חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: בלאליט Balaleet بلاليط

ארוחת בוקר של בלאליט היא שילוב של מזרח ומערב במאכל מזרח תיכוני ||| ארוחת בוקר שחביבה על ארוחת שבירת צום הרמדאן בכל מרחב המזרח התיכון ||| מנה שהפכה לארוחת הבוקר באיחוד האמירויות הערביות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בלאליט (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מה היא מנת בלאליט

זו מנת בוקר פופולארית, שמורכבת באופן מסורתי מאיטריות ורמיצ'ליVermicelli  מומתקת בסוכר, הל, מי ורדים וזעפרן, ומוגשת עם חביתת ביצים מעל. לפעמים זה מוגש עם בצל מוקפץ או תפוח אדמה. המנה מוגשת במיוחד במהלך החגים האסלאמיים עיד אל-פיטר כארוחה הראשונה של היום. זו גם הפכה להיות ארוחת הבוקר המסורתית באיחוד האמירויות הערביות UAE, והיא נאכלת חמה או קרה.

בלאליט היא מנה של טעמים מנוגדים המפגישה אלמנטים מתוקים ומלוחים כאחד. השילוב של טעמים מתוקים בליווי ביצים היה פופולרי אצל השבטים הבדואים עוד לפני עידן האסלם במזרח התיכון. הוספת אטריות ורמיצ'לי הגיעה ושולב במנה רק עם הגעת הסוחרים שהכניסו פסטה למזרח התיכון בימי הביניים.

קינוחים על בסיס אטריות

ניתן למצוא מתכונים דומים של אטריות ורמיצ'לי מתוקות גם בהודו ובפקיסטאן, כמו ח'ורמה שקופה Sheer khurma (אטריות עם תמרים) או מוזאפר Muzaffar. כמו גם באירן עם הקינוח הקפוא הפרסי המכונה פלאודה Faloodeh – גלידה שמשלבת גם מי ורדים ואטריות ורמיצ'לי.

הבלאליט מוגשת באופן מסורתי גם במהלך החגים המוסלמים, אם כי על סביב סוג של גרגרי חומוס ו/או אפונה ובעיקר כמנה לשבירת צום הרמדאן.

מתכון: בלאליט

מצרכים (4 מנות)

לטיגון

אופן הכנה

  1. במחבת מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים מחצית מהאטריות
  2. מטגנים קלות את האטריות ורמיצ'לי כ- 5 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב. טיפ: מערבבים כל הזמן עם כף עץ, כדי שהוורמיצ'לי לא יישרפו
  3. מוסיפים כמות גדולה של מים כדי להרתיח את הוורמיצ'לי המטוגנים
  4. לאחר שהמים מתחילים לרתוח, מוסיפים את שאר אטריות הוורמיצ'לי ומבשלים רק 3 דקות. מסננים את הוורמיצ'לי במסננת ושומרים בצד
  5. מוסיפים למחבת חמאה (או שמן זית), הל, סוכר וזעפרן מדולל
  6. מערבבים ומחממים 6-8 דקות עד שהסוכר נמס
  7. מחזירים את האטריות ורמיצ'לי בחזרה למחבת ומערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות
  8. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת נפרדת
  9. מוסיפים את הביצים הטרופות. טיפ: הטו את המחבת על מנת לפזר את בלילת הביצים
  10. כשהחביתה יבשה למעלה, הופכים את החביתה ומטגנים עוד דקה

הגשה

מגישים את האטריות ורמיצ'לי כשמעליהם הבייציה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *