חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יום הסנדוויץ' עם טריפל סנדוויצ'ים חלומי

מעדני יחיעם מציעה לרגל יום הסנדוויץ' מתכון לטריפל סנדוויצ'ים חלומי ||| מדוע 3 לנובמבר הוא יום הסנדוויץ' #NationalSandwichDay# ||| אילו כריכים פופולאריים בעולם ובישראל ||| חביתת סלמי בשכבות, משולשי בריאות וגם סנדוויץ' המבורגר במילוי פסטרמה ורטבים ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…

טריפל כריכים מעדני יחיעם – יום הסנדוויץ' (צילום יולה זובריצקי)

יום הסנדוויץ' #NationalSandwichDay#

ההערכה היא שהכריך ניקרא ע"ש של ג'ון מונטאגו John Montagu הוא הרוזן סנדוויץ' ה-4  4th Earl of Sandwich כי הוא היה זה המציא את הכריך. עוד על סיפור הלחם והסנדוויץ' תמצאו כאן…

בארצות הברית לבדה יש ​​מגוון רחב של סוגי כריכים כמו הכריך הקובני Cuban sandwich או  Sándwich cubano, או BLT שהוא כריך קלסי של בייקון, חסה ועגבנייה (Bacon, Lettuce & Tomato), צ'יזסטייק Cheesesteak, סלאפי ג'ו (ג'ו המרושל) Sloppy joe, כריך מונטה כריסטו Monte Cristo, קלאב סנדוויץ'  Club sandwichשמכונה גם קלאבהאוס סנדוויץ'  Clubhouse sandwich או דאבל-דקר Double-decker. בין אם אתם אוכלים כשר או צמחונים אין ספק שחלק מהסנדוויצ'ים האלה מוכרים לכם ואף לכם יש את הכריך האהוב לנסיעה או טיול, או אולי הכריכים שאתם שולחים את הילדים לבית הספר.

יש לציין שיש לחמים ולחמניות שונים שתאהבו עם הסנדוויץ' שלכם, אבל הצורה הנוחה ביותר היא לחם הקסטן. ואם אתם תוהים מדוע מציינים את ה-3 לנובמבר כיום הסנדוויץ' אז התשובה מאד פשוטה – הרוזן הרביעי מסנדוויץ', נולד ב -3 בנובמבר 1718.

חביתת סלמי בשכבות, משולשי בריאות וגם סנדוויץ' המבורגר במילוי פסטרמה ורטבים

יום הסנדוויץ' הוא הזדמנות מצוינת לאמץ לתפריט היומי של כל המשפחה גרסאות שונות של כריכים טעימים ומזינים, קלי הכנה ומשביעים. מעדני יחיעם מגישה שלושה מתכונים לכריכים טעימים שהילדים, וגם המבוגרים, יאהבו. אז קדימה לעבודה – המאוד קלה – ויש לכם את הסנדוויץ' המושלם!

מתכון: סנדוויץ' חביתת סלמי בשכבות

ילדים אוהבים כריכים בצורות. הפעם, הצעת ההגשה מיוחדת ומתאימה גם להכנה משותפת של ארוחת ערב ביתית. כריך שכבות במילוי חביתת סלמי ובצל ירוק. נקניק הסלמי עשיר בברזל ובריא. אפשר לתת לילדים לחתוך את הלחם בצורות שונות וליצור שכבות מגוונות.

סנדוויץ' חביתת סלמי בשכבות מעדני יחיעם (צילום יולה זובריצקי)

מצרכים

  • 2 פרוסות לחם לבן "אחיד פרוס" חצויים לאורך
  • 1/2 חבילת נקניק סלמי צרפתי "מעדני יחיעם" (אריזת 100 גרם)
  • 1 ביצה בגודל L
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • ממרח טחינה ביתית למריחה
  • ירקות לבחירה
  • מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן
  • מקל צ'ופסטיקס חצוי/ שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים!)

אופן הכנה

  1. להכנת החביתה: טורפים את הביצה בקערה קטנה
  2. מוסיפים בצל ירוק קצוץ ותיבול על פי הטעם
  3. חוצים כמה "עיגולי" נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה
  4. מטגנים את החביתה במחבת חמה
  5. סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים
  6. להרכבת הכריך: על מחצית הפרוסה מורחים חומוס
  7. מניחים חתיכה מן החביתה, ירקות (לא חובה) ושוב שכבת לחם חביתה ועוד
  8. מסיימים את הכריך עם שכבת לחם ונועצים במקל עד התחתית.

מתכון: סנדוויץ' משולשי בריאות

כריך מזין ומשביע שהילדים יאהבו – כריך משולשי בריאות, מורכב מלחם קמח מלא בשילוב פסטרמה של פעם או פסטרמה 100% חומרים טבעיים של יחיעם, ירקות וגרסה מעניינת (ולא חריפה) לממרח הגזר המרוקאי המסורתי.

סנדוויץ משולשי בריאות מעדני יחיעם (צילום יולה זובריצקי)

מצרכים

  • 2 פרוסות לחם מרובע מקמח מלא או קמח שיפון
  • 150 גרם פסטרמה של פעם (או פסטרמה הודו 100% חומרים טבעיים מעדני יחיעם)
  • 1 עגבנייה קטנה פרוסה
  • 1 מלפפון פרוס
  • 2-3 פלחי גמבה אדומה
  • 2-3 עלי חסה

לממרח גזר מרוקאי

  • 3-4  גזרים קלופים ומבושלים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט מלח
  • שדרוג: חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

  1. להכנת הממרח: חותכים את הגזר המבושל לעיגולים דקים
  2. מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הגזר, השום ומקפיצים במשך דקה
  3. מוסיפים את התבלינים ומניחים לצינון
  4. טוחנים את התערובת במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק
  5. הערה: הממרח נשמר בצנצנת זכוכית כשבוע במקרר
  6. להרכבת הכריך: חוצים כל פרוסה מרובעת לחצי אלכסוני היוצר משולש
  7. מורחים שכבה מממרח הגזר
  8. מסדרים מעל שכבות "פרחי פסטרמה" (עיגול פסטרמה מקופל ל-4)
  9. מקשטים בירקות

מתכון: סנדוויץ' המבורגר במילוי פסטרמה ורטבים

והפעם, "המבורגר בתחפושת", כריך המבורגר מהיר שילדים אוהבים – בלחמניית המבורגר ובשילוב פסטרמה ברביקיו פרוס דק דק ופסטרמה דלת שומן, בתוספת ירקות ורטבים.

סנדוויץ המבורגר במילוי פסטרמה ורטבים מעדני יחיעם )צילום יולה זובריצקי)

מצרכים

  • 1 לחמניית המבורגר
  • 1/2 חבילה פסטרמה ברביקיו פרוס דק דק מעדני יחיעם
  • 1 עגבנייה קטנה פרוסה
  • 1 מלפפון פרוס
  • 1 מלפפון חמוץ פרוס
  • 2-3 פלחי בצל סגול
  • 2-3 עלי חסה
  • רטבים לבחירה: קטשופ, מיונז, אלף האיים

אופן הכנה

  1. בלחמניית המבורגר, מורחים את הרטבים האהובים על ילדיכם
  2. מסדרים שכבות של חסה, בצל, פסטרמה ברביקיו, ירקות נוספים ורוטב מעל
  3. סוגרים עם חלקה העליון של הלחמניה

בתיאבון ויום הסנדוויץ' שמח #NationalSandwichDay#

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *