מרק ירקות סמיך ועשיר יכול להיות מנה ראשונה מרשימה, קלה ומשתלמת לארוחת ערב אלגנטית ||| מרק מחמם את הלב ואת הקיבה תודות לתיבול והג'ינג'ר בראש ||| מרק שיכול אפילו להיות ארוחת ערב קלה בפני עצמה לצד סלט ולחם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 600 גרם בטטה קלופה, חתוכה לקוביות 2 ס"מ
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
- 1 כף חמאה
- 1 קורט סוכר
- 3 שיני שום גדולות, פרוסות עבות
- 1.5 כפיות זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
- ½ כפית אגוז מוסקט טחון
- ⅛ כפית פִּלְפֵּל קאיין
- 3 כוסות מרק
- 1.5 כוסות חצי-חצי חלב ומים (או חלב בלבד)
- מלח
- פִּלְפֵּל גרוס טרי
לקישוט
- בוטנים קלויים בדבש, קצוצים
אופן הכנה
- בסיר גדול ועמוק מחממים שמן על להבה בינונית-גבוהה
- מוסיפים את הבטטה ובצל ומטגנים, תוך ערבוב מעט מאוד בהתחלה, ולאחר מכן לעתים קרובות יותר, 7-8 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומוסיפים חמאה, סוכר ושום וממשיכים לטגן כ- 10 דקות נוספות עד שכל הירקות מקבלים צבע קרמל עשיר
- מוסיפים את הג'ינג'ר, מוסקט ופלפל קאיין וממשיכים לטגן 30-60 שניות עד לעולה ענן ריחני
- מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ- 10 דקות, שהסיר מכוסה חלקית, עד שהבטטה רכה
- בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את התבשיל 30-60 שניות עד לקבלת תערובת חלקה מאוד
- מוסיפים את החלב ו/או מים ומערבבים תוך כדי חימום הסיר על להבה בינונית כדי שהתערובת תהיה מרקית, אך סמיכה מספיק כדי לצוף
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל אם צריך
- יוצקים לקערות מרק
- מקשטים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite