חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קייזרשמרן או סמרטוטי הקיסר Kaiserschmarn

בעבר סיפרנו את סיפורה של מנת הקייזרשמרן ||| קינוח או ארוחה מתוקה מהמטבח האוסטרי שפופולארית גם בצ'כיה וגרמניה ||| לכאורה פנקייק עבה עשיר בטעם ובקלוריות אבל זו מנה הרבה יותר מושרשת בתרבות האוסטרית ||| בכל ביקור באוסטריה אני לא מוותר על לפחות פעם אחת קייזרשמרן וזו גם המלצתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קייזרשמארן Kaiserschmarren (צילום דני בר)

מצרכים (4 מנות)

לטיגון

  • חמאה

לפיזור

להגשה

  • רסק תפוח-עץ
  • ריבת אוכמניות או מה שאוהבים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החלב, סוכר וקורט מלח
  3. מוסיפים את הביצים בהדרגה לקבלת בלילה חלקה
  4. טועמים ומוסיפים לפי הטעם את גרידת לימון והרום
  5. במחבת מחממים 1-2 כפות חמאה על להבה בינונית
  6. יוצקים את הבלילה למחבת לקבלת שכבה עבה של 1/2 ס"מ (ממש ההיפך מאופן הטיגון של פנקייק דק) ומטגנים מכל צד במשך 2 דקות
  7. מכניסים את המחבת או מעבירים לתבנית אפייה ואופים 12 דקות
  8. בעזרת שני מזלגות, קורעים את הבצק המטוגן ואפוי לקבלת קייזרשמארן של חתיכות בגודל ביס
  9. מוסיפים חמאה מומסת מהמחבת וסוכר
  10. מפדרים בנדיבות אבקת סוכר

הגשה

מעבירים לצלחות הגשה ומגישים לצד רסק תפוח עץ או ריבת אוכמניות או מה שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *