טולומבה Tulumba או ביוונית τουλούμπα נפוץ גם באזרבייז'ן שם הוא נקרא באליבאדי Ballıbadı||| פירוש המילה טולומבה בטורקית הוא משאבה ונובע מהטרומבה האיטלקית ||| זהו סוג של צ'ורוס שעשוי מבצק על בסיס יוגורט וקמח שמטוגן לפני הטבילה בסירופ סוכר ||| בטורקיה הוא נפוץ באיפטאר של הרמדאן אבל גם בימי חג או אירועים משפחתיים ||| מומלץ לטגן כל פעם כמות קטנה של טולומבה כדי לתת להם מקום להשתכשך בשמן ולתפוס צבע אחיד מכל הצדדים ||| אפשר להכין את הטולומבה מראש, ולשמור בצנצנת סגורה במקרר, וממש לפני ההגשה מחממים מעט במיקרוגל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
לטיגון עמוק
לסירופ סוכר (אפשר גם יום קודם)
לקישוט (אופציונלי)
- פיסטוק חלבי קצוץ
שלבי הכנה
- הכנת סירופ הסוכר: בסיר קטן מערבבים את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, ומבשלים 10 דקות נוספות (ללא מכסה) עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט
- מניחים בצד להתקררות מלאה. טיפ: אפשר להכין יום קודם ולשמור בצד בטמפרטורת החדר
- הכנת הבצק רבוך: בסיר מערבבים ומבשלים את החלב, מים, שמן וסוכר, ומביאים לרתיחה
- מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק מוצק מאד
- מעבירים את הבצק החם לקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה ומעבדים את הבצק 3-5 דקות עד שהוא מתקרר ומפסיקים לצאת ממנו אדים
- מוסיפים לתערובת ביצה תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. כך ממשיכים להוסיף כל פעם ביצה עד לאיחוד וקבלת בצק אחיד
- מחממים את השמן עד לנקודת רתיחה ומנמיכים את הלהבה
- מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה ומורחים עליו שכבת שמן דקה
- מכינים שקית זילוף עם פתח בצורת כוכב בקוטר 1 ס"מ
- מזליפים צינורות בצק על הנייר אפייה המשומן וחותכים אותם לקבלת גלילים באורך 3-4 ס"מ
- בעזרת תרווד, מעבירים את גלילי הטולומבה בזהירות לשמן הרותח, ומערבלים את השמן מדי פעם בזהירות, כך שהטולומבה יזהיב בכל צדדיו
- מעבירים את הטולומבה החם לסירופ הסוכר הקר, ונותנים לטולומבה לטבול בסירופ הסוכר עד שהמנה הבאה מוכנה בסיר השמן
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את הטולומבה הצונן ונוטף סוכר ומעבירים לצנצנת
- ממשיכים עד שמסתיים הבצק בשק הזילוף ומגישים בטמפרטורת החדר
שדרוג: אפשר לפזר על הטולומבה מעט פיסטוק טחון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Afiyet olsun
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…