בעבר סיפרנו את סיפורה של מנת הקייזרשמרן ||| קינוח או ארוחה מתוקה מהמטבח האוסטרי שפופולארית גם בצ'כיה וגרמניה ||| לכאורה פנקייק עבה עשיר בטעם ובקלוריות אבל זו מנה הרבה יותר מושרשת בתרבות האוסטרית ||| בכל ביקור באוסטריה אני לא מוותר על לפחות פעם אחת קייזרשמרן וזו גם המלצתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לטיגון
- חמאה
לפיזור
להגשה
- רסק תפוח-עץ
- ריבת אוכמניות או מה שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החלב, סוכר וקורט מלח
- מוסיפים את הביצים בהדרגה לקבלת בלילה חלקה
- טועמים ומוסיפים לפי הטעם את גרידת לימון והרום
- במחבת מחממים 1-2 כפות חמאה על להבה בינונית
- יוצקים את הבלילה למחבת לקבלת שכבה עבה של 1/2 ס"מ (ממש ההיפך מאופן הטיגון של פנקייק דק) ומטגנים מכל צד במשך 2 דקות
- מכניסים את המחבת או מעבירים לתבנית אפייה ואופים 12 דקות
- בעזרת שני מזלגות, קורעים את הבצק המטוגן ואפוי לקבלת קייזרשמארן של חתיכות בגודל ביס
- מוסיפים חמאה מומסת מהמחבת וסוכר
- מפדרים בנדיבות אבקת סוכר
הגשה
מעבירים לצלחות הגשה ומגישים לצד רסק תפוח עץ או ריבת אוכמניות או מה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite