ניוקי או Gnocchi טבעוני על בסיס כרובית וקמח ||| טעים, מנחם ומתאים לימי החורף ובכלל ||| ניוקי שמבוסס על מצרכים מזינים ובריאים כשהניוקי עצמו עשוי מכרובית וקמח כוסמין בלבד ||| מתכון עם רוטב אדום טבעוני, אבל אפשר לבחור בכל רוטב ניוקי שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כרובית בינונית
- 1 כוס קמח כוסמין
- 15-20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 250 מ"ל שמנת צמחית
- 100 גרם "גבינה צהובה" טבעונית משו-משו
- שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- שום כתוש או גבישי
- פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
שלבי הכנה
- חותכים את הכרובית לפרחים קטנים
- מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים למשך 20 דקות, עד שהכרובית רכה. מסננים ומצננים
- במעבד מזון טוחנים את פרחי הכרובית לקבלת מחית
- מעבירים את מחית הכרובית לחיתול בד או מסננת צפופה מאד, וסוחטים היטב להוצאת הנוזלים
- מעבירים את מחית הכרובית המסוננת לקערה
- מוסיפים לקערת הכרובית את קמח הכוסמין וכפית מלח, ולשים היטב לקבלת בצק
- יוצרים מהבצק כדור ומכניסים למקרר למשך 30 דקות
- הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את העגבניות עם השום, צ'ילי, פלפל ומלח
- מצננים את העגבניות המטוגנות ואח"כ מעבירים למעבד מזון ומרסקים אותם לקבלת מחית
- מחזירים את מחית העגבניות למחבת, מוסיפים את השמנת צמחית, ומבשלים עד רתיחה
- מוסיפים את הגבינה הטבעונית ומערבבים עד שהגבינה נמסה
- הכנת הניוקי: מוציאים מהמקרר את כדור הכרובית, ומחלקים אותו ל-4 חלקים
- מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים עליו כל חלק לקבלת צורת נחשים בעובי 2 ס"מ
- חותכים את נחשי הכרובית לקבלת ניוקי בגודל של 2X2 ס"מ
- מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הניוקי 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה
- מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים יחד עם הניוקי למשך 2-3 דקות נוספות ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…