תחרות צבעונית וססגונית בהשתתפות הקהל יחד עם הזמרים. מומלץ ורצוי לבוא ולשיר עם סטיקלייטים זורחים!
"טקס פרסי האנימה" יציג בפני הקהל מה היתה הסדרה הטוב ביותר במהלך 2023? הדמויות הטובות ביותר, הזוג הטוב ביותר, שיר הפתיחה הטוב ביותר ועוד במטרה לחגוג את העשייה היפנית וההשפעה של סדרות אלו על הציבור בישראל.
במהלך הכנס יתקיימו כמעל 27 הרצאות וסדנאות בנושאי אנימה, מנגה ותרבות יפן מפי מרצים מתוך הקהילה. את ההרצאות והסדנאות מעבירים יוצרי תוכן מהקהילה, ביניהם בוגרי תואר ראשון ושני בתחום חקר אסיה, אמני איפור וקליגרפיה, מדריכי טיולים שימליצו על טיולים ליפן ועוד.
לרשות משתתפי הכנס יעמוד מתחם דוכנים גדול במיוחד הכולל דוכני אמנים וציירים מהקהילה שימכור מוצרים ייחודיים, 2 קומות של דוכנים עם מוצרים מיפן וכמו כן דוכנים מסחריים כמו סטימצקי, קומיקאזה 2.0, קומיקס וירקות ועוד. הנחות מיוחדות לבאי הכנס וסדרות נדירות למביני עניין.
כנס הארוקון הינו אחד משני אירועי הדגל של ארגון אמא"י (ארגון מנגה ואנימה ישראל) המתקיימים בבנייני האומה. אמא"י הוא ארגון ללא מטרות רווח כפועל מעל לחמש-עשרה שנים לקידום תחום האנימה, מנגה והתרבות היפנית בישראל. לכנסים מגיעים אלפי ילדים, בני נוער ומבוגרים הנהנים ממגוון פעילויות ,מחזות זמר מקוריים, משחקים וקונסולות חדשים, דוכנים מגניבים, פאנלים של אורחים מחו"ל, סרטי אנימציה חדשים מיפן, תחרויות שירה ותחפושות מקומיות ובינלאומיות, ועוד. הכנסים מתקיימים בשיתוף שגרירות יפן בישראל.
כנס הארוקון 2024, פורים בנייני האומה ירושלים. ראשון 24.03.24 – מהשעה 09:00 בבוקר עד 21:00 בערב. מתאים לכל גיל. כרטיס הכניסה כולל השתתפות בכל ההרצאות, התחרויות והאטרקציות בכנס, חינם עד גיל 5 – מכירה מוקדמת 75 שקלים, ביום הכנס 80 שקלים. בנייני האומה שדרות שז״ר 1, ירושלים. לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים: באתר ובעמוד האינסטגרם
סינמטק תל אביב עם פורים בסימן חיות בקולנוע עד שני 25 במרץ
פורים לכל המשפחה בסינמטק תל אביב עם 4 ימים פורימיים ומשמחים– מיום שישי 22 במרץ ועד יום שני 25 במרץ. בתוכנית: מגוון סרטים, סדנאות ופעילויות לכבוד חג פורים, והפעם בסימן חיות בקולנוע! מספר הג'ונגל הקלאסי בהקרנת פופים ועד סדנת מסך ירוק בה תוכלו להצטלם עם החיות הכי חמודות שיש.
הקהל מוזמן להגיע בכל תחפושת שהיא, כמובן שתחפושות של חיות יתאימו בול לאווירה.
מבין הפעילויות: סדנת מיניאטורות חיות בקולנוע – סדנה חווייתית ליצירת מיניאטורות של החיות האהובות. מנחה: תמי רואה, אמנית מיניאטורות. סדנת מסך ירוק עם החיות הכי חמודות מהקולנוע בסדנה זו נלמד על אחד מקסמי הקולנוע הגדולים והמרגשים ביותר שהומצאו – המסך הירוק. מנחה: נדב הופרט. הופ! בסינמטק – הקרנת הסרט "חברים פרוותיים לנצח: אלמו מקבל כלבלבה" והפתעות נוספות. בתום ההקרנה סדנת יצירה מקל קסם קולנועי. פיצי פיצי – על אנשים וחיות אחרות לגילאי 2-5 – מקבץ סרטי אנימציה קצרים ללא מילים, בסיום סדנת הכנת מקל קסם, לאסי שובי לסינמטק: בעלי חיים בקולנוע – מפגש חוויתי לילדים על בעלי חיים בקולנוע, בהנחיית עיתונאית התרבות והמנהלת האמנותית של פסטיבל סאונדטראק תל אביב דנה קסלר. החיות המוזרות בעולם – מפגש חוויתי עם המדענית ורד שפירא על החיות הכי מוזרות ומפתיעות שיש בעולמנו + הקרנה של "בית ספר לחיות מדברות"/
הסרטים שיוקרנו – ליוויתן על הגל – מדובב, הקרנה על פופים של ספר הג'ונגל – מדובב, מועדון הסרט המופרע: ספיישל פורים – סרטי פולחן נגד כל הסיכויים + הקרנה של הסרט הנסיכה הקסומה – סרטי הפולחן שלמרות ההשקעה בתחפושות ואיפור נראה היה שייכשלו ופתאום קרה הנס. בהנחיית הבמאי אלון גור אריה. הקרנת המבוך, פנטזיה מוזיקלית לכל המשפחה לגילאי 10 + , טרום בכורה – צוות ג'ונגל מטריפים ת'עולם, סרט המשך ללהיט "צוות ג'ונגל כח הצלה". ועוד.
פורים בסינמטק תל אביב, 22 – 25 במרץ. לפרטים נוספים, רכישה והרשמה בעמוד המרכז או גם באתר סינמטק תל אביב
הסינמטק עם פסטיבל הקולנוע הצרפתי ה-21
פסטיבל הקולנוע הצרפתי ה21 יוצא לדרך. זהו אחד הפסטיבלים הלאומיים האהובים ביותר על הקהל בישראל. פסטיבל המביא מדי שנה אלפי צופים נלהבים לחוות ולהנות מן היבול השנתי של אחת מתעשיות הקולנוע הפעילות ביותר בעולם. כמדי שנה מביא הפסטיבל תוכנית מגוונת ועשירה. וחלק מן התכנית יוצג גם בסינמטק חיפה סרטים המצגים את העשייה המגוונת מבחינת תרבותית ובחירת הנושאים. היתן למצוא בתכנית דרמות חברתיות, בצד דרמות קומיות, סרטים המעלים שאלות של מגדר, קיפוח, חינוך, יחסי מעמדות יחסי הורים וילדים.
הפסטיבל הוא יוזמה של חברת עדן סינימה והמנכלית שלו קרולין בונה, ומתקיים בשיתוף המכון הצרפתי בישראל, סרטי יוני פרנס ושגרירות צרפת בישראל. אלה כמה מהסרטים:
- סרט הפתיחה ביום שני 25.3 – הדריכם הלא ידועות Sur les Chemins noirs, סרטו של דני אמיבר, בכיכובו של ז'אן דוג'רדן. הסרט המבוסס על ספרו הביוגפרי של סילבן טסון, היה לאחת ההצלחות הגדולות בשנה החולפת בצרפת כשהביא למעלה ממליון ומאתיים אלף צופים. מסע קולנועי מעורר השראה. לאחר לילה של שכרות מועד הסופר פייר, נפצע קשה. לאחר שיקום הוא מחליט בניגוד לעצת הסובבים אותו, לצאת למסע רגלי ברחבי צרפת. מסע של לידה מחדש. לא תוכלו לעמוד בפני הנופים המופלאים ועבודת המשחק של דוז'רדן, המוכיח שוב את קסמו וכישרונו הגדול. הסרט בהפצת קולנוע חדש יגיע לבתי הקולנוע במהלך השנה
- רפאל קנר הוא אחד השחקנים העולים היום בצרפת ועובר מסרט לסרט, כך גם בקומדיה המטורפת "יאניק" של הבמאי המיוחד קוונטן דופווה, יוצג ביום רביעי 27.3 . שומר בחניון חובב תיאטרון, נוסע כל הדרך לפריז לראות הצגה, אחת הגרועות שראה בחייו מסתבר, ובאמצע ההצגה עולה על הבמה ומאלץ את השחקנים לשנות את העלילה כרצונו. קנר והשחקן פיו מרמאיי היו מועמדים לסזאר על התפקידים בסרט מיוחד זה.
- הבמאי יליד מרסיי רובר גדיגיאן חוזר בדרמה חברתית ,פוליטת. I(לפעמים) החגיה נמשכת" יוצג ביום חמישי 29.3 . עלילת הסרט מתרחשת כמו כל סרטיו בעיר הולדתו ובה משתתפים כוכביו הקבועים, רעייתו אריאן אסקריד וז'אן פייר דוראסן. איראן אסקריד הנהדרת ביקשת בפסטיבל הסרטים של חיפה לפני מספר שנים , להציג את סטו של גדידיאן בכיכובה "שלגי הקילימנג'רו", שהיה להיט גדול בישראל.
- סרטים על אמנות ועל חייהם של אמנים מעוררים ענין רב, היוצר מרטין פרובו חוזר ליצור סרט על עולם האמנות והפעם סיפור חייו המסעיר של הצייר פייר בונאר וזוגתו והמוזה שלו מרתה , בסרט "פייר ומרתה- סיפור אהבה". הסרט יוצג ביום חמשי 29.3 . בונאר שפעל בסוף המאה ה 19 ועד כמעט אמצע המאה ה20 היה ישייך לקבוצת ציירים שנקראה הנאבי. ובגבעת טל בקריית אתא מספר רחבות על שמות ציירם בהם גם פייר בונאיר.
- ז'אן פייר אמרי חוזר עם סרט הנע בין דרמה לקומדיה, ב"אדוני השופט". הסרט יוצג במוצאי שבת 30.3 .מישל בלן הוותיק והזמרת שחקנית לואן, שהתגלתה ב"משפחת בלייה", כשופט נרגן ונערה העומדת למשפט ומתנדבת להיות הנהגת שלו.
פסטיבל הקולנוע הצרפתי ה-21 החל מן ה 25 למרץ ועד ל ראשית אפריל בסינמטק בתל אביב וברחבי הארץ עד לימים הראשונים של אפריל. יוזמה, הפקה וניהול אמנותי קרולין בונה, עדן סינימה. שותף לניהול האמנותי גיום מאיגנט, הנספח לעניני קולנוע ואודיו ויזואל במכון הצרפתי בישראל
הפסטיבל מתקיים בשיתוף המכון הצרפתי בישראל, חברת יוני פרנס, שגרירות צרפת בישראל ובתמיכת חברת לאוקסיטן.
עיריית תל אביב-יפו עם פסטיבל זמן פיוט 28/3 ועד 16/4
זו שנתו ה- 12 של הפסטיבל העירוני 'זמן פיוט' בתל-אביב-יפו, אשר רכש לו שם כאחד מהפסטיבלים המובילים בארץ בתחום המוזיקה היהודית. הפסטיבל מעמיד במרכזו טקסטים יהודיים וניגונים עתיקים ומעניק להם פרשנות עדכנית ורעננה. ייחודו של הפסטיבל ביכולת שלו לעודד היכרות עם ענקי הרוח, השירה והתרבות היהודית ולהנגישם לקהל הרחב, באמצעות עיבודים חדשניים לטקסטים העתיקים של הפיוט ובאמצעות בחירה במנעד אמנים מגוון ולעיתים אף בלתי צפוי. הפסטיבל מופק על ידי מרכז ברודט לתרבות יהודית של עיריית תל- אביב- יפו, שהחליטה לקיימו השנה חרף המלחמה, מאחר והוא משלב מוזיקה ותפילה, שיש להם כוח לרפא ולהפיח תקווה. הידיעה שהטקסטים והמנגינות הללו, ליוו את העם היהודי במשך דורות, גם בתקופות קשות, מעניקה להם יכולת לנסוך בנו השראה, עוצמה ותקווה שכל כך חשובים לנו בימים הללו.
בהתאם למסורת של הפסטיבל, גם השנה, "זמן פיוט" יעלה לראשונה מופעים חדשניים ומקוריים כולל של אמנים אהובים ומוכרים, שעולים לראשונה לבמה עם חומרים מעולם הפיוט והמקורות וביניהם: בועז שרעבי, לאה שבת וגיא מזיג. ניהול הפסטיבל וניהול אמנותי: שירה סיון- מונסונגו. ייעוץ תוכן והפקה: דן יפת
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 28/3 ועד ה- 16/4 במרכז ברודט לתרבות יהודית ובאולם פומבדיתא 8 בתל אביב. הכרטיסים יימכרו במחירים הנעים בין 80- 50 שקלים. הטבות למחזיקי כרטיסי דיגיתל. רכישת כרטיסים בטל' 03-6954522 ובאתר . בתכנית:
- "שיר השירים אשר לשלמה" / בעז שרעבי מארח את יהלה לחמיש – גדול זמרי הנשמה במופע מרגש עם השירים המוכרים והאהובים שהפכו לנכסי צאן ברזל במוסיקה הישראלית, לצד פיוטים ממסורת תימן ובלחנים מקוריים פרי עטו של בעז שרעבי. קולו מלא הרגש של בעז שרעבי ומילותיו המעצימות מספקים לנו נחמה ומדברים אל ליבנו בכל זמן ובכל תקופה, ובמיוחד בתקופה הנוכחית עם מילים, אשר מתכתבות עם הלך הרוח הישראלי העכשווי, כמו: "לתת את הנשמה ואת הלב", "כל עוד", "כשתבוא" שנכתב על הנווט רון ארד ומתחבר כל כך למציאות הנוכחית, וכמובן הלהיטים והשירים המוכרים והאהובים: "הלוואי", "לתת", "משאלה", "אם את עדיין אוהבת אותי" (אבנים מהירח). במופע יבצע בועז במיוחד לרגל הפסטיבל כמה פיוטים שכתב וביצע לאורך השנים, בהם הפיוט " שיר השירים" אותו הלחין, "ספרי תמה" מהמסורת התימנית ועוד. במופע תתארח המוזיקאית, הפייטנית והיוצרת יהלה לחמיש, שהספיקה לכבוש במות בכל רחבי הארץ עם קול הפעמונים שלה. בועז שרעבי: שירה | יהלה לחמיש: שירה | פסנתר: ירון בכר. יום חמישי |28/3 בשעה 20:30, אולם פומבדיתא 8 תל אביב. כרטיסים 80 שקלים, למחזיקי דיגיתל 60 שקלים
- חוזרים אל התקווה / עלמא במופע בכורה לקראת אלבום חדש מארחים את יגל הרוש. המוסיקה של עלמא מביאה תפילה כלל-ישראלית, מאחדת, מחברת ומנחמת במיוחד בימים אלה. שלישיית עלמא היא תופעה ייחודית בנוף התרבות הישראלי- עם שילוב בלתי שגרתי של חומרים מיונה וולך ועד שירי תפילה מהמקורות, שנקודת החיבור שלהם – מוסיקה שיוצאת מהלב, ונכנסת ללב. מוסיקה של תפילה, של סיפור חיים, של געגוע. החיבור בין חברי ההרכב, התחיל בשני מפגשים פלאיים, האחד בגרנדה (ספרד), והשני בירושלים. בפעם הראשונה בה ניגנו יחד הורגש ניצוץ קסום של יצירה והשראה. ניצוץ זה, הוא אשר הניע שנים ארוכות של חיבור ויצירה משותפים, והוא גם זה שהוליד 3 אלבומים אינספור הופעות ומפגשים קסומים (וגם זוגיות אחת, שנולדה בתוך הלהקה). בימים אלה, לאחר כמה חודשי עבודה באולפן ההקלטות יחד עם מאור שושן המפיק המוזיקלי, (זוכה פרס אקו״ם, ישי ריבו, עקיבא ועוד) ההרכב נמצא לקראת צאת האלבום הרביעי והחדש, מתוכו התפרסם הסינגל ״אלוהיי נשמה״. במופע במסגרת ׳זמן פיוט׳ נשזרים שירים חדשים בהשמעת בכורה, לצד כל הלהיטים המוכרים והאהובים מ-3 האלבומים הקודמים ("איילה", "אילו פינו", "אבא יקר", "ראיתי בית", "אלוהיי נשמה", "ידיד נפש", "ניגון לבניה"….ועוד..). אורח מיוחד: יגל הרוש, זמר, נגן קמנצ'ה וירטואוזי, מלחין ומשורר ישראלי, מופיע עם האנסמבל שלו בפסטיבלים בארץ ובעולם. אברהם מוסקל: שירה וגיטרה/ רעיה מוסקל: שירה, קלידים ומלודיקה/ אליאב אובל-נאמן: שירה וגיטרה. אסף רבי: בס / עינת הראל: תופים / יגל הרוש, שירה וקמנצ'ה. יום שלישי |2/4 | בשעה 20:30, מרכז ברודט תל אביב. כרטיסים 60 שקלים, למחזיקי דיגיתל 40 שקלים
- ג'עלה טיש / כולנא תל אביב מארחים את לירון עמרם – מפגש של שירה ולימוד משותף בתמהיל המיוחד של 'כולנא', המשלב בין ״התוועדות״ חסידית לאווירה של 'מועבט' מזרחי והווי של ערבי שירה בציבור. מפגש שמאפשר התכנסות ישראלית חמימה המתאימה לימים האלה, סביב שולחן עם כוס תה, עראק, פיצוחים, עוגיות ומאפים תימניים. אמן אורח: לירון עמרם. זמר המחבר ביצירתו את המורשת התימנית מבית אבא, חלוץ המוזיקה התימנית אהרון עמרם, יחד עם פאנק, רוקנרול ומוזיקה אלקטרונית עכשווית. האירוע הוא פרי שיתוף פעולה של 'ברודט המרכז לתרבות יהודית' ו'כולנא תל אביב', בית חדש לתרבות ומסורת בהשראת יהדות המזרח התיכון וצפון אפריקה. יום רביעי |3.4.24| בשעה 20:30, מרכז ברודט תל אביב. כרטיסים 50 שקלים, למחזיקי דיגיתל 30 שקלים
- בין שדרות לירושלים ועד נתיב העשרה / מיכה ביטון מארח את לאה שבת – מסע מוזיקלי אל תפילות וניחוחות ילדות של שירים מכל הזמנים עם הזמר והיוצר מיכה ביטון. המופע עוסק במהמורות ובקשיים בדרך להצלחה מילד שגדל בסיטואציה בלתי אפשרית ועד שהפך לאמן ויוצר, על חייו במושב נתיב העשרה וההתמודדות במגורים ביישוב צמוד גדר לעזה, על חיי משפחה, גידול ילדים ויצירת מוסיקה באזור כל כך נפיץ ועל החוויה הקשה שעבר עם משפחתו ב 7.10.23 במתקפת הפתע על נתיב העשרה. במופע לוקח מיכה את הקהל למסע מוזיקלי אל מקומות עמוקים בנבכי האדם, בשיריו מאלבומיו הקודמים ואלבומו החדש "כמו מים" ואל תפילות ילדות משדרות עיר הולדתו, בהם פיוטים ושירי תפילה, כמו: 'שלום לך דודי', 'שיר למעלות','ימלא פי', 'לקראת שנה', שהלחין בעצמו ועוד. במופע יארח מיכה את זמרת הנשמה המופלאה – לאה שבת, עימה הוא הרבה לשתף פעולה לאורך השנים. השילוב בין מיכה ללאה מצליח לחבר ולרגש, מביא קול אותנטי וחם עם בשורה של תקווה. יחד עימה יבצע גם את שירו "שיבוא", לו הוא הוציא לאחרונה גירסה חדשה יחד עם אהוד בנאי, שלומי שבת ולאה שבת. ביצוע שהפך למחווה של ארבע קולות ששרים לארבעת חבריו הקרובים של מיכה מנתיב העשרה שנפלו ב- 7/10 – אורן שטרן, יגאל וקס, עמית וקס ודני וובק זכרם לברכה. השיר “שיבוא” הפך גם להימנון תפילה שחיילנו ישובו לשלום והחטופים יחזרו לביתם במהרה. מיכה ביטון: שירה וגיטרה/ נהדי אוחנה: תופים/ גלעד חזן- עוד וכינור/ צחי תורג'מן – בס. יום שלישי 9.4| בשעה 20:30|, מרכז ברודט תל אביב. כרטיסים 60 שקלים, למחזיקי דיגיתל 40 שקלים
- "צו פיוט" גיא מזיג / מופע להקה מיוחד לפסטיבל – גיא מזיג, הידוע בכינויו נסיך הגרוב ומלך הפאנק, הוא אחד המוסיקאים האיכותיים והעסוקים הפועלים בארצנו, מאחורי הקלעים ומלפנים. מזיג הוא אחד היוצרים הבולטים במוזיקה הישראלית, עם רשימת להיטים ארוכה, מרשימה ומרקידה ומופע גרובי ומלא הומור שהפך לקאלט ("אנחנו", "לתפוס אותה", "כמה אני אוהב אותך", "יצאנו לרקוד", "לבד במדבר" ועוד…). לראשונה בקריירה המוזיקלית שלו, גיא מזיג והלהקה יעלו מופע חד פעמי עבור פסטיבל הפיוט של פיוטים מהבית, לצד שיריו האהובים, במה שמסתמן כאחד המופעים המפתיעים והבלתי שגרתיים של הפסטיבל. גיא מזיג: "פיוטים תמיד היו חלק מחיי. מבית הכנסת בתור ילד בלוד, שבתות משפחתיות , אירועים ושמחות. יש פיוטים שמיד מחזירים אותי לילדות, לבית, למשפחה. יש פיוטים שגדלתי עליהם ותמיד היו השראה בשבילי ואני ממש מתגעגע אליהם. במופע הזה תהיה לי הזדמנות כיוצר שפועל בשדות מוזיקליים אחרים, לחזור לחומרים הללו, לשחזר ולהתרגש." גיא מזיג – שירה וגיטרה / דניאל סעדון – פייטן / אלון פרימן – קלידים /רועי ברום – תופים. ליאור עוזרי – בס / נדב גיימן – פרקשן /עידו יעקבי – גיטרה. יום שלישי |16.4| בשעה 20:30|, אולם פומבדיתא 8 תל אביב. כרטיסים 80 שקלים, למחזיקי דיגיתל 60 שקלים
אמנות במושבה פרדס חנה כרכור 11-13 באפריל בקונספט מפיצים את הטוב
אירוע האמנות הענק של פרדס חנה כרכור "אמנות במושבה פרדס חנה- כרכור" חוזר לקראת פסח 2024 בין התאריכים 11-13 באפריל בהשתתפות של 105 אמנים ואמניות, כולל אמנים אורחים מפונים מהדרום ומהצפון. במשך שלושה ימים המושבה תהפוך לגלריה פתוחה ושוקקת. הבתים, הסמטאות הקסומות, המתחמים והסטודיואים ייפתחו לקהל שמוזמן להגיע ולחוות אמנות ויצירה, תרבות, סדנאות, סיורי אמנות, פעילויות לילדים, קולינריה מקומית איכותית ועוד. במהלך האירוע יתקיימו למעלה מ-90 אירועים הכוללים מגוון אדיר של סדנאות לכל המשפחה, שיחות גלריה, מופעי קוסמות והופעות מוזיקליות. באירוע יפעלו גם עמדות תמיכה במאבק להחזרת החטופות.ים, מיזם הנצחה כלניות לפני הגשם ועוד. הכניסה חופשית.
אירוע אמנות במושבה פרדס חנה כרכור נחשב לחג השנתי של המושבה הפסטורלית ורבת הקסם בה מתגוררת קהילת אמנים ויוצרים ענפה תוססת ופעילה, ביניהם בעלי שם עולמי המציגים בגלריות נחשבות בארץ ובחו"ל.
השנה, בעקבות רוח התקופה כשמסרים רבים של איחוד כמו 'יחד ננצח' ו׳עם ישראל חי׳ מציפים את הרחובות, הוחלט שהאירוע יהיה בקונספט של סטיקרים כשהרעיון המרכזי הוא להפיץ את הטוב. כמו שדבק יכול להדביק חפצים כדי שיישארו במקומם, כך גם אנו יכולים להשתמש באמנות, עיצוב ובילוי כדי להדביק את הקהל סביבנו בחוויות טובות ובמסרים חיוביים ולהפיץ את הטוב תוך יצירת סביבה חברתית ואמנותית משותפת. כך גם חברו השנה לקהילת האמנים המקומית אמנים ואמניות מפונים מהצפון והדרום ומעגל היוצרים התרחב. האמנים יציגו תחומי אמנות מגוונים כמו קרמיקה וקדרות, ציור, עיצוב מוצר, פיסול, תכשיטנות, אמנות שימושית וחפצי נוי, צילום, זכוכית, אופנה ואקססוריז, צורפות ורוקחות טבעית. באמנות במושבה כל אחד ימצא משהו שיעשה לו טוב בכל פינת רחוב: אמנות, אנשים, טבע, קולינריה, קהילה. בואו. הטוב מדבק. אירועים וסדנאות:
- במהלך האירוע יתקיימו למעלה מ-90 אירועים הכוללים מופעים מוזיקליים, הרכבי לייב ג'אז, מופעי קוסמות לילדים, מפגשי שיח גלריה עם אמנים, הדגמות של עבודה על אובניים ויצירה בזכוכית, ומבחר עצום של סדנאות יצירה כגון: סדנאות ציור וציורי דיוקן, קסם הטרריום, סדנאות יצירה לילדים, סדנת רישום בוטני, רישום על עץ, הטבעת עלים מגבס, יצירת בובות גרב ללא תפירה, מגוון סדנאות כתיבה, סדנת הדפסי רשת, יצירה בנייר, סדנה להכנת קוקדמה – טכניקת גינון יפנית לצמחים, ליבוד במחט, רישום בעיפרון, רוקחות טבעית, מיחדוש חולצות עם הדפס בוטני, מקרמה, סטיילינג ועוד. (חלק מהפעילות בתשלום סמלי).
- סיורי אמנות: בנוסף, ייצאו שלושה סיורי אמנות מודרכים במסלולים שונים בהנחיית ענת קוצר גפני. הסיורים יעברו בין הבתים ויתנו הצצה רחבה יותר לחיי האמנים והאמניות וסיפורם האישי ויעניקו השראה מהיצירתיות שבאמנות והתשוקה שבעשייה. הסיורים יתקיימו בימי חמישי שישי שבת בשעות 10:00-13:30 הרשמה ותשלום באתר.
- מיזם כלניות לפני הגשם: מיזם אמנותי מרגש שקם בעקבות המלחמה נקרא 'כלניות לפני הגשם' ובכל הארץ ובעולם יוצרים כבר כמה חודשים כלניות אדומות וביחד מציבים אותם במקומות הנצחה, כיכרות בערים. לקראת יום השנה למלחמה יוקם מיצב ענק של 18,000 כלניות בעוטף עזה באוצרותה של האמנית שלומית חפר תושבת המקום. במתחם האורנים 40 המבקרים מוזמנים לקחת חלק במיזם וליצור באהבה כלנית שתוצג בהמשך באחד המיזמים הארציים, ללא עלות. שעות פעילות הכנת הכלניות: יום חמישי 13:00-16:00, יום שישי 13:00-16:00, יום שבת 13:00-17:00
- עמדות תמיכה במאבק להחזרת החטופות והחטופים יפעלו במספר מוקדים באירוע, בהם תוכלו לרכוש אביזרים שונים להבעת תמיכה במאבק להשבתם.ן הביתה. מידע על מוקדי התמיכה ניתן למצוא באתר בעמוד תכנון ביקור .
אירוע אמנות במושבה פרדס חנה כרכור- חמישי 11.4 – 10:00-20:00, שישי 12.4- 10:00-17:00, שבת 13.4- 10:00-20:00. פרטים נוספים ומידע לגבי מיקומים ומסלולים, שעות הפעילויות והרשמה לסיורים באתר: pardesart.co.il, על גבי מפות שיחולקו ברחבי המושבה ובעמוד הפייסבוק: אמנים במושבה פרדס חנה כרכור. הכניסה חופשית.
אשדוד עם פסטיבל תור הזהב ה- 12 באפריל 24-30 חול המועד פסח
פסטיבל תור הזהב, שמופק ע"י המרכז לפיוט ושירה אשדוד, חוגג את שנתו ה- 12 בחמישה ימים של חגיגה רב תרבותית סוחפת הכוללת מגוון שיתופי פעולה ייחודיים וחד פעמיים, המשקפים את הפתיחות בתרבות היהודית והישראלית לאורך הדורות! בין האמנים גידי גוב, דני סנדרסון, אפרים שמיר, אלון אולארצ'יק, מזי כהן, הפרויקט של רביבו, אליעד נחום, יואב יצחק, יסמין לוי, דוד ד'אור, דודו פישר, התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, אריק משעלי, אוולין הגואל, הבלקנייה, הודיה (מרוקו), ז'קו חזן, טיראן ניקוגוסיאן, פייסל ספיאני (מרוקו) ותמר יהלומי.
הפסטיבל, שמדי שנה מספק לאורחיו מסע מוזיקלי חובק עולם, מציג השנה מגוון רחב של הפקות מקור המשלבות אמנים מחו"ל לצד אמנים ישראלים מוכרים ואהובים: פסטיבל תור הזהב יחגוג את מגוון התרבויות המרכיבות את המרקם הישראלי ב"סָאעַה מָבְּרוּקָה| ساعة مبروكة" הפקת מקור שכולה חגיגה מוזיקלית בניצוחה של אנסמבל התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד ובהשתתפות אמנים ממרוקו וישראל: פייסל (מרוקו), יוחאי כהן (ישראל), הודיה (מרוקו).
הפסטיבל יפגיש את עולם הכליזמר עם האופרה, המוזיקה הבלקנית והמוזיקה הצוענית בהפקת מקור מלאה מקצבים, טעמים, וניחוחות תרבויות בניצוחה של תזמורת האופרה הקאמרית אשדוד ובהשתתפות דודו פישר, חנן בר סלע, הבלקניה, אמיל אייבנדר . מנצח : טיראן ניקוגוסיאן.
דני סנדרסון וגידי גוב, תמצית ומהות הישראליות ומהדמויות המשפיעות והחשובות במוזיקה בארץ יגיעו לבימת אמפי אשדוד במופע בו יארחו את מזי כהן, אפרים שמיר ואלון אולארצ'יק, חברים שדרכם הצטלבה לא פעם במשך השנים, במופע מלא להיטים שהפכו לקלאסיקה ישראלית ממכרת.
הפרויקט של רביבו, שחרטו על דגלם את שמירת המורשת המוזיקלית לאומנים שהם אבני היסוד של המוזיקה הישראלית במופע קבלת שבת סוחף בו יארחו את יואב יצחק, מהזמרים הגדולים והאהובים, ששיריו מהווים חלק בלתי נפרד מפסקול חיינו.
"בין אלג'יר לפריז", הפסטיבל יחשוף את הקהל למגוון מסורות מוזיקליות מאלג'יר, אוראן וקונסטנטין בהשפעות צרפתיות בערב בהשתתפות: דוד רנסיה, גסטון רנסיה ונגני אנסמבל התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. אמן אורח: חגי בליצקי.
הזמר והפייטן, ז'קו חזן, יארח במסגרת הפסטיבל את דוד ד'אור ויסמין לוי לקונצרט שכולו פיוטים ומזמורים מרגשים ומוכרים בנוסח יהדות איזמיר. אורח מיוחד הכנר וגיבור המלחמה, מרדכי שנוולד.
אליעד נחום, מהיוצרים המצליחים בישראל, יגיע לבימת ההיכל מלווה בטובי המוזיקאים בארץ למופע בו ישיר את הרפרטואר המובחר של להיטיו. במופע יארח לראשונה ובמיוחד לרגל הפסטיבל את תמר יהלומי.
עוד בפסטיבל השנה: אריק משעלי במופע סטנדאפ מוזיקלי, כיתת אומן עם השחקנית אוולין הגואל, כיתת אומן עם אלינור סלע, תסריטאית הסרט עטור הפרסים "7 ברכות" וערב חשיפה בשיתוף המכללה התעסוקתית ללימודי מוזיקה ומקצועות הבמה אשדוד של צעירים וצעירות עם צרכים מיוחדים.
פסטיבל תור הזהב הוא אחד מאירועי התרבות המובילים בעיר אשדוד, עיר שחרטה על דגלה לקדם את היצירה המקומית והתרבות הישראלית.
אירועי הפסטיבל יערכו במספר מוקדי תרבות באשדוד לאורך ימי חול המועד פסח:
אמפי אשדוד, משכן אשדוד, בית יד לבנים, מונארט מרכז תרבות.
הפסטיבל ייחתם במופע מוזיקלי של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד.
הפקה אורחת באמפי אשדוד בחוה"מ פסח – הפרויקט של עידן רייכל, שהפך חלק בלתי נפרד מהפסקול הישראלי בערב עם אנסמבל ייחודי של מוזיקאים מוכשרים בשילוב סגנונות מוזיקליים, מגוון שפות ושירים שהפכו לנכס צאן ברזל במוזיקה הישראלית.
הפקה: המרכז לתרבות האנדלוסית ולפיוט בישראל. מפיק ומנהל אמנותי : עו״ד יוסי עטר ארט הפקות. מדיה דיגיטלית: שולי קורןface- lift . שותפים לפסטיבל: החברה העירונית לתרבות ופנאי, אגף אירועים עירית אשדוד, תזמורת האופרה הקאמרית אשדוד, התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, הקונסרבטוריון העירוני אקדמא.
פרטים באתר הפסטיבל: www.torhazahav.co.il כרטיסים במוקד החברה העירונית לתרבות ופנאי 6452* ובקישור לרכישה: פסטיבל תור הזהב www.torhazahav.co.il
ירושלים עם בתים מבפנים בשני סופי שבוע רצופים 4-6 באפריל, ו- 11-13 באפריל
למזמינים חבילות לינה בעיר תיפתח הרשמה מוקדמת לסיורים והנחה במלונות לאחר מחשבה עמוקה, החלטנו עם שותפינו, משרד ירושלים ומסורת ישראל, עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים, לקיים את בתים מבפנים ירושלים בתחילת חודש אפריל 2024. אנו מאמינים כי לאירוע יש חשיבות רבה המאפשרת לרבים להתוודע לאתרים המיוחדים בעיר ללא עלות, מחזק את תחושת השייכות שלנו ומסייע לעסקים הקטנים ולמלונות בבירה. למבקרים מוצעת תוכנית עשירה של ביקורים וסיורים נדירים בבתים ובמבנים הכי מסקרנים בעיר, חלקם הגדול מעולם לא נפתח לקהל הרחב.
לצד עשרות הסיורים המרתקים, ראינו לנכון להתייחס לאירועי 7 באוקטובר בשלושה סיורים: סיור ג'רוז שיעביר האדריכל משה שפירא ומנציח את בנו שנרצח על יד מחבלים בפסטיבל "נובה", סטודיו משלך בבית הצייר ליטבינובסקי בו מוצגת תערוכה של האמנית ואוצרת גלריה בארי, סופי ברזון מקאי ו- 'תלם // צריף # נקודה.' – פרויקט תיעוד שנערך על ידי יד בן צבי (פירוט בתיק עיתונות המצורף).
אירועי בתים מבפנים מתקיימים בהשראת open housese worldwide ,פסטיבלי אדריכלות המתקיימים בערים מרכזיות בעולם: לונדון, ניו יורק, ברצלונה, מלבורן, רומא דבלין ועוד.
הפסטיבל השנה כולל מאות סיורים ובתים במגוון קטגוריות מרתקות המחברות בין העבר, ההווה ועתידה של העיר. זאת לצד סיפורים אישיים שספגו הקירות במשך השנים. אפשר יהיה לבקר במבני ציבור חדשים ומסקרנים כמו הספרייה הלאומית, המשכן החדש של בצלאל ועוד. סיורים מתעמקים במסורות עתיקות לצד תרבות ואמנות עכשווית, ביקור בנקודות משמעותיות בחייהם של ענקי תרבות. סיורים המתמקדים בהיבט הארכיטקטוני של העיר עם מבט לעבר העתיד. סיורים באבני היסוד של הבירה. עוד חידוש מרתק לראשונה בפסטיבל הוא אירוח אדריכלים מהמשרדים המובילים מהארץ ומהעולם מהעולם, זאת במסגרת שיתוף פעולה עם בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, שחזרה לאחרונה למרכז העיר, עם פתיחתו של הקמפוס החדש על שם ג'ף ומורטון מנדל . במהלך שני סופי השבוע של בתים מבפנים יתקיימו בקמפוס החדש סיורים והרצאות. הכניסה חופשית.
לנוחותכם, הסיורים והבתים מחולקים לקטגוריות:
- חדשים ומלהיבים: בתים מיוחדים ותגליות שגילינו במהלך העבודה על התכנית. בקטגוריה הזאת תמצאו את הבתים הפחות מוכרים, אתרים סודיים שנפתחים לראשונה לביקור קהל, הצצות אל מאחורי הקלעים וחוויות ביקור שארגנו במיוחד בשבילכם.
- לאוהבי ירושלים וסקרנים: הסיורים שיחממו לכם את הלב, יפגישו אתכם עם הקהילות השונות בעיר ועם אלפי שנות הבנייה בה ויזכירו לכם כמה מדהימה העיר הזאת.
- אדריכלות לאדריכלים: הסיורים, אתרי הבנייה והמבנים הכי חדשים ומעניינים בסיורים מיוחדים לאנשי מקצוע ולשוחרי אדריכלות.
- אמנות וספרות בירושלים: בקטגוריה הזאת תמצאו סיורים בעקבות עלילות ספרים המתרחשות בירושלים, סיורים בשכונות ילדותם של סופרים, ביקורים בבתי אמנים ואמניות, סיורי גרפיטי ומפגשים עם אוצרים, יוצרים ומשוררים במרחבים שבהם הם פועלים.
- בתים פרטיים: מהקטגוריות הפופולריות באירועי בתים מבפנים, כי מי לא אוהב לבקר בבתים יפים, לגלות איך הם מעוצבים ולקבל השראה?
- אקולוגי וחברתי: האתרים, הסיורים והאנשים שמתמקדים בשימור הטבע העירוני והסביבה בירושלים.
- סיורי 7 באוקטובר: סיור ג'רוז
- נקודת מפגש: סמטת בצלאל פינת שמואל הנגיד. סיור לזכרו של ענר שפירא, יליד ירושלים ואוהב העיר, שנרצח ב־7 באוקטובר, תוך שהגן בגבורה על חבריו במיגונית, נאבק במחבלים והציל חיים. את הסיור יוביל אביו, האדריכל משה שפירא, שותף לבתים מבפנים ירושלים ב־18 השנים האחרונות וחבר לדרך. הסיור יעבור במרכז העיר, מבצלאל הישן לבצלאל החדש, בעקבות מורשת, אישים ומבנים לשימור ויעלה על נס את העיר שענר אהב כל כך. שישי, 12.4, 14:00. סיור מוגבל ל־20 משתתפים ברישום מוקדם.
- סטודיו משלך בבית הצייר ליטבינובסקי – רחוב כ"ט בנובמבר 10 א'. אדריכלי חידוש המקום: סטודיו PROJECT אדריכלית רות ליאונוב, 2021. הזדמנות להכיר את פרויקט סטודיו מִשֶּׁלָּךְ ואת בית הצייר פנחס ליטבינובסקי על גבול טלביה־קטמון הישנה, שבו פועל הסטודיו. הבית נבנה בראשית המאה ה־20 על ידי משפחת סלמן הערבית־נוצרית, ואת קומתו השנייה שכר עוזר הנציב הבריטי. ב־1948, בסוף המלחמה, עבר הבית לרשות עיריית ירושלים שהעמידה אותו לרשות הצייר פנחס ליטבינובסקי – לימים יקיר ירושלים (1970) וחתן פרס ישראל (1980), והוא התגורר בו עד מותו ב־1984. הבית נותר על כל תכולתו במשך כ־40 שנה, עד שבראשית 2020 החלו לפעול בו אמניות צעירות שהקימו בו את סטודיו משלך – המרכז הראשון בארץ לאמנות נשים. במקום מוצגת כעת התערוכה "מי כסף ואדמת כוכבים" של האמנית ואוצרת גלריה בארי, סופי ברזון מקאי. בשלוש השנים האחרונות צילמה ברזון מקאי את סלון ביתה שבקיבוץ בארי. הצילום האחרון צולם ב-1.10.23. בתצלומים אלה העניקה ברזון פרשנות חדשה למוכר וליומיומי בכך שצילמה את משפחתה והכניסה אל סלון ביתה חיות אלגוריות מספר ילדים אהוב וסמלים של רוח וארציות. המציאות פלשה ב-7 באוקטובר בפתאומיות לצילומים העדינים, הפקיעה והטעינה אותם בזיכרונות של כל מה שהיה ואבד. וכעת הם נוגעים בשאלות של זמן ומקום, מספרים את סיפורי זיכרון בתיה הקודמים של האמנית, מיתוסים ואגדות עם, ואת הזיכרון האישי והקולקטיבי שאותו אנו חווים בחודשים האחרונים. אוצרת: מיטל מנור. באטליה של ליטבינובסקי תוצג גם עבודה בשיתוף קהילה בהנחיית האמנית יעל סרלין – רקמת תפילות שנוצרה מיותר מ-400 רקמות שנרקמו על ידי אנשים ברחבי הארץ לחטופים, לנרצחים ולנופלים. העבודה נוצרה בתמיכת האגף לאמנות פלסטית בעיריית ירושלים. במבנה מדרגות עץ לשימור והוא אינו נגיש. סיורים מודרכים על תולדות הבית ובתערוכה, יתקיימו בימי חמישי ב־14:30 וב־16:30 ובימי שישי ב־11:00. חמישי, 4.4, 14:00־18:00; שישי, 5.4, 10:00־14:00; חמישי, 11.4, 14:00־18:00, שישי, 12.4, 10:00־14:00. בית פתוח ו־6 סיורים ל־40 הבאים הראשונים.
- 'תלם // צריף # נקודה.' רחוב אבן גבירול 14, רחביה. התערוכה 'תלם // צריף # נקודה.', מציגה דימויים וסמלים בנופי הנגב המערבי והעוטף, פרי יצירתם של אמנים תושבי האזור, שציירו את סביבתם והגיבו למאורעות העבר וההווה. בתערוכה יוצגו בין היתר יומן ציורים בהשפעת 7 באוקטובר של האמן יוחנן דרוקר, חבר קיבוץ בארי, ועבודות קרמיקה שחילצה האמנית מיכל מרום מביתה בקיבוץ רעים. התערוכה נוצרה תוך כדי מפגש עם התושבים והיישובים המפונים, ועל ידי משלחת תיעוד של המחלקה לאוצרות ותיעוד חזותי ביד בן־צבי הפועלת בעוטף עזה בחודשים האחרונים.
- שיח גלריה עם האוצרת ד"ר נירית שלו־כליפא. המפגשים הם חלק מיום פתוח במתחם יד בן־צבי במהלכו יתקיימו במתחם גם יריד חקלאים מהדרום, מהבקעה ומצפון הארץ, בשיתוף "חקלאות ישראלית", דוכני אמנות, קפה ופרחים לשבת. שישי, 5.4, 9:30 ו־11:00. 2 מפגשים ל־40 הראשונים. אין צורך ברישום מוקדם.
למזמינים חבילות לינה בירושלים בימי הפסטיבל נפתחת הרשמה מוקדמת לסיורים ולהרצאות לפרטים כנסו לאתר https://batim.itraveljerusalem.com/
תיאטרון מחול ומוזיקה
התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון עם יום פעילות לילדי המפונים 24 מרץ
בכל הארץ, יצוין השנה חג הפורים באופן שונה מהרגיל, לאור התמשכותה של מלחמת חרבות ברזל ומצבם של ישראלים רבים שעדיין מפונים מבתיהם ולא יכולים לשוב.
במטרה להפוך את החג למעט יותר שמח, בחרה התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון לערוך אירוע מיוחד במינו, המזמין אליו תלמידי מוזיקה מהצפון והדרום, שפונו מבתיהם, במטרה לאפשר להם יום של הפוגה מוזיקלית, הכוללת מגוון פעילויות לתלמידים עצמם ולבני משפחותיהם.
תלמידי המוזיקה ייהנו מסדנאות העשרה וכיתות אמן עם האמנים המובילים בארץ: היום יהיה מגוון ויכלול סדנאות, מפגשים, פעילות הרכבים מוזיקליים, כיתות אמן ועוד.
הורי התלמידים שיגיעו עם ילדיהם לאירוע, יוכלו ליהנות מסדרת הרצאות קצרות, של המוזיקאים המקצועיים המובילים בישראל שיחלקו את מסע חייהם והדרך שלהם להצלחה, במטרה לאפשר להורים הצצה למסלול שאותו עוברים ילדיהם.
האחים ושאר בני המשפחה יוכלו ליהנות מפעילויות לכל המשפחה באווירת פורים שייערכו לאורך היום. בסיומו של יום הפעילות המיוחד, התזמורת הסימפונית ראשון לציון תגיש קונצרט בניצוחו של גל אלתרוביץ', בתכנית מיוחדת שכולה מחווה לקהילות הדרום והצפון. בתכנית ינגן סולן צעיר ומצטיין, חבר התזמורת
הפילהרמונית הצעירה. הקונצרט יפתח בביצוע בכורה של מחרוזת שירים ישראלים מרגשים שעובדו במיוחד לקונצרט זה על ידי המנצח.
היום המיוחד הינו חלק של תכנית הסיוע "שלום חברות – בריתות סולידריות NRW ישראל", במסגרתה ממשלת מדינת המחוז נורדריין-וסטפאליה (NRW, גרמניה) תומכת במגוון פעילויות עבור תושבי העוטף ומפונים מהאזור. במהלך יום הפעילות המיוחד, תגיע לביקור גם סגנית ראש ממשלת המחוז, מונה נויבאור. מבקשת להביע את הזדהותה עם ועמידתה לצד מדינת ישראל בעקבות מתקפת הטרור עליה.
NRW הינו המחוז המאוכלס והמתועש ביותר מבין 16 המדינות המרכיבות את הרפובליקה הפדראלית גרמניה.
מאז 2020 פועל בתל אביב המשרד מדינת נורדריין-וסטפאליה לכלכלה, מדע, חינוך, נוער ותרבות בישראל, שתפקידו להעמיק את הקשרים בין שתי המדינות.
על תכנית הסיוע "שלום – חברות" כבר בוצעו מספר מיזמים לשיקום העוטף ועזרה למפונים. התכנית ממשיכה לפעול גם במהלך שנת 2024.גל אלתרוביץ', האמון על תכני היום כולו ופעיל במחלקת החינוך המוזיקלי של התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון: "אני זוכר עד היום עד כמה המוזיקה הייתה חשובה בחיי בעת שהייתי תלמיד. עם הזמן, המוזיקה גם הפכה למגנט של כל משפחתי. יום הפעילות נוצר במטרה להעניק השראה מוזיקלית, הפוגה ותמיכה קהילתית למפונים ובני משפחותיהם, ולסייע לתלמידי המוזיקה לחזור לשגרה האמנותית שלהם. אנו מקווים ומאמינים כי התכנים, החוויה וההשראה שתיווצר ביום זה יתרמו – ולו באופן צנוע – לחזרה של התלמידים ובני משפחתם לשגרה המוזיקלית. אין כמו המוזיקה לתת תחושה של משמעות ורווחה. זה המעט שאנו יכולים לעשות".
עופר סלע, מנכ"ל התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון: "מתחילת מלחמת 'חרבות ברזל' לוקחת התזמורת חלק פעיל בעשייה למען המפונים ובני משפחותיהם, באמצעות המוזיקה. קונצרטים רבים נערכו, בהרכבים שונים, במרכזי המפונים ואנו ממשיכים ללוות קהילות שונות גם היום. קונצרט מחווה מיוחד למען החטופים ובני משפחותיהם ולהזדהות עם תושבי העוטף נערך רק לפני מספר חודשים, וכעת אנו מתכוונים לערוך יום פעילות שלם במטרה לקדם את תלמידי המוזיקה שנגינתם נקטעה בעקבות המלחמה".
ירון גוטפריד, מנהל Ono music בית הספר למוסיקה באקדמית אונו: "אנו שמחים ומתרגשים לארח ולקחת חלק בפרויקט חשוב ומעצים זה, המוקדש לתלמידי המוסיקה הצעירים מהעוטף והצפון, שיגיעו עם משפחתם ליום מוסיקלי בקמפוס החדש של Ono music " פעילות זו ממשיכה שיתופי פעולה ופעילות התנדבותית של מרצים ובוגרים לאורך כל חודשי המלחמה".
דר' גיל ירון, מנהל המשרד מדינת נורדריין-וסטפאליה לכלכלה, מדע, חינוך, נוער ותרבות בישראל: "מדינת נורדריין-וסטפאליה הבהירה שהיא עומדת לצד ישראל בשעתה הקשה. כאות סולידריות התכבדנו להשיק את תכנית הסיוע לעוטף, שמטרתה לחבר בין קהילות, מועצות ומוסדות בעוטף עזה לבין עמיתיהם במדינת NRW. גם השנה נמשיך לתמוך במיזמים משותפים לשיקום העוטף, כדי להראות לכל העולם שחברות ואהבה גוברות על שנאת חינם, ושבכל מקום בו נסו לזרוע מוות נדאג לכך שהחיים ילבלבו שוב."
יום הפעילות המיוחד ייערך ביום ראשון, 24 במרץ 2024, בין השעות 11-16, בOno music- בקריה האקדמית אונו.
להקת הפלמנקו רמנגאר עם DARABAR – מסע בחזרה לעצמנו שבגוף
להקת הפלמנקו רמנגאר מיסודם ובניהולם האמנותי של קרן ואבנר פסח חוזרת לבמות ברחבי הארץ החל מה 06.04.24 עם מופע הבכורה DARABAR – שבח בשפת הצוענים.
דארבאר נוצרה כדי כדי לעודד אותנו לזוז יותר, להרגיש יותר ונבנתה כרצף קטעים כרונולוגי, המזמינים אותנו להתחבר לקצב המשתנה והטבעי של הפלמנקו ולתחושות שמעוררות בנו את התשוקה להרגיש טוב יותר.
"הריקוד האנרגטי והשורשי והמוסיקה העשירה והמגוונת, לצד שרשרת עיבודים מודרניים מאוד מוקפדים, כל אלה יחד, מחברים אותנו למקום אחר בגוף, למקום חדש, למקום של חלום אחר, מקום של תעוזה, של תנועה ועוצמה וכך, שהקצב נדלק בנו, יש ותעורר בנו אולי גם הכמיה ל״עוד״. אולי אפילו לרגע עליז של שובבות, אותה שובבות, שפעם שכנה בנו ונעלמה.." אומרים קרן ואבנר פסח
למסע התשוקה החדש, הקצבי וההרמוני, של 14 אמני רמנגאר (מוסיקאים ורקדניות), מצטרפת הרקדנית והאמנית הרב תחומית דגה פדר, מנהלת להקת ביתא, הבאה לחקור ולחוות איתנו את ״חווית דאראבר״.
גם הפעם רקדניות הלהקה ירקדו עבודה מיוחדת של הכוריאוגרף והאמן הבינלאומי פרוקיטו שמלווה זו עונה שנייה את הלהקה. בנוסף לקטעי המחול מחכה לקהל עושר מוסיקאלי לאורך כל המופע.
ניהול אמנותי וכוריאוגרפיה: קרן ואבנר פסח ניהול מוסיקלי: אבנר פסח ועילי בורלא. רקדנית אורחת: דגה פדר רקדניות: קרן פסח, נוי לחמן, קרן שנור, רנד נג'ר, גאיה ליברמן. שירה: יעל הורביץ, שוקי שוויקי גיטרה: עילי בורלא בס פלמנקו: ערן הורביץ.
להקת הפלמנקו רמנגאר בניהולם האמנותי של צמד הרקדנים קרן ואבנר פסח, הוקמה ב-2006 עם חזרתם ארצה משהייה בת 10 שנים בספרד. במהלך שהותם בספרד למדו, השתלמו והופיעו לצד אחת ממשפחות הפלמנקו הידועות בעולם – Los Farrucos- ולאחר מכן המשיכו את מסעם והופיעו על במות חשובות ברחבי העולם. ייחודה של הלהקה מתבטא ביצירותיה המקוריות הן במוסיקה, הן בטקסטים והן בכוראוגרפיה. הופעותיה מלוות תמיד במוסיקה חיה ובאיכות סאונד ברמה גבוהה ביותר וזוכות לשבחים רבים. הלהקה מונה 10 אמנים – רקדנים, מוסיקאים וזמרים – ופועלת כלהקה מקצועית המעלה מידי שנה בכורות חדשות באולמות המובילים בארץ: סוזן דלל, תאטרון ירושלים, היכל אמנויות הבמה הרצליה, המשכן לאמנויות הבמה באר שבע ועוד.
06.04.24 תיאטרון ירושלים | 13 אפריל רפפורט חיפה | 18 אפריל באר שבע |4 מאי מרכז סוזן דלל, ת"א | 22 יוני מרכז סוזן דלל, ת"א | 23 יוני מרכז סוזן דלל, ת"א | 19 ספטמבר הרצליה | 28 נובמבר מרכז סוזן דלל, ת"א. מחירי כרטיסים : 109-149 שקלים. רכישה או באתר הלהקה https://did.li/AZvrl
פרויקט 48 מחול – המהדורה השתים עשרה בשיתוף אנסמבל בת-שבע
פרויקט 48 מחול בניהולה האמנותי של דנה רוטנברג חוזר במהדורה נוספת —בליינד-דייט בזק מחולי, בו יוגרלו צוותים אמנותיים של כוריאוגרפים, אמנים נוספים ורקדנים אשר יחד יעלו על הבמה בבכורה יצירות מחול ב-24 שעות בלבד – בשני סבבים שונים. השנה לראשונה הפרויקט יחבור לאנסמבל בת-שבע ויתקיים בשיתוף בית הספר למחול, הפקולטה לאמנויות של סמינר הקיבוצים אשר יארח את כל תהליכי היצירה בחלליו.
ליאור אביצור המנהלת האמנותית של הלהקה: ״פרויקט 48 מפגיש בין היוצרים הכי מסקרנים בשדה המחול המקומי כבר 12 שנה. החיבור עם רקדני האנסמבל נולד מהרצון לאפשר הזנה הדדית – מצד אחד, לחשוף את הרקדנים לקולות עכשוויים בשטח, ומצד שני, להציע ליוצרים תהליכי עבודה עם מבצעים משוכללים. הצד השלישי שמרוויח ממפגש הפסגה הזה הוא הקהל – זאת הולכת להיות חגיגה אמיתית״.
במסגרת הפרויקט הייחודי ישתתפו כ-40 אמנים ואמניות שייצרו יחד 10 עבודות מקוריות. העבודות ייווצרו בשני סבבי יצירה בני 24 שעות. תחילתו של הפרויקט בהגרלה בה ייבחרו האנסמבלים היצירתיים, שיכללו כוריאוגרפ/ית, יוצר/ת נוספ/ת, ומספר משתנה של רקדנים. לאחר מכן יוגרל ״רפרנס״ אחד משותף לכל היצירות אליו היוצרים/ות יתבקשו להגיב, לצטט מתוך ולקבל השראה. האנסמבלים יצרו, תוך 24 שעות בלבד, יצירות מחול מקוריות שיוצגו במופע החי למחרת. בתום המופע הראשון, יוגרלו הצוותים מחדש לסבב שני בנוכחות הקהל, וגם סבב זה יסתיים במופע חי כעבור יממה של 5 יצירות מקוריות.
החזרות יצולמו וישודרו בשידור חי באינסטגרם ויהיו זמינות לצפייה במשך כל היומיים ברשת – ברחבי העולם. השידור יציע הזדמנות נדירה להצצה לתהליכי יצירה של יוצרי מחול ישראלים מובילים. את התהליכים ילווה הצלם אסקף אברהם אשר יציג מדי ערב לפני המופע תערוכת-בזק מתוך מה שלכדה מצלמתו ביממה האחרונה. משתתפי המהדורה ה-12: עודד גרף, איתי דורון, נורית דרימר, ניר וידן, נינה טראוב, אופיר יודילביץ׳, אוֹרָן נחום, עידן פורגס, נטלי צוקרמן, רננה רז, אמיל ברוקמן, ויקטור דובאל, אניקה ורפלנקה, ירדן זאנה, גילי יניב אמודי, קיילי מילר, מאיה מרום, מרמוז מלכיאור, סיליא מרעי, בו מת'יוס, סופיה פיקלובה, הולדן קול, קליס רובינסון, ליאן רייזר, עדי שוורץ' זוהי בייליס נגר, נגה סנה, שירה קסטנבוים, דןדן כהן.
18.4 | בשעה 20:00 , 19.4 | בשעה 22:00. סטרימינג בשידור חי: החל מה-17.4 ב-17:00 ועד סוף הפרויקט. אולם ורדה, מרכז סוזן דלל, ת"א. מחיר כרטיס: 90 שקלים | לרכישת כרטיסים
מרכז סוזן דלל למחול ולתיאטרון אפריל 2024
- להקת המחול קמע – פנים לבנות – בכורה עולמית! יום שני, 1 באפריל, בשעה 20:30, אולם דלל | יום שלישי, 2 באפריל, בשעה 20:30, אולם דלל. גינץ ודואטו בערב חדש של 2 יצירות: תמיר גינץ, המנהל האמנותי של קמע מעלה בבכורה עולמית את "פנים לבנות", החוקרת צדדים אפלים במרחבי הרגש האנושי, יצירה השלובה עם עבודת ווידאו ומוזיקה פרי שיתוף פעולה עם האמן הרב תחומי, גיל נמט. כוריאוגרפיה: תמיר גינץ. עיצוב תאורה: שי יהודאי יצירת המופת המרהיבה "GNAWA" של נאצ'ו דואטו (ספרד), כוריאוגרף בינלאומי מהחשובים בדורנו, חותמת את הערב במפגן ווירטואוזיות של ריקוד במיטבו. היצירה חוזרת לרפרטואר קמע במחווה מרגשת מנאצ'ו דואטו ללהקת המחול קמע ולקהל בישראל.
- דנה נעים חפוטה oh my electric Eye – יום חמישי, 04 לאפריל, בשעה 21:00, סטודיו זהבה וז'אק. שלושה מלאכים נשמטים אל תוך קרעים במרחב השמיימי. הם נלכדים במחול מסוחרר ומסתחרר, נמצאים על קצה הישאבות אל תוך חורים שחורים. הם אינם רואים דבר, לא קרקע ולא רקיע ואינם מסוגלים להתמקם. רגע לפני כניסה למימד הרביעי הכוכבים סביבם הופכים לעיניים רואות-כל והם מאמצים אותם כעיניים תותבות. האם ראיית הסייבורג הקוסמית תפעל כקסם? האם הרקיע יתבהר וישובו לשלוט בכנפיהם? רקדנית וכוריאוגרפית ירושלמית, חברה בעמותה הכוריאוגרפים. יצירותיה עלו בפסטיבלים ובמסגרות שונות בארץ ובעולםQuinzena De Danca De Almada פורטוגל | Istanbul Fringe טורקיה | Krakowski Festival Tanca פולין | Entrelacados פורטוגל | Szolo Duo הונגריה | 4BID gallery הולנד | סמילנסקי, באר שבע | אינטימדאנס | מיפו עד אגריפס | בין שמיים לארץ ועוד. בוגרת התואר השני בכוריאוגרפיה מטעם האקדמיה הגבוהה למוזיקה ולמחול בירושלים. בוגרת תכניות היצירה 'ארט אקסלרטור' מחול שלם ו'פידבק' מאת סהר עזימי. זוכת מלגת Oasis להצטיינות באמנויות הבמה מטעם ארגון הIUGTE לשנת 2016, ומלגת 'רקדן נולד' מטעם משרד החינוך לשנת 2011. המפגש בין טכנולוגיה, תרבות מקור ועולם רגשי-פסיכולוגי פנימי מעצב את השפה הבימתית והאמנותית ביצירותיה ומייצר זירה לעיסוק משמעותי בעולמות פנומנולוגיים – חישתיים על הבמה. כוריאוגרפיה וקונספט בימתי: דנה נעים חפוטה. רקדנים: שחר חנין, תו צפניה, דנה נעים חפוטה. היצירה פותחה במסגרת תכנית הרזידנסי מטעם האקדמיה הגבוהה למוזיקה ולמחול בירושלים, פרי שיתוף פעולה עם עמותת הכוריאוגרפים. חלק ב' של הדואו-לוגיה יעלה בפסטיבל 'מיפו עד אגריפס' בקיץ 2024
- אוֹל־אִין – טורניר קרבות ריקוד ליחידים (open styles 1vs1) – תחרות לרקדנים מקצועיים במסגרת שישי באורה, יום שישי, 5 באפריל, בשעה 12:00, סטודיו אורה. טורניר ייחודי, בו כל המשתתפות והמשתתפים באירוע יתחרו לפחות ב־4 קרבות שונים ללא סינונים – כל ניצחון או תיקו יזכו משתתפ.ת בניקוד, המשתתפים בעלי הניקוד הגבוה ביותר ימשיכו לשלבים הבאים עד הגמר. כולם מתחרים, בלי סינונים במטרה לתרגל פרקטיקה ואסטרטגיות של קרבות ריקוד. שופטים: דין פרטוש | אלכס קים | הגר ויצמן | אלי ׳פולירוק׳ חדד | לרה קרוגלק. די ג׳יי: פומבה
- להקת קולבן דאנס | ככה – יום חמישי, 11 באפריל, בשעה 20:30. צילום: גיל רובינשטיין זיו ברק. במרחב האמנותי המתפתל, להקת קולבן דאנס מבקשת לאתגר את ההטיות המסורתיות של המחול והחיים עצמם דרך "ככה", יצירה אינטימית וסוערת המקבלת קול ונוכחות דרך החזון הכוריאוגרפי של אמיר קולבן. במסגרת היצירה, התהליך הקולקטיבי של חוויות רקדני הלהקה משתלב לתוך מעגל של תובנות עמוקות וחקירה של שאלות שרובנו לא מעיזים לשאול. המופע "ככה" מציע פרשנות נועזת ומרהיבה, החורגת מתחומי המחול המסורתיים, ובכך יוצרת דיאלוג דינאמי בין הקונקרטי לאבסטרקטי, בין הקליל לעמוק. כל זאת, תוך משיכה בחוטי הומור דקים המתרגמים לשפת תנועה עצמתית ולדיאלוג בימתי. המסע שמציע ככה הוא מסע גילוי לעבר הלא נודע של החיים, דרמה, והומור, כל אחד מהם משחק תפקיד מרכזי בחגיגת החוויה האנושית, חוויה שמציגה את הדינמיקה המורכבת של החיים והיצירה. רקדנים/שותפים ליצירה: לורלין אנדריי, מור בירגר, סוניה זווסלקה, שרון כהן,צביקה היזיקיאס, ויבהור דב, עידן קוגן, ג'ושוע סוטון אמיר קולבן. עיצוב מוסיקלי, תפאורה, טקסט: אמיר קולבן
- מעיין כהן מרציאנו • Whom of a kind – במסגרת סדרת מופעים "שישי באורה". יום שישי, 12 לאפריל, בשעה 14:00, סטודיו אורה – לא מסומן, במרכז סוזן דלל | יום שבת, 13 לאפריל, בשעה 20:30, סטודיו אורה – לא מסומן, במרכז סוזן דלל. בעבודה Whom of a kind, מעיין מתייחסת לגוף הגברי שנטוע במסורת של האומנות הפלסטית ובצילום, כמו לדוגמא בעבודות של: פרנסיס בייקון, ז'אק לואי דויד, רוברט מייפלתרופ, ולני ריפנשטאל. המחקר המעמיק מציג בחירה מובהקת בצמצום, תנועתיות מינימלית והשימוש העודף בה, מתוך כוונה לאפשר לתנועה לחפור בגוף ולחשוף את השכבות התרבותיות שלו, כך שהגוף הגברי מתגלה כפלימפססט תרבותי. הגוף כאובייקט שמונח על הפדסטל מתפרק ומתחבר ונמצא בהשתנות עקבית. הכוריאוגרפיה מייצרת אירוע שמכוונן קשב דרך פרקטיקות כוריאוגרפיות מדויקות, אשר מנסחות נקודת מבט עכשווית תעל הגוף הגברי ביחס למסורת שהוא נטוע בו ומייצרות מרחב אוטונומי בו חווית הגוף שלנו יכולה להשתנות. בחרתי להעמיד מחדש את היצירה Whom of a Kind, מפני שהיצירה מבקשת להניח זרקור על הגוף הגברי, מאפשרת לו להתפשט מתפיסות וזהויות גבריות מובנות וללבוש מחדש מנעד רחב של אפשרויות. בימים אלה, הטרגדיה, הכאב והגבורה נחשפים דרך הגוף, הדימויים שמציפים אותנו באים לידי ביטוי דרך הגוף ומנכיחים את הנצחיות שלו, את האופן בו אנו חווים את המציאות דרכו. כאמנית, אני מתבוננת בגוף הזה בזכוכית מגדלת, דרך הקונקרטי, דרך מה שקורה עכשיו אבל גם משתמשת באמנות בכדי לייצר מרחק מהטרגדיה ומשדה הקרב בכדי לכונן מבט חדש על הגוף. הגוף הגברי גם עכשיו מגויס ללחימה, לגבורה מחד, ומאידך יהיה מואשם בפשעים ובאלימות. הוא מחויב לאחוות אחים, לשבטיות, לכוחניות. כיצד נוכל להתבונן בגוף הזה אחרת? כיצד נוכל לרגע לפרק את המשא הכבד שהגוף הזה נושא? כיצד האמנות שנותנת ביטוי אחר לגוף הזה יכולה להביא לריפוי ולתת מקום למבט חדש על הגוף הזה? דרך סקירה של הגוף הגברי המופיע במסורת של האמנות ודרך שימוש עיקש בצמצום תנועתי, העבודה מפרקת ומחברת מחדש את הגוף הגברי והמבט עליו. היצירה הועלה לראשונה ב -2022. המופע כולל עירום מלא
- יצירה מאת ענבל פינטו – LIVING ROOM/החדר – יום שישי, 12 לאפריל, בשעה 14:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. יום שבת, 13 לאפריל, בשעה 18:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל. הפקת מקור של מרכז סוזן דלל. זהותם של חפצים מצבים ואנשים הופכת לנזילה. המציאות שניסינו לכתוב בלתי צפויה ומשכתבת את עצמה. הכוריאוגרפית ענבל פינטו ממשיכה את שיתוף הפעולה היצירתי מזה שנים עם הרקדנית הוירטואוזית מורן מילר, אליה מצטרף הרקדן והכוריאוגרף איתמר סרוסי, שחזר מתקופה ממושכת באירופה והצ'לנית והזמרת הישראלית מאיה בלזיצמן, אשר יצרה מוזיקה מקורית וייחודית לעבודה. כוריאוגרפיה, עיצוב תלבושות, תפאורה ואיור קיר: ענבל פינטו. רקדנים יוצרים: מורן מילר, איתמר סרוסי. מוזיקה מקורית: מאיה בלזיצמן
- אסכולות -מעשה יצירה | מפגשים עם יוצרים ישראליים – יום שישי, 12 אפריל, 2024, בשעה 11:00. עשה יצירה – מפגשים עם יוצרים ישראליים בהנחיית רננה רז, כוריאוגרפית, רקדנית, יוצרת בינתחומית. עונה שלישית ובה שישה יוצרים ויוצרות ישראליים יתארחו וידברו על יצירה. בשיח אישי ובלוויית דוגמאות הם ישתפו את רננה רז ואת הקהל בתהליכי היצירה שלהם, בשאלות, בלבטים, בתהיות ובתעיות, ויספרו על התובנות שהפיקו ממעשה היצירה. באמצעות השיחות נאיר את נקודות המפגש בין האמנות לבין "החיים עצמם", ואת מעשה היצירה כמעשה אנושי אוניברסלי.
- נעה שדור • ברוט – במסגרת סדרת מופעים "שישי באורה". יום שישי, 19 לאפריל, בשעה 14:00, סטודיו אורה – לא מסומן, במרכז סוזן דלל. ברוט היא עבודת מחול בשיתוף פעולה עם הרכב הטכנו Avaq. הגירסה שתוצג כאן מותאמת לסטודיו ותוצג בצורת Unplugged. ברוט עלתה לראשונה במוזיאון תל אביב לאמנות, במסגרת התערוכה ״דמיינו מוזיאון״ באוצרות רותי דירקטור, בינואר 2023. נעה שדור יוצרת עבודות מחול לבמה ולמסך. חיה ופועלת בתל אביב. שדור מתעניינת באופן שבו מרחבים גיאוגרפיים, תרבותיים והיסטוריים מגולמים בגוף הנע של היחיד, וכן באופן שבו אלו משפיעים על התארגנויות של יחידים בקבוצה. בין עבודותיה: ״לפתע היינו לגמרי לבד״, יצירת מחול עבור תיאטרון מחול ענבל ב-2017; ״אנטרופיה״, יצירת מחול שהוצגה במוזיאון תל אביב לאמנות ב-2015 ומבוססת על ריקודים של נועה אשכול, ממציאת כתב התנועה אשכול-וכמן. שדור היא זוכת פרס שרת התרבות והספורט בשנים 2017, 2014 ו-2009. כוריאוגרפיה: נעה שדור. רקדניות יוצרות: אביגיל שפריר, ללאל פיליורה, שקד ורנר. מוסיקה מקורית – Avaq: אורי ליכטיק, ירון סובל, גדעון שוקן
- להקת מחול בת- שבע – "מומו" מאת אוהב נהרין: יום שני 15/04/2024 21:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום שלישי 16/04/2024 19:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום חמישי 18/04/2024 21:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום שישי 19/04/2024 16:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל | שבת 20/04/2024 בשעה 19:00 ובשעה 21:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום רביעי 24/04/2024 19:00 ובשעה 21:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל | יום חמישי 25/04/2024 19:00 אולם דלל ובשעה 21:00 אולם דלל במרכז סוזן דלל. למומו יש שתי נשמות – האחת כמו שאובה ממעמקי האדמה – נשמה שמקפלת בתוכה ארכיטיפים ומיתוסים של גבריות מלוכדת וגולמית, והאחרת מצויה בחיפוש תמידי אחר די-אן-אי אישי ומובחן; האחת פועלת כמעין כוח כבידה עצמאי שאינו תלוי בדבר, והאחרת מורכבת מגופים שנעים סביב אותו כוח – מתרחקים ממנו, נמשכים אליו, מפנים מקום לרכּות הכרחית ולפורקן. עם פסקול שמורכב ברובו מהאלבום Landfall של לורי אנדרסון ושל Kronos Quartet, מהרכבי המוזיקה הקלאסית החדשה המובילים בעולם, נפרס על הבמה פסיון משותף שבליבו מעגליות של יופי ועצב עמוק. ויתור הופך להתמסרות לחיפוש אחר סדק, ומעידות בקוד התנועתי מתגלות כחומר חופשי, משחקי ונוגע. רקדני הלהקה, עונת המופעים 2023-2024: אייר אלעזרא, בילי בארי, עדי בלומנרייך, יעל בן-עזר, ירדן ברקת, גיא דוידסון, שון האו, צ'יאקי הוריטה, מתן כהן, אדריאן ליפסון, אוהד מזור, ג׳יאני נוטרניקולה, ארי נקמורה, יוני (יונתן) סימון, דנאי פורת, איגור פטשנצ'וק, נייתן צ'יפס, לונדיווה קוזה, לי-אן שו. יוצרים שותפים: רקדני הלהקה ואריאל כהן
- תוכנית 3|2|1 – מופע סולואים – בכורה! יום שלישי, 16 אפריל, בשעה 19:00, אולם רון ירושלמי. מופע סולואים – שלב 1 של תוכנית 1|2|3. 3|2|1הינה תוכנית שנתית המיועדת לכוריאוגרפים ישראלים בתחילת דרכם, התומכת ביצירה חדשה. התוכנית מתפרשת על פני תקופה של שנה ומורכבת משלושה שלבים: סולו, דואט, טריו. כל שלב מסתיים במופע במרכז סוזן דלל, ומענקים של מלגות והזדמנויות מקצועיות לאמנים מצטיינים הנבחרים על ידי ועדת שופטים חיצונית. השנה עשרה אמנים נבחרו להתחיל את התוכנית: ביאטריס לאריבה, גיל צירלין, דניאל בן עמי, הילה נחשונוב, יוסי דניאל, מאיה נבות, נעמי כץ, רותם וינר צ'ייקובסקי, שולמית אנוש, תומר גיאת. לאחר כל שלב, מספר הכוריאוגרפים מצטמצם עד שנותרים לסופו שלושה יוצרים. התוכנית תומכת בהקניית כלים לפיתוח זהויות חדשות של שפה ודמיון עבור המשתתפים ותשמש במה לפרי יצירתם. כמו כן, התוכנית פותחת ומחזקת קשרים בין אמנים מדיסציפלינות שונות ומהווה קרש קפיצה לקשרים בינלאומיים. מרכז סוזן דלל נותן משאבים מעשיים, חינוכיים ומקצועיים במסגרתם היוצרים משתתפים בכיתות אמן ובמפגשי מנטורינג עם אנשי מקצוע מתחומי אמנויות הבמה מהארץ ומחו"ל. התוכנית הוקמה בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות.
- מיכאל גטמן – דברים ראשונים: יום חמישי 25 אפריל, שעה 20:30, אולם ירון ירושלמי. דמיינו עולם בו אין עוד מרחק בין 'זה' לבין הידיעה שלנו את ‘זה'. כיצד, אם כך, נדבר על 'זה'? נבין את 'זה'? יתכן שנותר לנו להיות מרוכזים לחלוטין בפעולת הכוונון הפנימי של עצמנו, כפי שמכוונים מנגנון מורכב ועדין כדי להשיג דיוק מרבי. דברים ראשונים היא עבודה המורכבת משלושה (וקצת) פרקים. כל פרק הוא קריאה מינימליסטית של האדם את העולם; במימד הפיזי, הרגשי, הלשוני, החזותי והפואטי. כל פרק מתמקד ובוחן תהליכים המתרחשים בגוף ובמחשבה, רעיון ופעולה, חומר וצורה, ציווי ובקשה, כלום ושום דבר. כל פרק חושב דבר אחד ומגלה ריבוי באחדות. צעד ועוד צעד, ניסיון אישי לגעת באנושי – מלכודת ידועה מראש וגלויה לעין. כוריאוגרפיה: מיכאל גטמן. ביצוע: אריאל גלברט. בתום המופע תתקיים שיחה עם נעמי פרלוב, מנהלת אמנותית מרכז סוזן דלל, והכוראוגרף מיכאל גטמן
- נור גראבלי • גון בירן • נועה ברטור – במסגרת סדרת מופעים "שישי באורה". יום שישי, 26 לאפריל, בשעה 14:00, סטודיו אורה – לא מסומן, במרכז סוזן דלל. נור גראבלי • צ׳ה – תביטו לנו בעיניים. צ'ה הוא דואט המפגיש בין שתי נשים באמצעות הפגנה בימתית וורבלית וגופנית. בצ'ה נחקר הקשר בין אנרגיה לחיבור, לאדמה ומולדת, תרגול מהפכה ומחאה, חגיגה של זהות נשית ערבית פלסטינית והנכחתו של מאבקינו – נשים החיות תחת מצור, השתקה, פטריארכיה ומלחמות פנימיות וחיצוניות מתמשכות. היצירה הועלתה לראשונה בבכורה בפסטיבל תל אביב דאנס 2022 . אנחנו בוחרות לחזור לCHÉ עכשיו, יותר מתמיד. אנחנו בוחרות בנשים, בגוף, בוחרות בהכרה, צדק וריפוי. רוצות למחות ולהתאחות, אין דרך אחרת חוץ מלהפגש. נור גראבלי נולדה ב1996 בעג'מי ביאפא, בעלת תואר ראשון במחול והוראה מטעם בית הספר לאמנויות המחול, סמינר הקיבוצים. מייסדת שותפה בפרויקט "נעות مع بعض" (ביחד) עם הרקדנית והכוריאוגרפית יסמין גודר, בו היא מלמדת דבקה פלסטינית וזוכה להפגיש באמצעות גוף בין נשים מכל הגילים, עדות ותרבויות. גראבלי אצרה וניהלה אמנותית את פסטיבל "נעות مع بعض" במרץ 2023 ו-2022 עם גודר וממשיכה לפעול כדי לקדם אמנות ותרבות מקומיים בחברה הערבית. כיום, גראבלי עובדת ככוריאוגרפית, יוצרת, רקדנית ומורה עצמאית, היא חוקרת ומתרגלת את הדבקה הפלסטינית העכשווית ומביאה לפרקטיס זה ביטויים חברתיים, פוליטיים, בימתיים וחוץ בימתיים. בימים אלה עולה עם עבודותיה בארץ ובחו״ל: ״SeventyThree״ (2021), "הכובשים פינת אלנבי" (2021) אשר זיכתה אותה בפרס קיפוד הזהב על עבודה תנועתית (2022), ״שבעים ושתיים בתולות״ (2022) ו-״צ׳ה״ (2022). נור משתפת פעולה עם יוצרות.ים משדה המחול המקומי, ביניהם: להקת מחול יסמין גודר, סאאד מנסור, ניב שיינפלד ואורן לאור. קונספט וכוריאוגרפיה: נור גראבלי. רקדניות יוצרות: מיסאן (מיסו) סמארה ונור גראבלי. מוסיקה מקורית: שאהר חנפר
- גון בירן • בנות 2020 – דואט בנות על אהבה חושך ואור. היצירה הוצגה לראשונה ב-2023. 7.10 דואט נשים הנוגע בתהליך התבגרות פרידה, שחרור זיכרון אהבה ראשונה מלחמה, בריחה לידה חדשה רוך וקושי אין סופיים. דרך טיול פיזי תנועתי/ פיסלי וסימבולי הרקדנית מתקרבת בניסיון כמעט עבוד מראש להבין/ להרגיש את תחושותיה של השנייה כמו הייתה רוצה לערסל את ליבה השברירי/ שבור פעמים רבות כאילו היה תינוקה החטוף/המת שלה. גון בירן נולד בישראל ב1991. רקד באנסמבל בת שבע וL.E.V של שרון אייל וגיא בכר. מאז 2021 הוא יוצר, רקדן, מעצב תלבושות למחול ופרפורמנס עצמאי בתל אביב. כוריאוגרפיה: גון בירן. רקדניות: נועה לי אשכנז , מיקה שיינפלד. מוזיקה : אור דרומי
- נעה ברטור • אוכלת סיבוב – היצירה מתעסקת בבחינת האפשרויות השונות בטווח שבין זרות לאינטימיות, היא מחבקת ודוחה, צוחקת וצועקת, מפרידה ומאחדת בין הגופים. דרך מצבים גופניים ורגשיים יוצאות שתי דמויות, ספק גבר ואשה ספק יצורים שנפלטו אל הבמה, למסע של חיפוש עצמי ביחד ולחוד. היצירה מתבוננת ביחסי כוחות, במתח בין נוכחות אחת לאחרת, במצבי קיצון של יחסים, ומזמינה את הקהל לנכוח, לנוע בין מבט ביקורתי על אותם רגעים לבין חמלה והקלה, לזהות את עצמם בתוך אנושיות פשוטה ובתוך הגזמה פראית, ועדיין להמשיך להאמין באהבה. היצירה הוצגה לראשונה ב-2023. נועה ברטור (1996) רקדנית, מורה למחול ויוצרת עצמאית, בוגרת מגמת מחול מלאה (10 יח') ורסיטל, בוגרת האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים בחוג למחול ובמסלול לכוריאוגרפיה. לומדת בתוכנית לכוריאוגרפיה "כלים" בבת ים. במסגרת לימודיה השתתפה ב'מסלול לרקדנים מצטיינים' וקיבלה מלגות הצטיינות, זוכת פרס ראשון בתחרות הכוריאוגרפיה על שם גרטרוד קראוס. השתתפה כפרפורמרית וכרקדנית-יוצרת בעבודותיהם של יוצרים אחרים במסגרת פסטיבלי אינטימדנס, בין שמיים וארץ. כיום חיה ופועלת בירושלים, הציגה את עבודותיה בפסטיבלים שונים בירושלים ובתל אביב בין היתר בתיאטרון הקרון, תיאטרון החנות, תיאטרון ענבל, מלון ימקא ועוד. משתפת פעולה עם כוריאוגרפים ואמנים מתחומים שונים, יוצרת עבודות מולטי-דיסיפלינריות לבמה ולמרחבים ציבוריים. כוריאוגרפיה: נועה ברטור. קאסט מקורי: בנימין גרין ונועה ברטור. ביצוע: נועה ברטור. מוסיקה מקורית: נויה פוקס. דרמטורגיה עבור העמדה לתוכנית שישי באורה: יעל ונציה
- שרונה פלורסהיים – סוד האינסוף של נעה: שבת, 27 אפריל, שעה 11:30 אולם דלל. מופע תיאטרון מחול לילדים ולכל המשפחה! דמיון וידע חוברים יחדיו במופע תיאטרון מחול שופע יצירתיות והומור, החושף את העולם המפתיע והמרתק של הפיזיקה המודרנית. מושגים כמו ה"מפץ הגדול", "חלקיקים קוונטים", "האינסוף" ועוד מקבלים ביטוי נגיש, מוחשי וחוויתי באמצעות תנועה, מוזיקה וטקסט מקוריים. הילדים וההורים מוזמנים להשתתף במשחק המופלא של החלקיקים ולגלות ביחד עם נעה את סוד האפשרויות האינסופיות. החיבור בין הידע המדעי והביטוי האמנותי המייחד את המופע, בא מתוך הכרה עמוקה בערך של השיתוף בין התחומים ובפוטנציאל העצום ששיתוף זה יוצר הן מנקודת מבט יצירתית והן מנקודת מבט חינוכית. השותפות הזו מבקשת לעורר בילדים סקרנות באשר לטבע המציאות, היקום העצום סביבנו ומקומינו בו, כמו גם להצית את הדמיון לגבי האפשרויות החדשות שהידע הזה פותח בפנינו. כוריאוגרפית ואמנית אלתור, מנהלת אמנותית, מורה ותלמידה של הגוף. שרונה יוצרת ומציגה בארץ, באירופה ובאפריקה, יצירות המשלבות מבנים מורכבים של אלתור וכוריאוגרפיה בנויה. עבודותיה חושפות את היחסים המתהווים בזמן אמת, בין החלל, הרקדנים והקהל ובוחנות את המעשה האמנותי עצמו ואת מקומם של הצופים ביחס אליו. יצירותיה חותרות תחת מבנים קיימים של סדר והיררכיה ובוחנות ביטויים אנושיים של חופש, נוכחות ובחירה בזמן אמת. במהלך השנים יצרה שרונה עבודות לבמה ועבודות תלויות מקום ושיתפה פעולה עם יוצרים מתחומי התיאטרון המוזיקה והוידיאו-ארט בארץ ובעולם. בין יצירותיה בשנים האחרונות: 'קול היד האחת' בשיתוף עם יוחאי גינתון (2017), 'היווצרות שבירה' במסגרת פרויקט ננו מדע ואמנות ביוזמת האוניברסיטה העברית (2016), 'סוד האינסוף של נעה' במסגרת פרויקט 'עפים' להפקות מחול לילדים של הפיס (2015), 'תרגילים בחיבור' במסגרת פסטיבל בין שמיים לארץ (2014), 'המשחק הגדול' (2012) ועוד. בשנים האחרונות שרונה שותפה בכמה פרויקטים רב תחומיים המשלבים מחקר מדעי ואמנותי ופועלת במסגרת מיזם ARTSCIENCE אותו ייסדה בשיתוף עם טל יזרעאל ותומר וולנסקי, ליצירת פלטפורמות למפגש בין הדיסציפלינות השונות. עבודתה של שרונה נתמכת באופן שוטף ע"י משרד התרבות והספורט וגורמי תמיכה נוספת. רעיון, כוריאוגרפיה וניהול אמנותי: שרונה פלורסהיים
כתיבה ובימוי: עירית לוז. מוסיקה מקורית: אילן גרין. רקדנים שותפים ליצירה: ניתאי יורן, ניצן לדרמן/אור אבישי, אפרת לוי, צ'הירו טזורו, מעיין חורש. המופע נוצר במסגרת פרויקט "עפים" ביוזמת ותמיכת המועצה לתרבות ואמנות של מפעל הפיס. נבחר להשתתף באירועי חשיפה בינלאומית למופעי מחול לילדים בשנים 2015 ו 2017.
לכל המופעים ניתן לרכוש כרטיסים בקופות או באתר www.suzannedellal.org.il
קולנוע, רדיו, פודקסט ו-TV
קונג פו פנדה 4
סרט חדש בסדרת סרטי האנימציה המצליחה על הפנדה החביב והקצת עצלן שהופך לגיבור קונג פו. לאחר שלוש הרפתקאות מסכנות חיים, נקרא לוחם הדרקון "פו" … לגמלאות. על הדרך הוא צריך למצוא ולאמן במהירות לוחם דרקון שיתפוס את מקומו. ואין לו רגע לבזבז. מכשפה מרושעת בשם "הזיקית" שיכולה להפוך את צורתה לכל יצור, קטן או גדול, חומדת את מטה החוכמה שיעניק לה את הכוח לזמן מחדש את כל המאסטרים הרשעים שפו הביס בעבר. ארה"ב 2024 , 94 דקות. בימוי: מייק מיטשל. טוליפ אנטרטיינמנט ישראל בהפצה עולמית של חברת Universal Pictures©. בבתי הקולנוע.
אנטומיה של נפילה Anatomy of a fall של ז'וסטין טרייה Justine Triet
סרטה עטור השבחים של הבמאית הצרפתייה ז׳וסטין טרייה, זוכה פרס "דקל הזהב" בפסטיבל קאן האחרון. סנדרה הולר ("טוני ארדמן"), אחת השחקניות הבולטות באירופה, מגלמת סופרת מצליחה שבן זוגה מוצא את מותו בנפילה מחלון ביתם. החקירה שוללת את האפשרות שמדובר בתאונה, מה שמותיר אחת משתי האפשרויות: או שהוא שם קץ לחייו, או שזוגתו דחפה אותו אל מותו. כשהתעלומה מתבררת בבית המשפט, חקר האמת חושף את המתיחות ששררה בין בני הזוג לפני האסון, ובאופן עמוק יותר את המתח שקיים בזוגיות, הורות, והדינמיקה בין המגדרים. טרייה מחליפה במיומנות רבה בין נקודות מבט שונות, כשעם הזמן מתברר כי הפרספקטיבה החשובה ביותר היא דווקא זו של בנם היחיד של השניים, שלמרות מגבלת הראייה ממנה הוא סובל, דווקא הוא רואה את הדברים בצורה הצלולה ביותר. סרט שכולו התעלות – קולנועית, אינטלקטואלית ורגשית, ובסופו הוא מותיר את הצופים משתאים ונפעמים.
בימוי: ז'וסטין טרייה | שחקנים – סנדרה: סנדרה הולר | ונסן: סוון ארלו | דניאל: מילו משדו גרנר. צרפת 2023 , 151 דקות. צרפתית, אנגלית גרמנית, תרגום לעבירת ואנגלית
הפצה בישראל קולנוע חדש בע"מ. בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.
HOT8 עם המוסד והאסיר X
בדצמבר 2010 נמצא אסיר מת בכלא איילון. שמועות ודיווחים עמומים על קיומו של אסיר X – אדם אלמוני שהוחזק בבידוד מוחלט בגין פשעים לא ידועים – החלו לצוץ, אך צו איסור פרסום גורף הוטל על הפרשה, וגם על עצם קיומו של הצו. זהותו נותרה בגדר תעלומה במשך שנתיים נוספות, עד שתחקיר של ערוץ טלוויזיה אוסטרלי חשף שהאסיר העלום שהתאבד בתאו – היה אזרח אוסטרלי וסוכן מוסד.
הסרט משרטט את דמותו של בן זיגייר, האסיר X תוך הצגת תמונה מורכבת של המוסד ואנשיו, שבדרך כלל חוסים תחת מעטה של חשאיות אפופת מיתוסים. פרשת "האסיר "X נוגעת בנקודות האפלות ביותר של מערכות השלטון בישראל, אלו שבדרך כלל מוסתרות מחמת "בטחון המדינה", ומדגישה את חשיבותה של השקיפות בשמירה על הערכים הדמוקרטיים. 3 פרקים, שידור שבועי. ישראל 2024. בימוי: הילה מדליה, עמוס רוברטס. הפקה: מדליה הפקות. ימי ראשון, החל מ- 07.04 שעה 21:15 ב- HOT8 וב- HOTVOD
צוות ג'ונגל מטריפים ת'עולם
הגיבורים האהובים (והמטורללים) של הג'ונגל חוזרים!! אחרי שהפכו ללהיט קולנוע בינלאומי חבורת "צוות ג'ונגל כוח הצלה" שבה למשימה חדשה בהרפתקה לכל המשפחה.
קצף ורוד מוזר מתפשט על פני הג'ונגל, ברגע שהקצף בא במגע עם מים הוא גורם לפיצוץ ומחריב את האזור. עונת הגשמים בדרך והצוות נקרא להציל את הג'ונגל. עליהם למצוא את אלברט הממציא שיצור נוגדן. הדרך למצוא את אלברט מתחילה באיתור ביתו קמילה.
החבורה אורזת פקלאות ויוצאת למסע חוצה גלובוס, אוקיינוסים, הרים ומדבריות ונתקלים בהרפתקאות מטורפות. הזכרנו כבר שזו חבורה מטורללת? אז לפני שיצילו ת'עולם, החבורה צריכה קודם לצלוח את הטירוף והשיגעונות של עצמם.
ממשבר חיבת הבננות של מיגל הקוף ועד לצורך את גילברט לפתור בעיות זוגיות לאחרים – בקיצור, אין רגע מנוחה ובטוח שאין רגע בלי צחוק מתגלגל.
תאריך יציאה: 11.4.24. טרום בכורה: חופשת פורים.
הכפתן הכחול של מרים טוזאני The Blue Cftan by Maryam Touzani
מינה וחאלים מנהלים חנות כפתנים מסורתית באחד הרבעים העתיקים במרוקו. בני הזוג שוכרים את יוסף לסייע במלאכה, כדי לעמוד בדרישות הקונים. בעוד יוסף מסור ונלהב ללמוד את מלאכת התפירה מחאלים, מינה מגלה במהרה עד כמה מוקסם בעלה מנוכחותו של הצעיר. זוכה עשרות פרסים, ביניהם פרס הביקורת בפסטיבל קאן, "הכפתן הכחול" אלגנטי ומעודן לא פחות מיצירות האומנות המרהיבות שנרקמות בו. הבמאית מרים טוזאני שוזרת תסריט עדין במשחק משובח ומגישה סרט מלא חמלה וחסד על אהבה ועל החופש להיות נאמן לעצמך.
בימוי: מרים טוזאני. שחקנים מינה: לובנה אזבל | חלים: סאלח בכרי | יוסוף: איוב מיסיואי
מרוקו | צרפת| בלגיה| דנמרק 2022. 118 דקות | ערבית | תרגום לעברית ולאנגלית. הפצה בישראל סרטי נחשון בע"מ. החל מ-25 באפריל בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.
HOT8 עם מלחמת העולם השנייה: נשים בחזית WWII Women on the Frontline
כשהן מאתגרות את הציפיות, מתגברות על דעות קדומות ולעתים פועלות טוב יותר ממקביליהן הגברים, אלה סיפורי הגבורה הלא כתובים של הנשים שנלחמו בנאצים. הסדרה חוקרת את ההיסטוריה הנועזת והלא ידועה של טייסות, עיתונאיות, לוחמות גרילה ומרגלות שלחמו, טסו ומתו בבריטניה, גרמניה, צרפת ועוד במלחמת העולם השנייה. 4 פרקים. ימי שני, החל מ- 01.04 בשעה 21:15 ב- HOT8 וב HOTVOD
המרוץ לניצחון של ארתור Arthur the king
מבוסס על סיפורו האמיתי ועוצר הנשימה של מייקל לינדנורד והכלב ארתור. למייקל ווייט (מארק וולברג) הייתה שאיפה אחת, כנגד כל הסיכויים, להיות אלוף העולם בתחרות ההישרדות הקשה ביותר בעולם – מרוץ ה״אדוונצ׳ר רייסינג״. במהלך התחרות מייקל וצוותו מאמצים כלב נטוש, שמופיע משום מקום ומציל את חייהם בנביחות וחסימת הדרך, זאת לפני שהם עומדים ליפול לתהום בליל סערה גשום. הם מחליטים לקרוא לו 'ארתור המלך'.
עכשיו מייקל והצוות עומדים בפני ההחלטה החשובה ביותר של חייהם, כשהמרוץ הופך למרוץ של הישרדות כדי לחלץ את הכלב ארתור מהג'ונגל לרופאים שינסו להציל את חייו.
בימוי: סיימון סלאן ג'ונס, בכיכובם של: המועמד ל-2 פרסי האוסקר מארק וולברג (״השורד האחרון״, ״טד״), נטלי אמנועל (״משחקי הכס״), סימו ליו (״ברבי״). ארה״ב, 2024, שעה ו- 46 דקות. הפצה: סרטי שובל, סרטי יונייטד קינג. בבי הקולנוע.
HOT8 עם התיקון של סיננון The Synanon Fix
עלייתו ונפילתו של ארגון סיננון דרך עיניהם של החברים שחיו אותו, מימיו הראשונים כתוכנית פורצת דרך לגמילה מסמים ועד להפיכתו המאוחרת אל מה שרבים מחשיבים ככת. 4 פרקים. HBO 2024. ימי שלישי, החל מ- 02.04 בשעה 22:00 ב- HOT8 וב- HOTVOD
חיים בסרט – נעמי וכתריאל שחורי בסינמטק תל אביב 22 – 23 במרץ 2024
סינמטק תל אביב במחווה לנעמי וכתריאל שחורי עם טעימות מ- 50 שנים של עשייה בקולנוע ובטלויזיה בישראל. נעמי, זוכת פרס מפעל חיים מטעם פורום היוצרים הדוקומנטריים בשנת 2016 וכתרי זוכה פרס אופיר למפעל חיים על תרומתו לקולנוע הישראלי בשנת 2023, הקימו ב- 1984 את חברת ההפקה "בלפילמס" אשר הפיקה למעלה מ- 120 סרטים, תוכניות טלוויזיה וקופרודוקציות בינלאומיות. כל הסרטים שיוקרנו ב- 22 – 23 במרץ הופקו על ידי חברת "בלפילמס" וחלקן גם בוימו על ידי נעמי או כתרי.
הסרטים שיוקרנו: שבעה בנובמבר, שבעה ימי האבל אחר רצח ראש הממשלה יצחק רבין כפי שהשתקפו בשידורים המיוחדים בערוצים קשת, רשת, טלעד. דברי פתיחה נעמי וכתרי שחורי. בורא המילים – אליעזר בן יהודה – הסיפור המופלא של אליעזר בן יהודה, איש חדור אמונה וחזון שכמעט במו ידיו, נגד כל הסיכויים, החיה את השפה העברית והפך אותה לשפת יום יום. סעודת השפים/ זעפרן, כמהין וכבוד הרב – שפים מהמובילים והמפורסמים בעולם מגיעים לארץ בהזמנת השף שלום קדוש להכין סעודת מטעמים מלכותית על טהרת הכשרות. דשאים סגולים – שתי נשים צעירות, חילוניות ומאוד תל אביביות נאלצות בגלל שכר הדירה הגבוה, לחלוק את דירתן עם אישה חרדית מוזרה ומסתורית שמחביאה סוד. האסיסטנט של אלוהים – אוסנת, נערה עם תסמונת דאון גדלה אצל אמא, עורכת דין נוקשה. הסבתא של אוסנת, אישה חמה, פשוטה ומחבקת נלחמת בקשיחותה של בתה ללא הועיל. הופעתו של קוסם, עולה חדש, "אוטסיידר" מצליחה להעניק ביטחון ותקווה באוסנת שבה הוא בוחר להיות האסיסטנטית שלו. הטיול הפנימי – קופרודוקציה ישראלית-פלסטינית ראשונה. הסרט מלווה קבוצה של פלסטינים, רובם מהגדה המערבית, נוצרים ומוסלמים, המסיירים לראשונה בישראל כתיירים לכל דבר, במקומות הקשורים לעברם ולמשפחותיהם ובמקומות של ישראל המודרנית. ינקי סמוראי – אזרחי ארה"ב ממוצא יפני אשר בלחץ הציבורי שנוצר בעקבות המתקפה היפנית על פרל הרבור, חשודים כגיס חמישי ובהוראת נשיא ארה"ב הם סולקו מבתיהם, הוגלו למחנות הסגר באזורים הצחיחים של קליפורניה תחת שמירה קפדנית.
על נעמי וכתרי שחורי: נעמי התחילה את דרכה ככתבת בסניף הישראלי של הטלוויזיה הגרמנית, והמשיכה לביים כתבות וסרטי תעודה. כתרי למד קולנוע בניו יורק ועם שובו השתלב כמנהל ההפקות בסרטי קסטל, באותה העת אחת החברות הפעילות בארץ.
נעמי וכתרי נפגשו במסגרת עבודתם בהולנד כשכתרי כבר החל לעבוד על קופרודוקציות בינלאומיות במסגרת סרטי קסטל בשיתוף עם תחנות טלוויזיה באירופה. נעמי חזרה לארץ והחלה לעבוד כבמאית עצמאית בתוכניות שונות של רשות השידור כמו מבט שני וכן הפיקה תוכניות עבור תחנות אירופיות שונות. אחרי שלוש שנים של הפקה ובימוי עבור תחנות אירופיות בוושינגטון וברחבי ארה"ב חזרו נעמי וכתרי לישראל. עם שובו כתרי היה המפיק בפועל של '"מאחורי הסורגים" בבימויו של אורי ברבש.
ב-1984 הם הקימו את חברת "בלפילמס", חברה עצמאית שייעודה היה הפקת סרטים עלילתיים, דרמות וסרטים תיעודיים לטלוויזיה ולגופים וארגונים בארץ ובחו"ל אשר בכולן יש אמירה ערכית ועמדה המבטאת את רוח חברת ההפקה. כלל נוסף שקבעו לעצמם היה לעסוק בסרטים שהם מוצאים בהם עניין וערך עם דגש על נושאים כמו זהות ומקומו של האחר בחברה. לצד פיתוח רעיונות ויוזמות שלהם, כתרי ונעמי שאפו לגלות יוצרים ובמאים בראשית דרכם ולפתוח בפניהם את הכניסה לקהיליית הקולנוע הישראלי. ראובן הקר, עמית גורן, אידו סלע, איל חלפון, אבי מוגרבי, רענן אלכסנדרוביץ', יעל חרסונסקי , יעל פרלוב, "רות ולק והמנחים טלי ליפקין שחק, טוביה צפיר הם חלק מהשמות איתם שיתפו פעולה.
בפעילות ב"בלפילמס" שולבו במאים כאלי כהן, אורי ברבש, דינה צבי ריקליס ומפיקים כמו רון אייזיק, עדי שובל, דב מעוז, איתי תמיר ועוד רבים וטובים. כתרי פרש מחברת "בלפילמס" לאחר התמנותו למנהל קרן הקולנוע הישראלי ואז הם צרפו לחברה את לירן עצמור כמפיק שותף ואת איתי קן תור.
במשך כ-40 שנים של פעילות "בלפילמס" הפיקה למעלה מ-120 סרטים, תוכניות טלוויזיה, קופרודוקציות בינלאומיות. במיוחד ראוי לציין את ההפקה של כ-100 סרטים קצרים המרכיבים את התצוגה הקבועה ביד ושם, חמישה סרטים בסדרה "תקומה" את הסרטים "סיפור שמתחיל בלוויה של נחש"' , "בורא המילים"- על חייו של אליעזר בן יהודה, "שתיקת הארכיון" ה"טיול הפנימי", "החולמים" ועוד. רבים מהסרטים זכו להכרה בעולם והוקרנו בפסטיבלים בינלאומיים וזכו בפרסים.
נעמי וכתרי בהיותם אנשים המעורים בעולם הקולנוע והטלוויזיה הגיחו מדי פעם וקיבלו על עצמם תפקידים ציבוריים לקידום היצירה הקולנועית והטלוויזיונית. נעמי כתבה את פרק התוכניות במכרז הערוץ השני והייתה שותפה לקביעת מכסת הפקות המקור ובמיוחד הסוגה העילית עבור הזכייניות קשת, רשת וטלעד. שנים לאחר מכן היא ניסחה את פרק התוכניות במכרז לערוץ 10-היום ערוץ 13. היא פעלה במסגרת ארגון 'אינפוט' הבינלאומי לקידום יצירה חדשנית בטלוויזיה, חשפה לעולם הפקות ישראליות רבות וכיהנה כנשיאה בינלאומית של הארגון עד שנת 2010. כתרי שרת כ-5 שנים כיו"ר איגוד המפיקים בתקופה שבה היו התפתחויות דרמטיות בענף: הערוץ השני והטלוויזיה בכבלים עלו לאוויר, הוקמו האיגודים המקצועיים בענפי הקולנוע, הוקמה האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה. הוא היה גם חבר בוועדת רף שהניחה את התשתית לחוק הקולנוע. כתרי זכה בפרסים והוקרה בינלאומית בפסטיבלי הקולנוע ברלין, קאן וטלורייד בנוסף לפרס ממשלת צרפת, כל אלו על תרומתו לענף הקולנוע העולמי. כמו כן ייצג את ישראל בארגונים בינלאומיים וביניהם חבר הועד המנהל של האקדמיה האירופית לקולנוע.
בטקס פרסי אופיר האחרון (2023) הוענק לכתריאל שחורי פרס אופיר למפעל חיים על תרומתו לקולנוע הישראלי. נעמי וכתרי ראו ורואים שליחות בהוראה, ליווי והדרכה של במאים, תסריטאים, מפיקים, צלמים ועורכים בראשית דרכם ועוסקים בזה עד עצם היום הזה בארץ ובעולם. פירוט ההקרנות והמועדים:
- שבעה בנובמבר | Shiva in November- ישראל 1995. בימוי: נעמי שחורי, אתי חסיד. שבעה ימי האבל אחר רצח ראש הממשלה יצחק רבין כפי שהשתקפו בשידורים המיוחדים בערוצים קשת, רשת, טלעד. הסרט מתאר מדינה באבל המנסה להבין את אשר קרה. הסרט הופק עבור הרשות השנייה ולטלוויזיה ורדיו ומתבסס על התוכניות שהוקרנו באותו השבוע. זכה בפרס יוקרתי בפסטיבל הסרטים בניו יורק.
דברי פתיחה נעמי וכתרי שחורי. אורך האירוע כולו כשעתיים. יום שישי, 22 במרץ בשעה 12:00 | מחיר: 40 שקלים - בורא המילים – אליעזר בן יהודה | The Wordmaker- ישראל 1992. בימוי: אלי כהן. שחקנים: סיני פתר, ענת וקסמן, גל זייד, ניסים זוהר. דרמה. הסיפור המופלא של אליעזר בן יהודה, איש חדור אמונה וחזון שכמעט במו ידיו, נגד כל הסיכויים, החיה את השפה העברית והפך אותה לשפת יום יום. דרמה תקופתית המשתרעת על פני 40 שנים של מאבקים, חרמות, אכזבות והצלחות לצד חיי משפחה סוערים בירושלים, ניו יורק, פריז, ווינה. הופק עבור רשות השידור והוקרן בתחנות טלוויזיה ביניהם הבי.בי.סי. ב-1993 הסרט ייצג את רשות השידור בתחרות פרס איטליה ועדיין מוקרן ברחבי העולם. יום שישי, 22.3 בשעה 14:30 | מחיר: 40 שקלים
- סעודת השפים/זעפרן, כמהין וכבוד הרב | Haute Cuisine Goes Kosher in Jerusalem – ישראל/ צרפת 1997. בימוי: נעמי שחורי. 13 שפים מהמובילים והמפורסמים בעולם מגיעים לארץ בהזמנת השף שלום קדוש להכין סעודת מטעמים מלכותית על טהרת הכשרות. הסרט מלווה את התמודדות השפים, רבי אמנים של המטבח, עם המגבלות של חוקי הכשרות תחת עינו הפקוחה של המשגיח ועוזריו. למרות התחנונים שף גלטיירו מרקזי ממילנו לא יכול לפזר גבינת פרמזן על הריזוטו זעפרן ושף רובושון לא יוסיף אפילו טיפות בודדות של שמנת למרק הטרפל המפורסם שלו. אחרי ניסוי כלים קפדני המזכיר דיוק של מנתחי מוח, החבורה הביקורתית מאשרת את 13 המנות שיוגשו בארוחה ל600 האורחים שהתקבצו מכל העולם. הם הוכיחו שלמרות המגבלות והדעות הקדומות, המטבח הכשר יכול להגיע לפסגות הגסטרונומיה. קופרודוקציה עם צרפת, הסרט הוקרן בפסטיבלים ובערוצי טלוויזיה בכל העולם. יום שבת, 23.3 בשעה 12:30 | מחיר: 40 שקלים
- דשאים סגולים | Purple Lawns- ישראל 1998. בימוי: דינה צבי ריקליס. שחקנים: סמדר קילצ'ינסקי, אורנה פיטוסי, אסתי זקהיים, נעמי פרומוביץ'. שתי נשים צעירות, חילוניות ומאוד תל אביביות נאלצות בגלל שכר הדירה הגבוה, לחלוק את דירתן עם אשה חרדית מוזרה ומסתורית שמחביאה סוד. שלוש נשים מעולמות מרוחקים וזרים זה לזה, הקשר ביניהן נראה בלתי אפשרי אבל ברגע של מבחן הן לוקחות את גורלן בידיהן ומוכיחות שאחוות נשים חזקה מכל. עיבוד לסיפור מאת סביון ליברכט. הסרט הופק בשיתוף עם שידורי קשת וקרן רבינוביץ' וזכה להכרה והוקרן בפסטיבלים בינלאומיים רבים. 57דקות
- האסיסטנט של אלוהים A Touch of Magic |- ישראל 1991. בימוי: ברוך דינר. שחקנים: אוסנת ברנט, עדנה פלידל, אביבה גר, עזרא דגן. אוסנת, נערה עם תסמונת דאון גדלה אצל אמא, עורכת דין נוקשה. הסבתא של אוסנת , אישה חמה, פשוטה ומחבקת נלחמת בקשיחותה של בתה ללא הועיל. הופעתו של קוסם, עולה חדש, "אוטסיידר" מצליחה להעניק ביטחון ותקווה באוסנת שבה הוא בוחר להיות האסיסטנטית שלו. סוף שבוע קסום אחד יביא לשינוי בחייה של אוסנת. דרמה נוגעת ללב על מערכת יחסים מורכבת בין נערה בת 16 לבין אמה וסבתה. עיבוד לסיפור מאת סביון ליברכט. הסרט הוקרן בפסטיבלים, דובב לגרמנית ואנגלית וזכה בפרסים רבים ביניהם פרס ראשון בפסטיבל סרטי הילדים בשיקגו. 52 דקות. הקרנה של שני הסרטים. יום שבת, 23 במרץ בשעה 14:00 | מחיר: 40 שקלים
- הטיול הפנימי The Inner Tour | – ישראל 2001. בימוי: רענן אלכסנדרוביץ'. שפה: ערבית, עברית, תרגום לעברית. קופרודוקציה ישראלית-פלסטינית ראשונה. הסרט מלווה קבוצה של פלסטינים, רובם מהגדה המערבית, נוצרים ומוסלמים, המסיירים לראשונה בישראל כתיירים לכל דבר, במקומות הקשורים לעברם ולמשפחותיהם ובמקומות של ישראל המודרנית. הם תיירים/לא תיירים בארצם. הסרט מתבונן בהם ובתגובותיהם למראות הנחשפים לעיניהם ובישראל מנקודת מבטם. חלונות האוטובוס הופכים למראה דו צדדית המאפשרים הצצה אל החברה הפלסטינית וישראל מנקודת מבטם. הסרט הופק עבור טלעד בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וערוצים בינלאומיים רבים ביניהם בי.בי.סי, ארטה. הוא הוקרן בהצלחה בפסטיבלים סנדנס, ברלין ונערכה לו הקרנה מיוחדת במוזיאון לאמנות מודרנית, ניו יורק. יום שבת, 23.3 בשעה 16:30 | מחיר: 40 שקלים
- ינקי סמוראי | Yankee Samurai- ישראל/ צרפת/ הולנד 1984. בימוי: כתריאל שחורי. אזרחי ארה"ב ממוצא יפני אשר בלחץ הציבורי שנוצר בעקבות המתקפה היפנית על פרל הרבור, חשודים כגיס חמישי ובהוראת נשיא ארה"ב הם סולקו מבתיהם, הוגלו למחנות הסגר באזורים הצחיחים של קליפורניה תחת שמירה קפדנית. מונעים מהרצון להוכיח את נאמנותם כאזרחים אמריקאים הם התנדבו מתוך מחנות ההסגר להילחם כחטיבה נפרדת על טהרת אמריקאים ממוצא יפני. הם נלחמו בקרבות הקשים ביותר באירופה וספגו אבדות רבות. הם נודעו כ'אנשי הברזל הקטנים' והפכו ליחידה המעוטרת ביותר בצבא ארה"ב במלחמת העולם השנייה. בזכות תרומתם הם והוריהם קבלו זכויות שוות וחוקי האפליה בוטלו. הסרט הופק בהשתתפות הטלוויזיה הצרפתית וההולנדית והוקרן בתחנות טלוויזיה באירופה בארה"ב וביפן. הוא מוצג דרך קבע במוזיאון ההיסטוריה האמריקאית בוושינגטון יום שבת, 23.3 בשעה 18:30 | מחיר: 40 שקלים
HOT עם רוח צפונית
"רוח צפונית" עוקבת אחר חבורה של צעירים בשירות הצבאי שלהם, שמתנהל כולו בתוך עולם טכנולוגי משוכלל, כשבראש "בעלת האוב", מערכת בינה מלאכותית שספק אם היא שולטת בהם או הם שולטים בה. בסדרה אנסמבל נרחב של דמויות ובראשן: קצין מודיעין (אלישע בנאי) שמנסה לעצור אסון בטחוני המאיים לגלוש למלחמה כוללת; אחיו, הייטקיסט מסתורי (מיכאל אלוני), שחוזר לישראל אחרי שנים של היעדרות; וקצינה מבריקה (לוסי איוב) שמובילה את מכונת המודיעין האימתנית, אך צריכה להתמודד עם טעות קטלנית שעשתה. השלושה מנהלים מערכת יחסים מורכבת, יצרית ורעילה. ההסלמה הצבאית מעצבת ומגדירה מחדש את היחסים בין הדמויות, ומחברת בין האישי לבין הבטחוני.
"רוח צפונית" חושפת את הנעשה מאחורי הקלעים של יחידת המודיעין 8200. ההצלחות שלהם מונעות אסון. הכשלונות- עלולים להסתיים במלחמה. לראשונה תוצג גם מערכת הבינה המלאכותית של צה"ל, שנמצאת בראש הפירמידה הטכנולוגית וחולשת על הכל, החל מאיסוף כמויות אדירות של מודיעין אינטימי, וכלה בהתנקשויות ובתקיפות רחבות היקף. אך ההסתמכות העיוורת על טכנולוגיה, שלעתים נראית עתידנית, מביאה לקונפליקטים, דילמות ואף עולה בחיי אדם. יוצרים: עמית כהן, אסף ברנשטיין, דניאל שנער. במאי: אסף ברנשטיין
חברת הפקה: גרוס הפקות. שחקנים: לוסי איוב, אלישע בנאי, מיכאל אלוני, יניב ביטון, נבו קטן, עדן סבן, ידין גלמן ועוד. החל מה-16.4 ב- HOT VOD ו-NEXT TV והחל מה-18.4 בימי חמישי ב-22:00 ב- HOT3
סינמטק עם יום הנראות הטרנסי – 28 למרץ
יום קולנוע שיוקדש לסרטים טרנסג'נדרים. ההכנסות יתרמו לפרויקט גילה להעצמה טרנסית
- 14:00 – מי אני לא: ביצירה תיעודית עדינה ומרגשת זו אנחנו נחשפים לסיפורם של שרון-רוז המתמודדת על תואר מלכת היופי בדרום אפריקה ולסיפורו של הפעיל החברתי דימקאטסו (Dimakatso), שני אנשים שונים מאד אחת מהשני. ישנו דבר אחד המחבר ביניהם: שניהם אינטרסקס. על אף שהשניים מגיעים מעולמות שונים לחלוטין, הם מספקים תמיכה אחד לשניה כאשר הם מנווטים את חייהם בין החלטות וגילויים במסעות ייחודים הנוגעים בשלל נושאים, כגון: זהות, יחסי משפחה, בריאות, רומנטיקה ובסופו של דבר קבלה עצמית. הבמאית הרומניה טונדה סקוברן ליוותה במשך חמש שנים את חייהם של שרון-רוז ודימקאטסו והתהליך האישי שגיבורי הסרט עוברים נחשף מול המצלמה. התוצאה הינה רבת עוצמה מבחינה רגשית ומהפנטת מבחינה ויזואלית. אחת המפיקות בפועל של הסרט היא השחקנית זוכת פרס האוסקר, פטרישיה ארקט. זוכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע הגאה 2023. טריילר כרטיסים
- 16:00 – טווס: מיונג היא אייקון אופנה ואחת רקדניות ה- voguing הטובות ביותר בסיאול. היא משתתפת בתחרות ריקוד בתקווה שאם היא תזכה, הזכייה תכסה את עלויות הניתוח שלה להתאמה מגדרית. כאשר היא מפסידה, היא מחליטה לחזור אל הכפר ולהשתתף בהלווית אביה שהתנכר לה לאורך שנים רבות. כדי לקבל את חלקה בירושה היא חייבת לבצע טקס ריקוד מסורתי באנדרטה לזכר אביה שהיה מורה ריקוד טקסי אהוב. מיונג יוצאת למסע שהיא לא תכננה, בחזרה לשורשים הכפריים שלה ואל האמונה הבודהיסטית ממנה התרחקה, בהתרסה מול התנגדות תושבי הכפר. היא נשארת נאמנה לעצמה גם כאשר היא משילה חלק מהשריון שלה, בדרכה המפותלת והמרגשת להארה עצמית ולמציאת הקול הייחודי שלה כרקדנית. "טווס" הוא סרט הביכורים המעולה של של הבמאי\תסריטאי סונג בין ביון שזכה בפרס הסרט הבינלאומי הקצר הטוב ביותר "ידיים וכנפיים" ב-TLVfest בשנת 2019. עם הנופים המרהיבים של קוריאה, סצנות ריקוד מסחררות, עלילה מרגשת ודמות ראשית בלתי נשכחת, מדובר באחד הסרטים היפים ביותר של השנה החולפת, עם סוף מרומם רוח. טריילר כרטיסים
- 18:30 – מעורב: לאחר ניתוח התאמה מגדרית, נראה שעבור פניה (Feña) היה פשוט יותר לנתק את כל הקשרים עם עברו. ההתמודדות עם השינויים הייתה מספיק כואבת, שלא לדבר על התגובה של משפחתו. אבל כשהוא נתקל בבן זוגו לשעבר וזוכה לביקור בלתי צפוי מאחותו הקטנה ואביו, החיים מכריחים אותו להתמודד עם העבר. "מעורב" – סרט הביכורים של ווק לאנגולוב-קלוץ הוא יצירה קולנועית מלאת חמלה, אינטימית וכנות, המוביל אותנו למסע של אדם המנסה ליישב את העבר שלו עם ההווה, עבור עתיד טוב יותר. ציון לשבח מיוחד ניתן להעניק לצוות השחקנים הלא מוכרים שהופך את חווית הצפיה ביצירה המיוחדת הזאת לתענוג אמיתי. מתבלט מעל כולם השחקן הטרנסג'נדר ליאו מחיאל שכובש את הלב בתפקיד הראשי כפניה. טריילר כרטיסים
- 20:30 – אישה (טרום בכורה). הקרנת טרום בכורה – לראשונה בישראל! מהבמאית של סרט הגייז הפולני המעולה "בשם…", שהוקרן בישראל בשנת 2013, מגיע סרט חדש היישר מהתחרות הרשמית של פסטיבל ונציה 2023 בהקרנת טרום בכורה ארצית: "אישה". על רקע המעבר מקומוניזם לקפיטליזם בפולין, הסרט משתרע על פני 45 שנים מחייה של אניאלה ווסולי ומסעה למציאת חירות אישית כאישה טרנסג'נדרית. היא מתמודדת עם קשיים בחיי המשפחה ועם סביבה שאיננה מוכנה להכיר בה. אילו בחירות אניאלה תצטרך לעשות כדי לחיות כמי שהיא באמת? יצירה קולנועית מרהיבת עין ומסחררת חושים המספרת סיפור הנמשך על פני עשורים ומתארת תהליכים חברתיים, פוליטים ואישיים מנקודת מבט של אישה טרנסית שעל אף הקשיים שהמדינה שבה היא חיה מערימה עליה נאבקת בבירוקרטיה, דעות קדומות וטרנסופוביה עד להגשמה עצמית. טריילר כרטיסים
HOT עם היה היה – חפצים: עונה חדשה
כ-13 שנים לאחר שידור העונה האחרונה של המותג המצליח "היה היה", HOT גאה לקחת חלק בהפקת עונה חדשה נוספת.
"היה היה", שיצר Albert Barille בשנת 1978 והפכה ללהיט עולמי, זכתה ל6 עונות תחת אותו מותג מצליח- "היה היה- החיים", "היה היה- כדור הארץ", "היה היה- האדם" ועוד,
כאשר העונה האחרונה יצאה בשנת 2008."היה היה- חפצים" תספר את הסיפורים שמאחורי החפצים שמלווים את חיינו. בעונה החדשה, מאסטרו, הגיבור האייקוני שלנו חוזר לעונה המוקדשת לחפצים יומיומיים .מאחורי כל חפץ, גם אלו שכבר לא רואים, מסתתרים סיפורים מרתקים ומאסטרו יגלה לנו אותם !
כל חפץ הוא הזדמנות לחצות תחומי ידע שונים (היסטוריה, גיאוגרפיה, פיזיקה, מדעי הטבע, פילוסופיה), לגלות כיצד הם מילאו תפקיד בהיסטוריה של האנושות ועיצבו את העולם בו אנו חיים וגם בזה של המחר! הפקת העונה החדשה היא קופרודוקציה בין חברות ההפקה PROCIDIS SAMKA GROUP ו-SKLAN&KA, כאשר גופי השידור שיקחו חלק בהפקת העונה החדשה הם HOT,FRANCE TELEVISION,TV5-Monde,KIKA-ARD,RTBF,SVT,NRK "היה היה- חפצים" תעלה ב10.4 ורק ב-HOT במסגרת ספיישל פסח ביחד עם כל שאר העונות הישנות ב-HOT VOD young וב-NEXT TV
אמנות ותערוכות
לובינסקי עם תערוכת פורטרטים של הנשים של עידו איז'ק באולם DS בהרצליה
קבוצת לובינסקי, אחת מקבוצות הרכב המובילות בארץ, נוסדה בשנת 1936 ומייצגת את מותגי פיג'ו, סיטרואן, אופל, DS ו-MG בישראל, נרתמת לפרויקט "אחריה" אשר שם למטרה לחזק את מעמד הנשים בישראל ולעודד תרומות לפורום מיכל סלה – ארגון הפועל להצלת נשים ומניעת אלימות. במסגרת הפרויקט, תארח לובינסקי באולם DS (המנופים 2 הרצליה) את תערוכת הפורטרטים העוצמתיים של הנשים המשתתפות בפרויקט, אשר צולמו על ידי הצלם והיוצר עידו איז'ק. התערוכה פתוחה לקהל הרחב וכמובן ללקוחות DS. במסגרת תערוכה זו, ניתן יהיה לרכוש את הפורטרטים המוצגים וכל ההכנסות יועברו לפורום מיכל סלה. הנשים אשר לקחו חלק בפרויקט:
- ד"ר כוכב אלקיים לוי: אשת מכון דבורה והנציבות האזרחית לחקר ותיעוד פשעי חמאס נגד נשים וילדים
- פרופסור יפעת ביטון: משפטנית, נשיאת האקדמית אחוה ויו"ר ועד המכללות הציבוריות
- חן אלמוג גולדשטיין: חזרה משבי חמאס לאחר 51 יום
- טניה כהן עוזיאלי: מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות
- זיוה שלום: VP Well-Being Playtika
- ד"ר אפרת ברון-הרלב: מנהלת מרכז שניידר לרפואת ילדים
- פרופ' סראב אבורביעה-קוידר: סגנית נשיא למגוון והכלה, אוניברסיטת בן גוריון
- נועה קולר: שחקנית ותסריטאית
- מירי נבו: מגישת טלוויזיה ומגישת ערוץ הספורט
- מיכל ברוורמן בלומנשטיק: מנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח
- לוסי אהריש: עיתונאית ואשת תקשורת
- לייה נאור: יזמה והקימה את מרחב מרפא בחוות רונית
- שיפא אלסאנע-אלהוזייל: מנהלת שירותי רווחה מ.מ.לקייה
- ריטה: זמרת ויוצרת
- ד"ר ריי ביטון: רופאה בכירה בבית החולים אסותא אשדוד, יו"ר ארגון המתמחים מרשם
- אל׳מ (מיל.) רות שהם: מנכ״לית אופ' הפתוחה
- פרופ' רונית סצ’י פאינרו: ראש מרכז לחקר הסרטן באוניברסיטת ת״א
- פרופ' רבקה כרמי: יו"ר ארגון סיינס אברוד
- קארין סנדל: יו״ר ארגון לשחקנים ושחקניות לכדורגל וקפטנית לשעבר בנבחרת ישראל לכדורגל
- אשרת עיני: קפטנית נבחרת ישראל נשים לכדורגל לשעבר והמגישה הראשונה של כדורגל בישראל
- פרופ' קרין נהון: ראש מסלול דאטה ממשל מדע ודמוקרטיה אוניברסיטת רייכמן
- מורן זר קצנשטיין: מייסדת יו״ר בונות אלטרנטיבה
- שלי שם טוב: אימו של עומר שם טוב
- שירלי פינטו: חברת הכנסת לשעבר ושגרירת הסברה
- יהודית נחום כהן: מלווה אנשים וארגונים בתהליכי התפתחות
- מעיין בן ציון: מנטורית ומסיידת חברת Wellspring להתפתחות
לעמוד פרויקט "אחריה": לחצו כאן ולעמוד פורום מיכל סלה: לחצו כאן
נמל יפו עם POP GALLERY& ROCK של הצלם רן גולני
ROCK & POP GALLERY תערוכת דיוקנאות ודימויים מהרוק והפופ הישראלי של הצלם רן גולני, אותה אוצר זאב נחמה, נפתחה בנמל יפו ביוזמת עיריית תל אביב- יפו. בתערוכה מוצגים כ- 40 צילומים של מוזיקאים ומוזיקאיות ולהקות שנבחרו על ידי גולני ונחמה, רובם מתחילת שנות ה-90 ועד היום עם עבודות חדשות שנוצרו במהלך העבודה על התערוכה.
בין האמנים והאמניות המופיעים בצילומים- מופע הארנבות של ד״ר קספר מהימים הראשונים כצמד ובהמשך כלהקה, פורטיס ושלומי ברכה, ג׳וני שועלי והחיפושית בשדרות רוטשילד, ירמי קפלן בבית הקברות לסירות ביפו, בלקן ביט בוקס בזירת אגרוף, יהודה קיסר לבוש כאלביס, מאור כהן, אייל גולן בצעירותו ועוד. כמו כן, יוצגו עבודות אישיות של גולני שמצאו דרכן לקאברים של אלבומים וסינגלים.
החיבור בין גולני לנחמה, אוצר התערוכה, החל בשנות ה-90 כשאתניקס הגיעו להצטלם בסטודיו של גולני לכתבה על זכייתם בתואר להקת השנה. מהמפגש הזה נולדו בהמשך מספר שיתופי פעולה מוצלחים לאורך השנים, כאשר צילומיו של גולני מלווים את הפרומואים ועטיפות האלבומים של אתניקס. אחד משיתופי הפעולה המשמעותיים ביניהם היה בניית התדמית לצילום האלבום הראשון של אייל גולן, "בלעדייך" שאתניקס כתבו והפיקו.
רן גולני: "לא מדובר בתערוכה נוסטלגית, אלא תערוכה העוסקת בזמן בזיכרון ושרידות, המבוטאת דרך הדימויים מעולם הרוק והפופ הישראליים."
זאב נחמה: "רוק ופופ הם סגנונות מוסיקה של חגיגה לאוזניים- במקרה של רן גולני הצלם- הם גם חגיגה לעיניים. אומנות מושלמת".
התערוכה פתוחה לקהל הרחב בנמל בחודש הקרוב. שעות פתיחה: שישי 10:00- 16:00 \ שבת 10:00- 18:00\ רביעי 16:00 -22:00. מחסן 2, נמל יפו. הכניסה חופשית
מוזיאון בית ראובן עם LEANING INTO EMOTIONS 20 לאפריל
העבודה נוצרה בתהליך רזידנסי במוזיאון בית ראובן בשנת 2022, בהפקת גל כרמונה ומאיה קלרה בהרב. תמיר גולן, יליד 1999, הוא בוגר מצטיין של מגמת המחול בתיכון יגאל אלון, רמת השרון. הוא שירת בצה״ל על תקן ׳רקדן מצטיין׳ במקביל להכשרתו במסלול להכשרת רקדנים ביכורי העיתים תל אביב יפו. בין השנים 2019 ל-2022, תמיר רקד בלהקתו של אבשלום פולק. בשנת 2021, הוא השתתף בתכנית 3|2|1 – תכנית לכוריאוגרפים מתחילים של מרכז סוזן דלל, במסגרתה יצר שלוש עבודות חדשות. עבודתו Oxytocin זיכתה אותו בפרס היוצר המצטיין בשלב הדואטים. במסגרת הסיורים הבינלאומיים של התוכנית 3|2|1 תמיר נבחר להופיע עם עבודותיו ב Holland Dance Festival שבהולנד וב- MILANoLTRE שבאיטליה ויצר בינואר 2024 עבודה חדשה עבור הקונסרבטוריון הלאומי של פריז. ניהול הצגה: שולי צייגר | תודות: עינת גולן, גיל אלגרבלי, אורי וייס, רותם גרינברג, ענבר בוכבינדר, שחר שילה, שירה טורקניץ׳
KEEP ON BEATING כוראוגרפיה וביצוע: רותם גרינברג. (רקדנית יוצרת: נשמה בייזר)
רותם גרינברג, רקדנית, יוצרת, מטפלת בשיטת אילן לב ומפיקת בית סיסטם עאלי.
בוגרת תכנית להכשרת רקדנים יוצרים RE-SEARCH בניהולם האמנותי של אור מרין ואורן נחום. עבדה עם כוראוגרפים כמו: טינו סגל, מאי זרחי, מור שני, אור מרין ואורן נחום שני בר דימרי ועוד. העלתה בבכורה את יצירותיה במגוון פסטיבלים בארץ ובעולם וביניהם: אינטימדאנס, בין שמיים לארץ, חשיפה בינלאומים ירושלים, CircusDanceFestival בגרמניה ועוד. רקדנית יוצרת: נשמה בייזר | כוראוגרפיה וביצוע: רותם גרינברג | מנהלות חזרות: אלה פולק ואורי וייס |
20.4, יום שבת | בשעה 20:00 | רחוב ביאליק 14, ת״א | מחר כרטיס: 50שקלים | לרכישת כרטיסים. שעות פעילות המוזיאון: ב׳', ד', ה', ו׳ – 10:00 – 15:00 | ג' 10.00 – 20.00 | שבת – 11.00 – 14.00. א׳ – סגור
גלריה פריסקופ עם CAMOUFLAGE – תערוכת יחיד לאמנית מרינה מוחין
מרינה מוחין, בת 46, נולדה למשפחת אמנים וחיה בעיר חיפה. מרינה מוחין נעה ביצירתה במתח בין שייכות לזרות, בין תחושת נחיתות והכרה. בעבודותיה היא בודקת את האמביוולנטיות הקיימת ברצון להשתייך לבין הנאמנות לעצמה וזהותה.
מוחין שואלת שאלות קשות לגבי מה היא הישראליות אליה היא שואפת ומציגה מבטים שונים לאותה השאיפה. המהלכים החושפניים המוצגים בעבודותיה לא ישאירו צופים אדישים.
"הנני נושאת בתוכי סיפור חיים המתאר מסע של חיפוש זהות ושייכות בתוך מרחב חברתי ורב תרבותי בישראל. עליתי לארץ לפני 31 שנים, בגיל 15, מטג'יקיסטן. נקלעתי למערבולת של תהפוכות תרבותיות וחברתיות. נתפסתי כ"רוסיה" -רוסיה איננה ארץ מולדתי. נאבקתי להגדיר מחדש את זהותי במקום שבו ההיסטוריה והתרבות שלי לא זכו להכרה מיידית.
התמודדות זו הביאה אותי לקחת בחירות משמעותיות אשר התוו את נתיב חיי: למדתי רק בישראל, נישאתי לישראלים מעדות שונות, והקדשתי שנים רבות להוראה בישראל. כל אלו בעודי מתמודדת עם דעות קדומות וסטיגמות -"את טובה בציור כי את רוסיה" , "רוסיות טובות בטכני" , "מה, לוקחת מונית כשסיימת ניקיון?" "את מדברת עברית?" , "אני מבינה שקשה לך לדבר ולמצוא מלים מול הכיתה, את לא מפה…" תגובות אלו הדגישו את החשיבות שלי להגדיר לעצמי אותי ולהיאבק על הכרתי ושייכותי בחברה הישראלי- אני לא רוסיה!"
בתערוכה זו החליט מוחין להתמקד ביצירה כביטוי עצמי אותנטי וכמחאה נגד הסטראוטיפים המוטלים עליה. התערוכה שהיא מקיימת, מתמקדת בזהות כבחירה, מהווה אתגר לקונספציות קיימות על זהות ושייכות. באמצעותה, היא שואלת עד כמה החברה הישראלית מאפשרת לה, לבטא את המורכבות שלה לקבל אותה כחלק ממנה. "מתי אקבל קרדיט על הישגי וכישרונותיי כישראלית ולא כרוסיה?" שואלת מרינה.
מסע זה אינו רק חיפוש אחר זהות אישית אלא גם תהליך של גילוי מחדש של המונח "ישראליות". הוא מאתגר את הגדרותיה המסורתיות ומציע פרשנות רחבה יותר, אחת שמתחשבת בגוונים הרבים של זהויות, תרבויות, וסיפורים אישיים שמרכיבים את החברה הישראלית. הטראומה הלאומית שאנו חווים כרגע כולנו- העלתה בה מחדש את הרצון לדבר ולכבד את הישראליות. עכשיו , יותר מתמיד היא חייבת להרגיש ישראלית.
בין העבודות המוצגות בתערוכה הנוכחית סדרה של פורטרטים תלת ממדיים אנושיים מכוסים בבד שקוף. מטפורה לשיח על המורכבות והרב-צדדי של זהות אישית. הבד, בתור חומר מכסה הסתר וגילוי במקביל, מציע מטאפורה לדרך בה אנו בוחרים להציג או להחביא חלקים מעצמנו. כל פורטרט משדר רגשות ומאפיינים שונים, והבד מחזק את התחושה של זהות לא ברורה או לא מוחלטת, המשתנה תלוי בזווית ההסתכלות ובאור הפוגע בו. העבודה מזמינה את המבקר להתבונן ולחקור, לחשוב על הדרך בהקשר של הזהות האישית והחברתית שלנו.
"רוסיות יודעות לתפור" – היצירה מעלה לדיון את המתח בין הזהות הפרטית לזהות שמוטלת עלינו על ידי החברה. הפורטרט, שנראה חשוף, כנה ועדין עטוף בבד שמאלצת את הדמות להיראות בצורה מסוימת. המחוך התפור מאחוריו מרמז על ההשפעות והכוחות החברתיים שלעיתים קובעים איך אנו 'תלויים' או מוצגים בחברה. הקשר בין הפורטרט למחוך יכול להוביל לשאלה: האם אנו בוחרים איך להציג את עצמנו, או שמא החברה תופרת לנו את התדמית בה אנו מופיעים? העבודה מאתגרת את הצופה לחשוב על זהותו ועל הכוחות שמעצבים אותה, בכל המורכבות והדינמיקה של המושג.
היצירה היא מטאפורה לזהות שלנו ולאופן שבו היא משתנה ומתמתחת תחת השפעות חיצוניות ופנימיות. הזרמים שיוצאים מהכיסוי מייצגים את התהליכים הדינמיים שבהם הזהות שלנו נבנית ומתפרקת, כמו גם את ההשפעה שיש לחברה ולתרבות על האדם. השימוש בצבע לבן בלבד מדבר על חוסר זהות ספציפית, הדמות עוד לא צבעה בצבעים האישיים שלה ונותרה פתוחה לאפשרויות. היצירה מאתגרת את המתבונן להתבונן על הזהות האישית כמשהו שאינו קבוע אלא נע ומשתנה בתמידיות.
טכניקות וחומרים בעבודות: מוחין משלבת באופן מושכל מדיות מעורבות בעבודות, יוצרת פסיפס ויזואלי אשר הופך לקומופלאג' קונספטואלי אינטואיטיבי ורגשי. אוצר : ד"ר עומרי גורן. נעילת התערוכה 13.04.2024. שעות הביקור בתערוכה: שני-חמישי: 17:00-20:00, שישי-שבת: 11:00-13:00. גלריה פריסקופ, רח' בן יהודה 176 תל אביב
בית קלנג, אשדוד עם שבט אחים החל מה-26 במרץ עד ה-28 במאי
ההתגייסות החברתית חסרת התקדים שסחפה את הארץ בשבעה באוקטובר, עומדת בבסיסה של התערוכה הקבוצתית "שבט אחים" שתוצג בבית קלנג, באשדוד. בתערוכה הקבוצתית שאצרה מיכל קרסני, מוצגות למעלה מ-40 יצירות המביעות את קולות התקווה, ואת התמורות החברתיות שאנו עדים להם בחברה הישראלית.
התערוכה מבקשת להדהד את קולותיהם של האמנים.ות והמעצבים.ות לאחדות העם, לאחווה, להתגייסות, להושטת היד, לסיוע ולעזרה, ומעל הכל התערוכה מביעה את יכולתה של האמנות לתת ביטוי למהלכים שנעשו ונעשים על ידינו כפרט וכקבוצה בצמצום הפערים החברתיים וביצירת חברה חומלת ותומכת המנכיחה את ערכה הייחודי של התקווה, כמנגנון המסייע לשפר את חייו של האדם בהתמודדות עם משימות, קשיים ומכשולים.
האוצרת מיכל קרסני: "התערוכה משלבת מגוון רחב של יצירות רקמה, פיסול, צורפות, תפירה, לצד עבודות טיפוגרפיות, איור, צילום, ודיגיטל. פסיפס העבודות הייחודי שנוצר מאפשר נקודות מבט שונות על הקשר בין הקהילות השונות בארץ ובעולם, ומדגיש עד כמה סמלים ישראלים מובהקים של אהבת האדמה, הארץ, הלאום והאנשים באים לידי ביטוי באמצעות האמנות. לצד עבודות שמציגות את השבריריות, ואת החיפוש אחר שייכות, מוצגות עבודות שמתייחסות לחוסן שלנו כחברה. אנחנו שמחים לארח בתערוכה, אמנים ותיקים ומוכרים לצד אמנים צעירים, כראי למגוון וליופי של החברה הישראלית".
בעבודתה "דברו אליי בפרחים" מפסלת האמנית שרה שחק על דסקיות זיהוי שהפכו במלחמה לתכשיט הזועק את תקוות האזרחים להחזרת החטופים וכתמיכה במשפחות עצמן. מזה שנים, דסקיות צהליות חדשות הינן אובייקטים בהם ועליהם מעצבת שחק דימויים המנסים להפיח תקווה ולהפוך את התג, מסמל ויזואלי צבאי, לאלמנט ויזואלי אופטימי. בתערוכה היא משלבת מפרחי הבר הארץ הישראליים המבטאים יופי, אופטימיות, וביטוי למחזוריות הצמיחה והפריחה. מבנה הדסקיות וקווי המתאר שלהן נותרו מקוריים, כעת הן נושאות אפיון וזהות חדשים. הן תכשיטים, נושאי בוטניקה חדשה. תקווה חדשה.
מעגל האבנים המפוסלות של האמנית אילת זר שיינבוים, נושא בתוכו קריאות והקשרים שונים הנטועים בידע ובזיכרון הקולקטיבי שלנו: המעגל הוא צורה שמתאימה להתכנסות שוויונית של אנשים בה כולם רואים את כולם. העבודה מורכבת מאבנים חלולות עשויות חומר קרמי מוצבות במעגל, האבנים ספק נשענות, ספק מונחות זו לצד זו מקבלות את צורתן בהשפעת האבן המשיקה להן. הסידור במעגל מדגיש את הצורך שלנו בהישענות על הקהילה בתקופה זו וכמה שהצורך הזה טבוע בנו ראשית תקופת האנושות. בעוד הצבעים והמראה השרוף, מעלים את הזיכרון הטרי של בתים שרופים והרוסים בעוטף עזה, הישענותן זו על זו, מדגיש את הלכידות של קהילות שנפגעו ואת ההשפעה שלנו זה על זה סביב מדורת השבט.
עבודתו הטיפוגרפית של נריה בן משה, עם ציטוט מתוך השיר "נגמר" של עידן עמדי: "לעזאזל כמה גיבורים יש במדינה" נוצרה בשבועות הראשונים למלחמה כשהתחילו להיחשף סיפורי הגבורה של אזרחים ולוחמים שיצאו על דעת עצמם להילחם, לעזור ולנסות להציל חיים בסביבת העוטף. אליהם התווספו סיפורי התרומה, החסד וההירתמות של אזרחים למפונים וחיילי הסדיר והמילואים. בעבודתו משלב בן נריה, מספר סגנונות פונטים שונים שמייצגים את השונות בחברה הישראלית, את הקבוצות השונות שהתגייסו ללא הבדל של זרמים.
עבודתו של האמן עוזי עמרני, היא דובי גדול ממדים, תפור טלאים של דגלי ישראל. הדגלים שהיו מיועדים לגניזה הופכים להיות חומרי הגלם בידו. במהלך של פעולת החייאה, הוא נותן לדגלים שהוצאו ממעגל הייצור חיים חדשים. השבעה באוקטובר, זעזע והכתים את הדימוי התמים לכאורה של הדובי. הטבח שבוצע בעוטף, הותיר אחריו בובות צעצוע רכות, מיותמות ומוכתמות דם – עדות אילמת לאובדן הילדות. בעבודתו מזמין עמרני להתבונן ולשאול כיצד נכון להרכיב מחדש את הסמלים הלאומיים שלנו. התפרים הגלויים, המחוספסים, הלא אחידים, מדגישים את הפירוק והקרע שהיה בעם מזמינים את הצופה לחפש נקודות חיבור, ומדגישים את הצורך בפעולת האיחוי.
באיור מרגש ויוצא דופן יוצר האמן זאב אנגלמאיר, מפה ובה מקרא של טוב לב, סיוע, התנדבות, חמלה ונדיבות, יוזמות אזרחיות, ערבות הדדית, סולידריות ומשפחות מארחות – באמצעות המקרא הוא ממפה את שטחיה של מדינת ישראל, מציין את האזורים ואת המחוות השונות באוכלוסייה על גבי המפה.
הירתמות החברה הישראלית לעזרת המשק החקלאי, שנפגע אנושות מהמלחמה, הייתה חיונית להצלתם של משקים רבים, כותבת דבורה ברנשטיין, היא גם הזכירה לרבים את הקשר שלנו לאדמה, למסורת, לשורשים. בסדרת עבודות שהיא יוצרת בעקבות האירועים, מוצגים כל אחד משבעת מיני הפירות בהם נשתבחה ארץ ישראל, אלו מייצגים את פוריות הארץ, אך גם את עונות השנה ואת המחזוריות החקלאית הנלווית להן. על גבי הדפסי הרשת מבקשת ברנשטיין לתאר את החיבור לאדמה, ולתת מקום ל'שבט האחיות'. בתערוכה מוצגות שלוש נשים מתוך סדרה המציגה שבע נשים בהן נשתבחה החברה הישראלית. סמל לעוצמה הנשית שצמחה מתוך האסון. נשים מכל הקשת החברתית נתנו מעצמן עבור הכלל, עבור המולדת והאדמה, ולכל אחת ייחודיות בתרומתה.
גיא שמואלי, עובד סוציאלי ומטפל זוגי ממשמר השרון העוסק גם בצילום. כמו רבים הוא נקרא לצו 8, וארז גם את המצלמה האישית. שמואלי משרת כקב"ן ביחידת מילואים צפונית. לצד הפעילות הצבאית הוא מקפיד להנציח את הרגעים האישיים של היחידה, את השקיעות והזריחות מבעד לשער הבסיס, את ההווי והדינאמיקה החברתית של אנשי המילואים וחיילי הסדיר ועוד. זהו חיבור מרגש בין רצוי ומצוי, בין מאולץ לחופשי, בין טבע קסום ושגרת מלחמה.
האמנית שונית פלקו-זריצקי כותבת: "הרגשתי באותו יום שאיבדתי את התמימות, את תחושת הביטחון, האופטימיות והתקווה. לאחר כמה ימים שבהם הרגשתי שאני שוקעת אל תוך הצער, התחלתי להתנדב. ההתנדבות הייתה לי לגלגל הצלה של ממש. מתוך שיחות עם המתנדבים הרבים שפגשתי, מכל קצות הארץ ומכל המגזרים, הבנתי שאני לא לבד". בתערוכה מציגה פלקו-זריצקי, צילומי דיוקן, דרכם היא מציגה את הקשר ההדוק עם האדמה, ועם החקלאות. בצילום "רות", נראית האמנית מושכת את גידולי הבצל כמושכת את קהל האנשים אחרי רעיון, חזון ההתיישבות, התקומה של הארץ.
האמנים.ות המשתתפים.ות: דפנה אלכסדרוני, זאב אנגלמאיר, צליל בנדריהם, ענת בראל, שירה ברוידא, נריה בן משה, שרון ברונשר, דבורה ברנשטיין, מיכל ברקוביץ, מלנית גל, יותם גולן, רונה גלעדי וואנו, זהרה הראל, קרן ולורט, עליזה ורוור, גבי זלצמן, אילת זר שיינבוים, יונה מוסט, פיני סילוק, עוזי עמרני, ורוניק פולקה, אידית פישר כץ, שונית פלקו-זריצקי, אילה צור, ליה קאופמן, טלי קלנר גזית, נעה קסטל, דורון קרן בדוח וליאת לוי עזרן, חנה רוטשילד, יונית רחמני ("כלניות רוקמות תקווה"), סוזנה שוגר, שרה שחק, גיא שמואלי, אילנית שרף ויגודסקי, הגר תירוש, חן תעוז.
התערוכה הקבוצתית "שבט אחים" תיפתח ביום שלישי, 26 במרץ 2023 ותוצג למשך חודשיים. התערוכה פתוחה לקהל נרחב ללא עלות, ניתן להזמין סיור מודרך.
בית קלנג | רחוב יאיר 2, אשדוד | 08-9173843 | שעות פתיחה: ימים א-ה 09:00-18:00
טירת כרמל עם אמנות מגיבה במסגרת פרויקט #ArtistsStandingWithIsrael
גלריית הרחוב "מרחב אומנות" מציגה תערוכת "אמנות מגיבה" שתעלה את המודעות לנושאים של אירועי 7/10, וחטופים בעזה ותזמין את תושבי טירת כרמל לחשוב על אחדות, תמיכה הדדית ואהבת הארץ. תערוכת "אמנות רספונסיבית" היא המשך לפרויקט הבינלאומי #ARTISTSSTANDWITHISRAEL שהושק בישראל ב-17/10/2023. אמנים ובעלי מקרנים תומכים בישראלים בזמנים קשים אלו על ידי הקרנת יצירות אמנות בנושא המלחמה הנוכחית על בניינים בערים ומדינות שונות. עד כה יותר מ-250 אמנים מ-20 מדינות, כולל. ישראל, ארה"ב, קנדה, פולין, אוקראינה, סלובקיה, רוסיה, טייוואן ואחרות הצטרפו לפרויקט.
הפעם יוצגו עבודות בצורת 42 כרזות מודפסות למשך חודש בחללי המרכז המסחרי טירת כרמל (ששת הימים, 1) ומשלבות את יצירות האמנות מהאוסף #ARTISTSSTANDWITHISRAEL ויצירות של אמנים מקומיים. אוצרות התערוכה ורה גייליס וקייט פינקלשטיין מדגישות את חשיבות נוכחותה של אמנות במרחבים ציבוריים בקהילות שטרם זכו להן גלריות אמנות או מוסדות תרבות אחרים.
אמנים: צליל בנדריהם, לידיה קורשוק, טסיה גושינה, קטיה טאגוטי, יוליה גולדפדר, ויטאס דיג'וקאס, קייט שיליאייב, אור יוגב, אלכסנדר קוצ'ריוויי, רחל צ'ודורי, רחלי בן אהרון, נאטייל וקסמן שנקר, מייק וירט, מרגריטה לוינה, טים זאקוב, מרגריטה לוינה, קסניה סרגייבה, אנה ברונשטיין, אילנה זפרן, קייט פינקלשטיין, אליזבטה בנק, אלנה אלטשול, עדן חברוני, דיאנה מאיר, טניה ברודסקאיה, אנה בסונובה, אליס קורניוק, גיל בלקמן, סנדרה ויינרוב, טניה וינר, שרונה אמויאל לרנר, איליה כץ, , אנה סמוליארוב, יאנה סטופ, רוני יפה, נסטיה פייביש, נועה אורליצקי, מאשה נברובה, אביגיל בודילוביץ', אלכס וו, סוניה קורשנבום, אלנה בורודינה.
אוצרות: ורה גייליס וקייט פינקלשטיין. מקום: מרכז קניות עמי בוטיק, טירת כרמל, ששת הימים, 1. מארגנים: KakdelArt, חלל האמנות SVIVA, גלרית רחוב "מרחב אומנות"
בית האמנים תל אביב עם אלישע בנוביץ' / תמיד מצייר 4-27 אפריל
תערוכה רטרוספקטיבית של האמן אלישע בנוביץ' המסכמת 50 שנות ציור, רישום, איור וקולאז'. תערוכת היחיד הראשונה של בנוביץ' הוצגה מספר חודשים לפני פרוץ מלחמת יום כיפור, מלחמה שנטלה ממנו את התשוקה להציג; הוא לא הפסיק לצייר ולרשום, אך לפרנסתו עבד כמעצב גרפי. כעת, לאחר שהאוצרים פלפול וברקוביץ נחשפו לעבודותיו, הן מוצגות בתערוכה בבית האמנים ובקטלוג מודפס בן 120 עמודים. עבודותיו עוסקות בקשר בין האדם לנוף מולדתו ולמשפחתו, על מורכבתו ועל האהבה הפשוטה שהוא נושא בתוכו.
עבודתיו של בנוביץ' עוסקות בנוף הישראלי וביחסים בין אדם למשפחתו ולעצמו. כבן קיבוץ רמת השופט, שבו נולד וגדל, נראה שהיחס לנופי הקיבוץ בפרט והארץ בכלל חרוט עמוק בנפשו וביצירתו: הדמויות מתחברות לנוף, מבקשות לחיות ולאהוב בתוך מורכבות של מקום ושל ארץ. ברבים מציוריו המופשטים מתגלים מתווי נוף של גבעות ואדמה חשופה; הטבע המאפיין את הקיבוץ, שממנו היגר לעיר כאדם בוגר, מקועקע שוב ושוב על פני הבד כמחווה רישומית שהיא הדי־אן־איי של עבודותיו.
בנוביץ' למד במדרשה לאמנות בשנות ה־60; בין מוריו היה רפי לביא. הוא פיתח סגנון אישי באיורים ובקולאז'ים המתארים דמויות אנושיות ואת מערכות היחסים בינן לבין עצמן, ובציורים הנעים בין מופשט להבזקי נוף. בקומפוזיציות ובשפה הצורנית והחומרית של ציוריו בולט סגנון הטאשיזם, שמאופיין בפרץ אינטנסיבי של כתמי צבע וקוויות קליגרפית, ושמפליג למחוזות ההפשטה הפואטית. בסדרות רבות של ציוריו משלב בנוביץ' סימנים של נוף שהוא ספציפי, ובה בעת הוא כל־מקום – כזה שנוגע בפנטזיה, ברגש ובפיוט. הציורים דינמיים, ומורגשות בהם נגיעות מכחול קצביות ורפטטיביות. הנחת הצבע יוצרת כתמים וצורות המתפרצות בקומפוזיציה א־סימטרית.
במופשט של בנוביץ' ניכר מבט שמחלק את הבד לצורות גיאומטריות, וקומפוזיציית צבעים וכתמים היוצרת אינדקס צבעוני ומוזיקלי. זאת לצד השפעת הנוף המקומי, שבמקרים רבים נחווה ומתואר כאילו
ממעוף הציפור המתבוננת מטה לעבר הקרקע, שבה חרושות חלקות אדמה חקלאיות מעובדות, ולחלופין מה שעשוי להיראות כמסלולי המראה או מתווים אורבניים של כבישים וערים סואנות.
במספר רישומים וציורים מתוארים מצבי פנטזיה וחלום של ריחוף ותעופה. בולטות גם קומפוזיציות חוזרות ונשנות של זוגות במצב של ריחוף. לצדם רישומים של ילד המרחף וגולש, כמעט מתרסק במעופו לעבר מקום שנראה כמו קיבוץ או כפר.
ברישומים ובאיורים של בנוביץ' מופיעות דמויות אנוש ארכיטיפיות וקומיות, בעלות גוף גדול וגפיים דקות. דרך רישום מהיר ממלאות הדמויות הקוויות את מרחבי הדף, ומתארות על פי רוב סיטואציות יומיומיות של סצנות משפחתיות וזוגיות; יש בהן ניחוח של קומדיה אנושית פנטסטית, המצוירת ברוח גרוטסקית משהו. רישום הדמויות הוא בקווי מתאר מינימליסטיים, והנשים והגברים מעורטלים לא פעם, לעיתים עירומים ונעים במרחב לא מוגדר, תלושים מהקרקע וכמו מרחפים מעליה. תנופת רישומן והתנועתיות שבהן משדרת חופש – החופש להיות, לעשות ולאהוב. בקולאז'ים מחבר בנוביץ' בין איור, רישום, ציור והפשטה. גזירי מגזינים, מפות אטלס, קטעי טקסטים מעיתון "הארץ", מילים בודדות, אותיות ורישום קווי מתחברים ליצירת קומפוזיציות עם רמזים אוטוביוגרפיים, נוכחות בולטת של מקומיות ומבע אירוני על המציאות. עבודתו של בנוביץ' לוקחת אותנו למסע אישי שהופך לאוניברסלי, מסע מלא בפנטזיה, משאלת לב, תשוקה ודמיון המרחף מעל חיי היומיום. אוצרות: ורה פלפול ואריה ברקוביץ. פתיחה חגיגית : 4.4.2024, יום חמישי, בשעה 19:30. נעילה: 27.4.2024.
בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי, אלחריזי 9 תל אביב-יפו / https://artistshouse.org.il/ סגור ראשון. הכניסה חופשית.
ספרות ושירה
האישה שבתמונה של שירי רבינוביץ זיו
בתקופה זו, מתמודדות משפחות רבות בישראל עם תופעה של אובדן. האובדן מקיף אותנו גם בשגרה: עם הסבים או הסבתות או יקירנו האחרים, וגם בחירום: בעתות מלחמה או אסונות. ההתמודדות עם האובדן היא פעולה הקשה מאוד לכל ילד, ומתוך אירוע של אבדן, בחרה הסופרת שירי רבינוביץ' זיו לכתוב ספר ילדים במיוחד בנושא זה.
בסיפור נחשף הילד לעלילה הקסומה בין לבי שפוגשת על שידת האיפור של אמא 'תמונה' שמתבררת כ'סבתא שלה', אמה של האם. שנפטרה בטרם הספיקה להכיר את לבי. דרך דיאלוגים קסומים בין האם ולבי ועל מצע של הפלגה בכנפי הדימיון, נוצר שיח לבבי בין לבי לאמא על החותם המיוחד שקיים בסבתא חנה. ולמעשה הספר מתווך את רגעי הזיכרונות וההנצחה לילדה.
הספר ישמש לכל הורה ולכל ילד דרך מקסימה במיוחד לנצור אובדן של בן משפחה. הדמיון המודרך, במסגרתו שירי רבינוביץ' זיו מעבירה את הסיפור, הוא פלטפורמה חשובה להנגשת נושאים חינוכיים וערכיים לילדים.
הסיפור מבוסס על סיפורה האישי של הסופרת שמוסיפה: "אִמי היקרה נפטרה כשהייתי בת 21. אירוע מכונן בחיי שהשפיע ועיצב את אישיותי כאדם בוגר. תמיד חששתי מהרגע שבו אצטרך לשתף את ילדיי בכך שאין לי אמא. איך הם ישאלו? מתי הם ישאלו? מתי נכון לשתף אותם? ועד כמה נכון לפרט ולהרחיב…? אלו שאלות שהעסיקו אותי רבות וגרמו לי לא פעם לסערת רגשות פנימית. ילדיי גדלו, ואיתם גדלו גם השאלות. וכשילדים גדלים, הם פוגשים את החיים. הם מתפתחים, ואני יחד איתם. גיבורת הסיפור, ליבי, היא לא אחרת מאשר בתי הבכורה, שבדרכה הילדותית, הקוסמית והנפלאה מביאה אותי כל פעם מחדש לעמוד אל מול אמת ולהנגיש אותה באופן רך ונעים, שמאפשר לי לדבר איתה בגובה העיניים ויחד עם זאת לשמור על נפשה העדינה והרכה. כדאי לדעת שלילדים אין עדיין תבניות חשיבה ודפוסי התנהגות קבועים. לכן הם בוחנים את הסביבה הקרובה שלהם במחשבה צלולה ופתוחה לקבלה ולדיבור בלי חשש על כל דבר, מהרך ביותר ועד למאתגר. הכול תלוי באופן שבו נבחר להעביר להם את הדברים".
שירי רבינוביץ זיו. בת 42 מקרית ביאליק. נשואה באושר לסער ואמא שרופה לשלושת ילדיי: לבב (10), לביא (8) ופלא (שנתיים). אני סופרת לילדים ולהוריהם, יוצרת תוכן למשפחות ומאסטר NLP. "הָאִשָּׁה שֶׁבַּתְּמוּנָה" הוא ספר הילדים השני שלי שרואה אור. בדומה לספרי הראשון "מָה יֵשׁ בַּבֶּטֶן שֶׁל אִמָּא שֶׁל עֵדֶן?" מקור השראתי הוא משפחתי הפרטית ומציאות חיינו.
בימים שהמציאות שלנו עולה על כל דמיון אני מזמינה אתכם לאמץ לעצמכם ולמשפחתכם ארגז כלים ריגשיים פרקטים לתיווך מציאות מאתגרת עבורכם ועבור ילדיכם. קריאת סיפור מדמה מצב חיים נוכחי הוא הזדמנות פז, עבורכם ההורים, לחולל זמן משפחתי איכותי בעל תוכן חיובי מעצים על מנת לעודד תקשורת מקרבת ושיח רגשי מחזק בין הורים לילדים.
להשיג בחנויות הספרים או באתר האינטרנט של ההוצאה www.ofir.org.il או ישירות מהסופרת בקישור…
מן המעיין אל ההר – השורשים הנסתרים של סיפור מתן תורה של ישראל קנוהל
חוקר המקרא ומחבר רבי המכר פרופ׳ ישראל קנוהל, מאיר כעת אמת חדשה-ישנה, קול שהושתק על ידי המסורת הדומיננטית על הרגע הקנוני ביותר בתולדות עם ישראל ואמונתו – מעמד הר סיני. בעוד מחבר הפרוזה מיקם את מתן הדברות על גבי הר סיני הגועש, העם נרתע ומפחד, ההתגלות הפומבית מסתיימת ומשה נגש אל ה' לבדו. ההתגלות האינטימית למשה פתחה פתח להכנסת תכנים חדשים לתורה. כך הפך משה לראשונה למתווך ההתגלות לעם ולדמות המרכזית של דת ישראל. הטענה המהפכנית של הספר היא שהתיאורים השיריים בתנ"ך אודות הופעת ה' מסיני ומתן הדברות, עתיקים יותר מן הסיפור בתורה אודות מעמד הר סיני. בשירות, מתן הדברות וכריתת הברית מתרחשים ליד המעיין של מי מריבה. זו התגלות שקטה לכלל העם ללא תיווכו של משה. כרמל ירושלים, עיון, 165 עמודים, 98 שקלים.
מאמרים על מוסריות ועידן חילוני של צ'ארלס טיילור
המסות של צ'רלס מ. טיילור, אחד הנקראים והמפורסמים בין הפילוסופים החיים כיום, עוסקות בשאלות היסוד של חילוניות ומודרנה. טיילור טוען כי בניגוד למקובל, החילון והמודרנה אינם חגיגה של רציונליות אלא מגלמים שינוי במושגי היסוד המדומיינים שלנו – אדם, עולם ותפקידו של האל בו. טיילור מתאר את המעבר מעולם מכושף, פוליתאיסטי, ליקום דומם בו הטבע נעדר אפיונים רגשיים. ספר זה עוסק במשמעותו של השינוי הזה ובאפשרויות האמוניות שהוא פותח. כרמל ירושלים, 228 עמ', מחיר קטלוגי 112 שקלים
סיפורי סטנדאפ כוזבים של סם רקובר
סטנדאפיסט מופיע במספר ערבים במועדון 'סיפורי סטנד-אפ כוזבים'. הוא מספר על ימי נעוריו כטרזן מלך היער. לאחר מכן הוא מספר איך הפך מיליונר, הסתבך בהונאת פונזי ועורכת דינו הופכת פתאום גם לפסיכיאטרית שלו. הסיפורים מבלבלים בין אמת לשקר והקהל מתאמץ להבינם באופן הגיוני. כרמל ירושלים, 224 עמ' , מחיר קטלוגי 98 שקלים
הדיסוננסים היקרים שלי: סיפורי קייב של אלכס גורדון
סיפורים ומסות המבוססים על חומר אוטוביוגרפי, טרגי וקומי. מחברם הוא יהודי סובייטי לשעבר המתאר את תולדות משפחתו באווירת האנטישמיות הממלכתית והעממית ששררה בברית המועצות. הוא לוקח את קוראיו לאוקראינה הטרום סובייטית, הסובייטית והפוסט־סובייטית כדי להציג בפניהם את ההיסטוריה של יהודי אוקראינה. המחבר מציג את דעתו גם על המלחמה בין רוסיה ואוקראינה בהיבט היהודי. אלכס גורדון, הוא פרופ׳ לפיזיקה, עלה לישראל מקייב ב־1979. מחברם של תשעה ספרים וכ־800 פרסומים ב־85 כתבי עת ב־16 מדינות בשש שפות: רוסית, עברית, אנגלית, צרפתית, אוקראינית וגרמנית. כרמל ירושלים, 224 עמ' , מחיר קטלוגי 98 שקלים
המזונות הארציים של אנדרה ז׳יד
תרגום ראשון לעברית לאחת היצירות הידועות והמכוננות בספרות הצרפתית המודרנית, מקור השפעה והשראה לדורות של קוראים, של אנשי רוח ומחפשי דרך. אנדרה ז׳יד(1951-1869) לימים מבכירי סופרי צרפת אך בעת כתיבת הספר עדיין סופר בתחילת דרכו, יצר שילוב שאין לו אח ורֵעַ, בין שירה לפרוזה ובין סוגות ספרותיות שונות. בעקבות החוויות והתמורות שהתחוללו באותן שנים בחייו – מסעותיו לצפון אפריקה, התרחקותו מן הנוקשות הנוצרית שעל־פיה חונך בנעוריו, והגילוי המתפרץ של מיניותו – כתב ז׳יד מעין אוונגליון חדש, המנון לשחרור הרוח והגוף. מתוך מבט תמים ואירוני כאחד הוא לוקח תלמיד דמיוני, נתנאל, למסע חניכה בין נאות המדבר של הסהרה ובין נופי הכפר של חבל נורמנדי, בין תחנות אוטוביוגרפיות ובין חוויות מפרי דמיונו, בין הספרות הקלסית של יוון ורומא ובין שירת פָּרַס ופסוקי הברית החדשה.
אבן אלשנטאש – יוצרות לר' יוסף בן יצחק ספרדי המכונה אבן אביתור של קצומטה נאויה ויוסף יהלום
פרסום מהדורה־מכנסת של פיוטים אלה היא בבחינת אבן דרך בחקר הפיוט ובספרות העברית בכלל, שכן משורר זה עומד בצומת משמעותי מאין כמוהו בתולדות השירה העברית בכלל, ושירת הפיוט בכלל, בין הפיוט המזרחי ובין הפיוט הספרדי, הנחשב אחד ההישגים הגדולים של שירת ימי הביניים העברית. ספר זה כולל את שירי "מערכת היוצר" (אותם פיוטים המשוייכים לקריאת שמע שבתפילת שחרית), מאת המשורר הגדול יוסף אבן אביתור (אבן אלשנטאש) אשר חי במפנה המאות העשירית והאחת־עשרה, בשני המרכזים היהודיים הגדולים של התקופה; ספרד ומצרים. המבוא המפורט לספר מציג את נקודות המגע הגדולות בין שני המרכזים החשובים האלה. כרמל ירושלים, 800 עמ', מחיר קטלוגי 168 שקלים
פרסים ואותות
ארטפורט עם אמני מחזור הרדיזנסי הבא 2024
בשנתה האחת עשרה, תוכנית הרזידנסי של ארטפורט שמחה לארח שישה אמנים ישראליים לשנה המאפשרת להם להתרכז באמנות ולחזק את עשייתם. תוכנית הרזידנסי המובילה בישראל מעניקה לאמנים סטודיו בבנין ארטפורט, תמיכה חודשית, ליווי אוצרותי ותוכנית פעילות שנתית הכוללת ביקורי סטודיו, סיורי אמנות, סדנאות וליווי אישי. בימים בהם שום דבר אינו נראה יציב, ארטפורט גאים להמשיך ולהעניק לאמנים בתוכנית אי של יציבות, שקט ויצירה, מתוך תקווה שאלו ימשיכו ויהדהדו לתוך החברה כולה.
ועדת איתור מקצועית וחיצונית בחרה בששת האמנים שייקחו חלק בתכנית שתתחיל באוקטובר 2024 ותימשך עד ספטמבר 2025. השנה כללה ועדת האיתור החיצונית את עדנה מושנזון (אוצרת עצמאית, לשעבר אוצרת בכירה במוזיאון תל אביב), יעל מסר (אוצרת עצמאית), לוי פרומבאום (אוצר עצמאי, עד לאחרונה אוצר במוזיאון הגוגנהיים, ניו יורק), דניאל באומן (אוצר ומנהל ה-Kunsthalle ציריך), ונפגשה בנוכחות ורדית גרוס, מנהלת ארטפורט ויעל משה, מנהלת תוכנית הרזידנסי של ארטפורט.
תכנית הרזידנסי ומרכז האמנות ארטפורט, מיסודה של קרן אריסון, הוקמה בשנת 2012 ביוזמתו של ג'ייסון אריסון, יו"ר הקרן המשפחתית על שם תד אריסון, והיא פועלת מאז ללא מטרות רווח לקידום וטיפוח האמנות העכשווית בישראל. התוכנית כוללת חללי עבודה אישיים (סטודיו), ליווי אוצרותי, מפגשים שבועיים, סדנאות, ביקורי סטודיו ותמיכה חודשית לכל אחד מן האמנים הישראליים למשך שנה. לצידם פועלים גם אמנים ואוצרים המגיעים מחו"ל לתקופות קצרות יותר. לצד התוכנית הבינלאומית פועלות בשנים האחרונות גם תוכניות קצרות מועד לישראלים הגרים בחו"ל ולאמנים הגרים מחוץ למרכז. לצד תכנית הרזידנסי מתקיימות בארטפורט תערוכות, שיחי אמן, סדנאות מקצועיות, יריד ספרי אמן וקבוצות קריאה ודיון, במטרה לחזק ולהשמיע קולם של אמנים במרחב הציבורי ולקדם קשרים בין אמנות וחברה.
- אורי וויינשטיין (1992). עבודותיו של וויינשטיין משלבות בין פיסול, תיאטרון, מיצב וסאונד, ולרוב עושות שימוש באובייקטים קיימים כגון רמקולים מסוגים שונים וחפצים אישיים, לצד שעווה, עץ, טקסטיל ועיסת נייר. עבודותיו מייצרות מיזנסצנה דרמטית-קומית מאוכלסת בחפצים מואנשים, המובילים רפרנסים מתרבות פופולרית, ספרות ותיאטרון למחוזות עכשוויים ולא צפויים. וויינשטיין בוגר בהצטיינות של תכנית התואר הראשון והשני באמנויות בבצלאל. השתתף בתכנית לפיתוח מקצועי, מרכז אדמונד דה רוטשילד, תל אביב; עבודותיו הוצגו בתערוכות יחיד וקבוצתיות, בינהם ״כשאביב נרדם״ (2022) במוזיאון אורי ורמי נחושתן, אשדות יעקב; ״מלאכה ובטלה״ (2023) במוזיאון בית העיר, תל אביב; הציג בפסטיבל אוהבים אמנות עושים אמנות, יריד צבע טרי, גלריה בנימין, תל אביב, מרכז אדמונד דה רוטשילד, בית הנסן, ירושלים ועוד. וויינשטיין זוכה מלגת קרן התרבות אמריקה-ישראל ע״ש שרת (2019), פרס אגודת ידידי בצלאל ע"ש האמן ז'ולה זילצר (2019), פרס הצטיינות בלימודים בתכנית לתואר שני באמנויות בצלאל (2022) ומלגת הצטיינות ע״ש מיכאל ופאולין לוקמן ז״ל (2023).
- אלכסנדרה צוקרמן (1981) נולדה במוסקבה, חיה ועובדת בתל אביב. צוקרמן פועלת בעיקר בציור ומוצאת השראה בתחומי יצירה הגובלים ומשויכים לעיתים קרובות לעבודות או פעולות נשיות. היא עוסקת בנקודות המפגש בין אמנות חזותית לאיור, טקסטיל ומלאכות יד. בוגרת התואר הראשון באמונת בבצלאל, ותואר שני לאמנות וחינוך בסמינר הקיבוצים. עבודותיה הוצגו במוסדות אמנות רבים בארץ ובחו״ל, בינהם מוזיאון ישראל, מוזיאון תל אביב לאמנות, מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, מוזיאון פתח תקווה, מגזין 3 מוזיאון לאמנות עכשווית בסטוקהולם, מרכז Kim? לאמנות עכשווית בריגה, גלאיה Kunstbuero בוינה ועוד. צוקרמן זוכת קרן פלומס לאמנות 2024, השתתפה בתוכנית הרזידנסי IASPIS בסטוקהולם 2014. עבודותיה נמצאות באוסף מוזיאון ישראל, מוזיאון תל אביב לאמנות, מוזיאון מגזין 3 ובאוספחם פרטיים.
- דניאל קיצ׳לס (1980). קיצ'לס הוא יוצר בין-תחומי המשלב בעבודותיו וידיאו, סאונד, פעולה ומוזיקה. עבודותיו כוללות תהליכים של פירוק וניתוח דימויים, פעולות תלויות מקום והלחנה, ובוחנות יחסים בין סאונד, מקום ופעולה. הציג בתערוכות בארץ ובחו"ל, בין היתר בגלריה החדשה סדנאות האמנים טדי, ירושלים; גלריה בית התה בבית הנסן, ירושלים; מוזיאון חיפה לאמנות; מוזיאון רוקפלר, ירושלים; מוזיאון KRONA, אודן, הולנד; גלריה טריומף, מוסקבה; גלריה לבירינט, לובין, פולין; Kunsthalle הנובר, גרמניה; הביאנלה לאדריכלות בונציה ועוד. עבודותיו נמצאות באוסף מוזיאון ישראל, אוסף הארץ ובאוספים פרטיים. כמוזיקאי הוציא לאור שני אלבומי סולו ושלושה אלבומים במסגרת הצמד "יאפים עם ג'יפים", והלחין פסקולים לעבודות במה וקולנוע.
- חביב קפצון (1983) בעבודותיו משלב הסטוריה, פילוסופיה, חוויות אישיות ודימויים מהרשת ליצור ביטויים חזותיים מורכבים אך מגובשים. ביצירתו שואף לספר סיפורים חדשים על ידי מיזוג של מידע ודימויים מגוונים. בוגר תואר ראשון מבית הספר לאמנות רב תחומית, שנקר (2013) ובוגר התואר השני בתכנית לאמנויות בבצלאל (2018). חבר מייסד בקולקטיב האמנים "אנטי מחיקון". קפצון הציג תערוכות יחיד בגלריה קו 16 בתל אביב (2020), בגלרית סדנאות האמנים בתל אביב (2016) ובגלריה אלפרד בתל אביב (2014). עבודותיו הוצגו בתערוכות קבוצתיות ביניהן בביתן הלנה רובינשטיין, במוזיאון אשדוד לאמנות, במרכז לאמנות עכשווית בתל אביב, במרכז לאמנות דיגיטלית, במרכז דרוגו בקרואטיה, ובפסטיבל הקולנוע בירושלים ,פסטיבל דוקאביב ופסטיבל צוללן למחול ופרפורמנס במוזיאון בת ים. קפצון הוא זוכה פרס קשת לשנת 2022, פרס אמן צעיר של משרד התרבות והספורט (2018), פרס אמן צעיר ע"ש מרגרט וסילבן אדמס (2018). עבודותיו נרכשו לאחרונה לאוסף מוזיאון תל אביב.
- טליה קינן (1978) אמנית רב תחומית המשלבת ביצירתה רישום, אלמנטים פיסוליים שונים, הקרנות אור ווידאו ועבודות סאונד. קינן יוצרת מיצבים מורכבים בהם גבולות המדיומים מטושטשים ומתערבלים, ושואפת ליצור חללים אוטונומיים בעלי מקצב ותחושת זמן ואור יחודיים. קינן הציגה תערוכות יחיד במוזיאון תל אביב, בגלריה נגא, בסדנאות האמנים בתל אביב, בארט באזל, בגלריה ריקארדו קרספי במילאנו ובמוזיאון גוך בגרמניה. השתתפה בתערוכות קבוצתיות רבות בגלריות ובמוזיאונים בארץ ובעולם ועבודותיה נמצאות באוספים נבחרים, ביניהם באוספי מוזיאון תל אביב, מוזיאון ישראל, מוזיאון פתח תקווה, מוזיאון חיפה, מוזיאון גוך בגרמניה. קינן היא בוגרת מצטינת של המחלקה לאמנות בבצלאל לשנת 2003 וכמו כן זוכת פרס גבעון (2004), פרס קרן וולף על שם אנסלם קיפר (2005), פרס האמן הצעיר (2006), פרס גוטסדינר (2008), הקרן למצוינות בתרבות (2008), פרס בחירת הקהל בנורדארט גרמניה (2016), פרס עידוד היצירה (2021).
- נועה שוורץ (1988) חיה ופועלת בתל אביב. הפרקטיקה של שוורץ כוללת פיסול, הצבות תלויות חלל וצילום. בעבודותיה היא עוסקת באפשרות של האומנות להשתלב במציאות היומיומית ובחייה האישיים, כנושא רעיוני וגם מבחינה מעשית וחומרית. בוגרת התוכנית לתואר שני בבצלאל (2016). סיימה בהצטיינות לימודי צילום במכללת מנשר לאומנות (2013), בעלת תואר ראשון במדעי הרוח מהאוניברסיטה הפתוחה (2015). השתתפה ברזידנסי במתחם A-Z West של אנדראה זיטל (2016). שוורץ הציגה מספר תערוכות יחיד, בהן במוזיאון אורי ורמי נחושתן באשדות יעקב, גלריית ונטילטור וחלל פקעת. הציגה בתערוכות קבוצתיות רבות, בהן במוזיאון תל אביב לאומנות, מוזיאוני בת ים, המרכז לאומנות עכשווית CCA בתל אביב, Kolnischer Kunstverein בקולון וסדנאות האמנים בתל אביב. שוורץ זוכת פרס אמן צעיר (2019), מענק קרן רבינוביץ (2021 ו-2017) ומלגת הצטיינות בלימודי MFA בבצלאל (2016). עבודותיה נמצאות באוספים של מוזיאון אורי ורמי נחושתן, אוסף "הארץ" לאמנות ובאוספים פרטיים.