סיפרנו כאן את סיפורה המעניין של הפריטטה Frittata ||| בנוסף יש אצלנו מספר מתכוני פריטטה כמו פריטטה עולש או פריטטה כשר לפסח ||| כידוע פריטטה הוא מאכל קל להכנה ואהוב בשלל גרסאות ומתכונים ||| הפעם פריטטה עשירה בתוכן ובתיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 תפוחי-אדמה בינוניים (כ-400 גרם)
- 4 כפות שמן זית
- 1 פִּלְפֵּל גמבה גדול חתוך לרצועות דקות או קוביות קטנות
- 8 ביצים L
- 2 כפות תיבול לקציצות דורות (45 גרם)
- 4 כפות שמנת מתוקה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
שלבי הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות
- בסיר קטן מכסים במים את קוביות תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות
- טועמים קובית תפוח אדמה על מנת לבדוק אם תפוחי האדמה התבשלו ואח"כ מסננים מהמים
- מחממים היטב מחבת Non Stick רחב, מוסיפים שתי כפות שמן זית ותפוחי אדמה שבישלנו מבעוד מועד
- מטגנים את קוביות תפוחי האדמה 3-4 דקות ומוסיפים את הפלפל למחבת
- מטגנים 3-4 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה מזהיבים והפלפל מתרכך קצת אבל לא לגמרי נבול
- מסננים את הנוזלים ומעבירים את התכולה לקערה
- בקערה מערבבים את הביצים, תיבול לקציצות דורות, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל וטורפים לבלילה אחידה
- מנקים את המחבת ומחזירים ללהבה. מחממים את המחבת עד שהיא לוהטת, מחלישים את הלהבה, מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת בלילת הביצים
- מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים מעל
- מחלישים את הלהבה ומכסים, או מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
- אופים 10 דקות או עד למידת העשייה הרצויה לכם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…