האם תוותרו על גמל ממולא, האריס Harees هريس, סלונה Saloona الصالونه, קוזי Quzi قوزي או אולי מנת מכבוס Machboos مكبوس ||| ומה עם קינוח כמו מפרוקה Mafroukeh مفروكة, בללית Balaleet بلاليط, לוקימאת Luqaimat لقيمات או אש אסריה Esh Asarya اش عسارية ||| האם תרצו מסעדה איטלקית הטובה במזרח התיכון או אולי אחת מהמסעדות בסגנון הבדואי המהודר ||| כל הפרטים וגם מתכון בהמשך…
מה אוכלים באיחוד האמירויות
הצד הקולינרי העשיר של אחוד האמירויות כולל כמובן מסעדות מעוטרות בכוכבי משליין תודות לממון המצוי בשפע שמזמין את מיטב השפים בעולם, להראות את יכולתם עם מיטב חומרי הגלם שאפשר להטיס לאמירויות מכל רחבי תבל. מסעדות אלה אינן לכל כיס וככול הנראה שלא למטייל הישראלי המצוי.
מצד שני, ישראלי שמגיע לביקור באיחוד האמירויות הערביות, יחפש גם חוויה קולינרית מקומית שפחות מוכרת במחוזותינו אבל עושר הטעמים יזכיר לו את מטעמי המזרח שיש במחוזותינו.
בחרנו את המנות המיוחדות המומלצות ביותר, לטעימה בעת ביקור באיחוד האמירויות. מנות של בשר, מאכלי ים ודגים, קינוחים ועוד. בנוסף, מצורפת רשימת ופרטי המסעדות המומלצות ביותר שאינן דורשות משכנתא.
7 מנות עיקריות
קוזי Quzi قوزي
הטיול באיחוד האמירויות בכלל ובאבו דאבי בפרט אינו שלם מבלי לנסות את המנה הבשרית קוזי, בתנאי שאתם קרניבורים כמובן. קוזי הוא מאכל של המטבחים במפרץ הפרסי בכלל אבל נחשב למאכל הלאומי של איחוד האמירויות הערביות. הוא מוגש באירועים מיוחדים וכמובן מסעדות. זו אחת המנות הפופולריות באבו דאבי ונחשבת לארוחה בפני עצמה. המנה עשויה מכבש או בשר כבש צלוי שלם המוגש על גבי אורז פיקנטי, מעוטר באגוזים, צימוקים וירקות. באופן מסורתי, מכינים טלה או עז שלמים להכנת המנה, אך במסעדות רבות מוגשות גם מנות יחידה לחלוקה כדי שתוכלו להתענג עליה במלואה. את המנה מכינים בכמויות נדיבות של תבלינים כמו הל, ציפורן, מוסקט, קינמון, זעפרן ורבים אחרים. מראה המנה בהחלט ראוי לאינסטגרם!
מכבוס Machboos مكبوس
מאכל מקומי שהוא אחד המאכלים הפשוטים והטעימים ביותר שתיתקלו בהם. מנה זו מבושלת בסיר אחד עם אורז, בשר (בקר, טלה, עוף, שרימפס או דגים), בצל, ירקות, תבלינים ולימון. המנה די דומה לתבשיל ההודי ביריאני Biryani, אולם מה שמייחד אותה הם תבלינים בטעמים וריחניים המשמשים לטעם כמו כמון, הל, ציפורן, אגוז מוסקט, קינמון, גרגרי חומוס, זעפרן, כורכום, צ'ילי, מקנה ועוד רבים אחרים. תחילה מבשלים את הבשר במים עד שהוא נהיה רך ואז מוסיפים את התבלינים בהדרגה. עם זאת, הטוויסט האמיתי מגיע על ידי הוספת לימונים מיובשים המכונים לומי Loomi. לאחר שהבשר מבושל, מוציאים אותו מהסיר ומוסיפים לנוזלים אורז וירקות שמתבשלים בהם. לאחר שהאורז והירקות מוכנים מגישים אותם עם הבשר מעליהם עם עושר של רטבים חריפים עבים המורכבים מעגבנייה, צ'ילי ופלפלים או ראיטה Raita וסלט. המנה נחשבת למנ הלאומית של המטבח של ערב הסעודית ושמה בריאד הוא כבסה كبس.
האריס Harees هريس
זהו אחד המאכלים המסורתיים של האמירויות ומבושל במיוחד במהלך חודש הרמדאן, עיד אל-פיטר, בחתונות ובאירועים מיוחדים אחרים. המנה מכונה גם ג'ארש Jareesh או הריסהHarisa . המרכיבים העיקריים הם חיטה ובשר (עוף או כבש). מנת סיר אחד זה מיוצרת על ידי השריית גרגרי החיטה למשך הלילה ואז הרתחתם במים עם חמאה עד לקבלת מרקם עבה ודמוי דייסה. נתחי בשר, קינמון, מלח, פלפל ושאר תבלינים וירקות מוסיפים לאחר שהחיטה מבושלת לחלוטין. מומלץ לאכול במסעדות Harees Al Waldha ו- Harees Al Fareej המתמחות בהאריס האמירתי.
גמל ממולא או בכר ממולא Stuffed Camel جمل تنور
מנה זו נחשבת למנה הגדולה ביותר בתפריט לפי ספר השיאים של גינס! מדובר בגמל צעיר או בכר גמל, ממולא בבשר טלה, ואז מוסיפים עוד מילוי בשר עוף ומסיימים בביצים ואורז. לעיתים ממלאים גם בדגים ופירות ים. מנה מיוחדת לאירועים מיוחדים, חתונות מכובדות או טכסים בדואים. נקרא גם גמל בתנור Camel Tanour.
ת'ריד Tharid ثريد,
תבשיל איטי, המורכב מעוף, טלה או עז, וירקות תפוחי אדמה קלויים, עגבניות ודלעת. התבשיל מוגש על גבי לחם אמירתי דק דק מסורתי שנקרא ראקק الرقاق. ניתן להכין את ת'ריד כמנה צמחונית לחלוטין על ידי ביטול השימוש בעוף. זו ארוחה פופולרית ומשמשת כמנה בזמן שבירת הצום במהלך הרמדאן.
אל מדרובה Al Madrooba المضروبة
המטבח האמירתי משופע במאכלי ים במגוון מתכונים. אל מדרובה זו תערובת של דגים ומלח ומבושל בסיר עם תבלינים ורוטב. חובבי דגים יכולים להעלות את חווית האוכל שלהם עם המנה הזו. מגישים את המנה עם פיתות או רקק. זו המנה הטובה ביותר למי שמשתוקק למנת פירות ים טעימה באמת.
סלונה Saloona الصالونه
סלונה הוא תבשיל בשר מקומי המורכב מירקות, עוף, בשר או טלה ומוגש עם אורז מבושל. אין בו הרבה תבלינים אבל הוא בריא וטעים מאוד. מסעדות רבות מוכרות וריאציות של מנה זו מביאות טעם רב יותר לחיך.
9 מנות קינוח
מפרוקה Mafroukeh مفروكة
ממתק מהמטבח הערבי, הידוע משני סוגים: מאפרוקה עם שמנת או מאפרוקה עם פיסטוק. ניתן להכין עם שמנת ופיסטוקים יחד והיא מורכבת מסולת, חמאה, סוכר, שקדים, פיסטוקים, צנוברים, סירופ, מי ורדים ושמנת.
בללית Balaleet بلاليط
מאכל מסורתי של מדינות המפרץ המוגש מתוק או מלוח ופופולרי מאוד באיחוד האמירויות הערביות. הוא מורכב מאטריות וורמיצ'לי, ממותקות במי סוכר, אגוזים, זעפרן, מי ורדים, הל, קינמון, פיסטוקים ומעל חביתה ביצה. גם מתוק וגם מלוח, המנה הזו היא ארוחת בוקר של איד-אל פיטר אבל מוגשת ביום יום, כקינוח.
לוקימאת Luqaimat لقيمات
הקינוח האמירתי הפופולרי ביותר. מדובר בעצם במין סופגניות פריכות קטנות ספוגות בסירופ תמרים מתוק ודביק המכונה דיבס Dibbs. זו מנה נהדרת לסיים איתה ארוחה אמיראית טעימה.
אש אסריה Esh Asarya اش عسارية
אש אסריה דומה יותר לעוגת גבינה אמיראתית עם קרם שמנת. התענוג הקולינרי הזה נקרא גם לחם ההרמון خبز الحريم והוא מורכב מלחם ספוג במיץ לימון, מי ורדים, מי פריחת תפוזים ומעליהם שמנת. זהו אחד הקינוחים האמיראתים המפורסמים וכל ארוחה אינה שלמה מבלי אש אסריה.
חבאב Chabab حباب
גרסה אמיראתית זו של חביתית או פנקייק ללא סירופ מייפל. מורכבת מביצים, סוכר, קמח, זעפרן והל. הוא מוגש יחד עם סירופ תמרים מתוק והוא מושלם לאוהבי המתוק.
חאמיר Khameer خمير
חאמיר הוא לחם ערבי עשוי שמרים, קמח ואבקת חלב. מפזרים מעל שומשום והלחם מוגש עם גבינה, דבש או לצד כל תבשיל פיקנטי.
מחאלאביה Mahalabiya مهلبية
https://www.youtube.com/watch?v=H5fXUtJ_3s8
פודינג עשיר בטעם מי ורדים ועם פיסטוקים. מנה אולטימטיבית לחובבי הקינוחים ולילדים. לרוב מגישים אותו קר (מכיוון שחימום עשוי לשנות את הטעם ולהרוס את הטעם) לצד פירות טריים.
סוטלאק Sütlaç
פודינג אורז שמקורו ושמו הוא תורכי אבל תפס מקום של כבוד במטבח של מדינות המפרץ. הוא מאכל העשוי מאורז מעורבב עם מים או חלב ומרכיבים אחרים כמו קינמון וצימוקים. גרסאות משמשות לקינוחים או לארוחות ערב. כאשר משתמשים בו כקינוח, הוא משולב בדרך כלל עם ממתיק כגון סוכר. הגרסה האמירתית היא שילוב של שולזרד Sholezard איראני הכולל זעפרן ומי ורדים וזרדה ואחלאב Zarda wa haleeb העירקי שמכיל סילאן תמרים, אורז וחלב.
אום עלי Om Ali ام علي
האמא של עלי ויש המכנים אותו גם פודינג הלחם של המזרח התיכון. קינוח מצרי במקור אך הוא הצליח להגיע לרוב המטבחים במזרח התיכון וצפון אפריקה. אום עלי הוא קינוח מהתקופה של הממלוכים כלומר המאה ה-13, ומיחסים אותו לאמו של אל-מנסור עלי المنصور على שעלה לשלטון בשנת 1257 בגיל 15 ואימו, אום עלי, צוותה לחגוג את האירוע בחגיגות עם מאכל שעשו צוות הטבחים עם כל הקמח, סוכר, אגוזים והחלב שהיו בסביבה ולעשות קינוח חגיגי לכבוד בנה שיחולק לכל המשתתפים בחגיגות. הקינוח שיצרו הטבחים המוכשרים בשנת 1257 נקרא מאז אום עלי. מתכון בהמשך הכתבה.
5 חנויות בהן תחוו את מיטב המתוקים
בסט מיקס Best Mix
המותג הוותיק לשלל סוגי ממתקים מזרח תיכוניים שרובם מוכרים גם במחוזותינו אבל האיכות וההקפדה בבסט מיקס היא שלא כמו במחוזותינו. תמצאו אותם גם תחת מותגים עם שמות דומים אבל כולם של בסט מיקס. אל תוותרו על הבקלאווה, מעמול ונבולסיה מבית Best Mix Dubai..
חנויות של בסט מיקס תמצאו ב-International City Dubai , קניון אל-ברשהAl Barsha Mall Dubai , המרכז הערבי דובאיArabian Center Dubai , אאוטלט דובאיOutlet Mall Dubai , קניון אל פואה באל-עיןAl Foah Mall Al Ain , קניון דלמה אבו דאבי Dalma Mall Abu Dhabi וגם חנות ב- The Jordanian Pavilion . אפשר גם להזמין באתרי האינטרנט והחנויות המכוונות של המותג www.bestmixllc.com או www.bestmixsweets.com וגם www.bestmixsweets.net.
ממתקי פיראס Firas Sweets
מקדש הבקלווה של דובאי. במקום מכינים ומגישים גם ממיטב מעמולים, בסבוסה ועוד. יש מספר סניפים במדינה אבל המרכזי הוא Al Hudaiba Building ברח' 2 בדצמבר, דובאי. בנוסף אפשר להזמין באתר…
ממתקים אל סמדי Al Samadi Sweets
ממתקי אל סמדי הוא שם ותיק כשמדובר בממתקים האמירתים הטובים ביותר בדובאי. קבלו קופסה מלאה בדברים דקדנטיים עם קנאפה, קאהק, בקלאווה ועוד. נמצא מול מלוןCoral Diera ברח' Al Muraqqabat, דובאי. טל': 971-4-2697717
ממתקי אל באבא Al Baba Sweets
קינוחים וממתקים באל באבא כוללים קונאפה, בקלאווה, קרביי, מעמול, זנוד אל סיט, שועביאת וגם מאפרוק. אפשר גם ללכת על מגש מאד, ספוף, נמורה ובסבוסה. בדובאי יש 3סניפים ובאבו דאבי סניף. פרטים באתר…
מאפיית לב אל ריף Al Reef Lebanese Bakery
בית מאפה לבנוני בדובאי. המאפייה הלבנונית אל ריף מציעה לכם איכות גבוה ומחיר זול יחסית. נמצאת Al Wasl Road,Jumeirah בדובאי. פרטים באתר…
8 מסעדות שוות ביקור קולינארי
מזלאי Mezlai
המסעדה בעלת העיצוב הבדואי קלאסי והמלכותי והמרפסת החיצונית המשקיפה לים הם החלק הכי טוב של המקום. חייבים לנסות מנות ממיטב המטבח האמירתי המסורתי המשובח ביותר כמו גמל תנור, סלונה וביריאני, שרימפס 'חמשת', שבב, עוגת גבינות ועוד.
כתובת: Emirates Palace Hotel, West Corniche Road, Abu Dhabi
המסעדה מגישה מאכלים אותנטיים של האמירות ומדינות המפרץ. חללי הפנים שעשויים עם דוכני ברסטי חיצוניים, חדרי לבני בוץ ומיני שוק, יזכירו לכם את פרברי ושכונת איחוד האמירויות הערביות. הוא יכול להכיל עד 300 אורחים בכל פעם. למסעדות יש סניפים מרובים ברחבי אבו דאבי ודובאי (ואפילו בבריטניה).
כתובת: The Ritz-Carlton Abu Dhabi, Grand Canal; Al Ain; Yas Mall; Abu Dhabi
מיילאס Meylas
המסעדה הוקמה על ידי צעירה אמירתית בשם שייח'ה אל כאבי Shaikha Al Kaabi, במטרה לשחזר ולהחיות את המטבח האמיראתי המסורתי. המקום משתמש בתערובת של אלמנטים אמיראתים עכשוויים ומסורתיים, ומגיש מתכונים אמיראתים המיוצרים במיוחד תוך שימוש במרכיבים מקומיים. חללי הפנים מודרניים אך מסורתיים; לדוגמא דלת המסעדה הייתה במקור הדלת לביתו של שוטר מקומי בשנות ה -70, אריזות הסולת המשומשות מוחזרו לכלי ההגשה לסכו"ם. המסעדה מוכרת גם כמה עבודות יד מקומיות כגון פריטים העשויים כלי נצרים ותומכת בכישרונות המקומיים על ידי הצגת תיקים, גלויות ופריטים המיוצרים על ידי אמני האמירויות.
כתובת: Meylas, Al Raha Beach Al Muneera, Abu Dhabi
המשמעות המילולית של בית ידאוס היא בית הסבתא. המטבח האמירתי המסורתי המוגש על ידי המסעדה מעניק את התחושה של בישול ביתי של פעם. הספות הנוחות והריהוט הפשוט יגרמו לכם להרגיש נינוחים כאילו בבית. האווירה נהדרת והאירוח חם באותה מידה.
כתובת: Behind Shakespeare and Co, Al Muroor Street, Abu Dhabi
אל דפרא שיט וארוחה Al Dhafra Dinner Cruise
ככל הנראה הדרך הטובה ביותר ליהנות ממטבח האמירתי המסורתי והטעים היא להפליג לאורך הטיילת של אבו דאבי Abu Dhabi Corniche ולראות את העיר מאירה כמיליון כוכבים עם הערב. שייט ארוחת הערב אל דפרא הופך את החלום הזה למציאות. בעוד שעל הסיפון העליון אתם באוויר הפתוח, הסיפון התחתון ממוזג ויכול להכיל עד 50 סועדים. כתובת: Madinat Zayed Freeport, Abu Dhabi
אל עריש Al Arish
ממוקם ליד שוק הדגים מינה זייד, אל אריש היא המסעדה הטובה באזור שמגישה מאכלים אמירטיים אותנטיים. יש במסעדה תצוגת דגים בסגנון שוק טרי, שם תוכלו לבחור בעצמכם את הדג או החסילון שתירצו לאכול ולקבל אותו על הגריל במקום.
כתובת: Al Mina Fish Souk, Abu Dhabi
אל מרזאב Al Mrzab
חללי הפנים שנעשו בגוונים זהובים וחומים גורמים למקום הזה להראות מלכותי ומפואר מאוד. כתובת: Airport Road, behind the National Theatre, Abu Dhabi
זו אחת המסעדות היותר מפוארות שתיתקלו בהן באבו דאבי. יש בו אווירה נהדרת ומגישים בה את מטעמי המטבח האיטלקי הטוב ביותר והרבה אפשרויות לפירות ים ולצידם גם מטעמי האוכל הים תיכוני והמזרח תיכוני. אחת האטרקציות היא בופה הצהריים שמוגש כל יום (פרט ליום שני) בשעות 12-15. כתובת: The St. Regis Abu Dhabi, Nation Towers, Corniche, Abu Dhabi
מתכון: אום עלי ام علي
מצרכים (4-6 מנות)
- 1 חבילת בצק עלים
- 5 כוסות חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל או מקל וניל
- 1/3 כוס צימוקים
- 1/3 כוס שבבי קוקוס
- 1/4 כוס שקדים
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 1/4 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס פיסטוק חלבי
- 2 תרמילי הל
- 15 גרם שמן זית (או 20 גרם חמאה)
- 100 גרם גבינת קשטה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- בתבנית תנור פורסים 1/3 חבילה של הבצק עלים
- מחוררים את הבצק עם מזלג ומכניסים לתנור עד שהבצק משחים והופך לקריספי
- חותכים את הבצק האפוי בידיים לחתיכות ושמים בקערה גדולה
- מוסיפים לקערה את הקוקוס, שקדים, אגוזי מלך, משמש, פיסטוק חלבי ומערבבים היטב
- מחממים בסיר את החלב עם הסוכר, סוכר וניל (או מקל וניל), הל, שמן זית (או חמאה) והצימוקים
- כשחלב רותח מורידים מהלהבה ומתחילים מיד להרכיב את המנה
- שמים בקערת הגשה אישית חסינת אש, חלק מתערובת הבצק והאגוזים
- מוסיפים מצקת גדולה של בלילת החלב מעל
- מוסיפים 1-2 כפות גבינת קשטה
- מעל הגבינה מוסיפים עוד שכבה של תערובת הבצק והאגוזים
- ומעל הכל עוד מצקת של בלילת חלב
- שמים בצד 10-15 דקות עד שהבצק סופח את הנוזלים (אם אתם רואים שאין מספיק חלב פשוט תוסיפו מבלילת החלב)
- מכניסים את הקערות לתנור בחום 220 מעלות בתוכנית גריל לכמה דקות עד השחמה
הגשה
מגישים חם ישר מהתנור
מתכון: גבינת קשטה جبنة قشطة או קישטה
מצרכים
- 2.5 כוסות חלב
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כדור מוצרלה
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
אופן הכנה
- שופכים 2 כוסות חלב לסיר ומוסיפים מקל הווניל ומביאים לרתיחה
- ממיסים את הקורנפלור ברבע כוס החלב הקר ששמרנו בצד
- בוחשים את החלב החם מעל להבה נמוכה
- מוזגים בזרם דק את הקורנפלור המומס לתוך החלב החם תוך כדי בחישה נמרצת
- קורעים את כדור המוצרלה לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר
- ממשיכים לבחוש כמה שניות עד שהמוצרלה נמסה
- מורידים הסיר מהלהבה ונותנים לסיר להתקרר מעט
- מכסים בניילון נצמד על מנת שלא ייווצר קרום בזמן הקירור ומעבירים לקירור.
בתיאבון بالصحه والعافيه