חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ניוקי טבעוני מכרובית ועגבניות

ניוקי או Gnocchi טבעוני על בסיס כרובית וקמח ||| טעים, מנחם ומתאים לימי החורף ובכלל ||| ניוקי שמבוסס על מצרכים מזינים ובריאים כשהניוקי עצמו עשוי מכרובית וקמח כוסמין בלבד ||| מתכון עם רוטב אדום טבעוני, אבל אפשר לבחור בכל רוטב ניוקי שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ניוקי טבעוני (צילום PIXABAY)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים
  2. מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים למשך 20 דקות, עד שהכרובית רכה. מסננים ומצננים
  3. במעבד מזון טוחנים את פרחי הכרובית לקבלת מחית
  4. מעבירים את מחית הכרובית לחיתול בד או מסננת צפופה מאד, וסוחטים היטב להוצאת הנוזלים
  5. מעבירים את מחית הכרובית המסוננת לקערה
  6. מוסיפים לקערת הכרובית את קמח הכוסמין וכפית מלח, ולשים היטב לקבלת בצק
  7. יוצרים מהבצק כדור ומכניסים למקרר למשך 30 דקות
  8. הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את העגבניות עם השום, צ'ילי, פלפל ומלח
  9. מצננים את העגבניות המטוגנות ואח"כ מעבירים למעבד מזון ומרסקים אותם לקבלת מחית
  10. מחזירים את מחית העגבניות למחבת, מוסיפים את השמנת צמחית, ומבשלים עד רתיחה
  11. מוסיפים את הגבינה הטבעונית ומערבבים עד שהגבינה נמסה
  12. הכנת הניוקי: מוציאים מהמקרר את כדור הכרובית, ומחלקים אותו ל-4 חלקים
  13. מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים עליו כל חלק לקבלת צורת נחשים בעובי 2 ס"מ
  14. חותכים את נחשי הכרובית לקבלת ניוקי בגודל של 2X2 ס"מ
  15. מחממים מעט שמן זית במחבת, ומטגנים את הניוקי 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה
  16. מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים יחד עם הניוקי למשך 2-3 דקות נוספות ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *