חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טולומבה טורקית Tulumba

טולומבה Tulumba או ביוונית τουλούμπα נפוץ גם באזרבייז'ן שם הוא נקרא באליבאדי  Ballıbadı||| פירוש המילה טולומבה בטורקית הוא משאבה ונובע מהטרומבה האיטלקית ||| זהו סוג של צ'ורוס שעשוי מבצק על בסיס יוגורט וקמח שמטוגן לפני הטבילה בסירופ סוכר ||| בטורקיה הוא נפוץ באיפטאר של הרמדאן אבל גם בימי חג או אירועים משפחתיים ||| מומלץ לטגן כל פעם כמות קטנה של טולומבה כדי לתת להם מקום להשתכשך בשמן ולתפוס צבע אחיד מכל הצדדים ||| אפשר להכין את הטולומבה מראש, ולשמור בצנצנת סגורה במקרר, וממש לפני ההגשה מחממים מעט במיקרוגל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טולומבה טורקית Tulumba (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

לטיגון עמוק

לסירופ סוכר (אפשר גם יום קודם)

  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט (אופציונלי)

  • פיסטוק חלבי קצוץ

שלבי הכנה

  1. הכנת סירופ הסוכר: בסיר קטן מערבבים את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה
  2. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים 10 דקות נוספות (ללא מכסה) עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט
  3. מניחים בצד להתקררות מלאה. טיפ: אפשר להכין יום קודם ולשמור בצד בטמפרטורת החדר
  4. הכנת הבצק רבוך: בסיר מערבבים ומבשלים את החלב, מים, שמן וסוכר, ומביאים לרתיחה
  5. מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק מוצק מאד
  6. מעבירים את הבצק החם לקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה ומעבדים את הבצק 3-5 דקות עד שהוא מתקרר ומפסיקים לצאת ממנו אדים
  7. מוסיפים לתערובת ביצה תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. כך ממשיכים להוסיף כל פעם ביצה עד לאיחוד וקבלת בצק אחיד
  8. מחממים את השמן עד לנקודת רתיחה ומנמיכים את הלהבה
  9. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה ומורחים עליו שכבת שמן דקה
  10. מכינים שקית זילוף עם פתח בצורת כוכב בקוטר 1 ס"מ
  11. מזליפים צינורות בצק על הנייר אפייה המשומן וחותכים אותם לקבלת גלילים באורך 3-4 ס"מ
  12. בעזרת תרווד, מעבירים את גלילי הטולומבה בזהירות לשמן הרותח, ומערבלים את השמן מדי פעם בזהירות, כך שהטולומבה יזהיב בכל צדדיו
  13. מעבירים את הטולומבה החם לסירופ הסוכר הקר, ונותנים לטולומבה לטבול בסירופ הסוכר עד שהמנה הבאה מוכנה בסיר השמן
  14. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הטולומבה הצונן ונוטף סוכר ומעבירים לצנצנת
  15. ממשיכים עד שמסתיים הבצק בשק הזילוף ומגישים בטמפרטורת החדר

שדרוג: אפשר לפזר על הטולומבה מעט פיסטוק טחון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Afiyet olsun

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *