מתכון: כדורי דג ים תיכוני

דגים לסימן שנהיה לראש ולא לזנב ושנרבה כדגים |||  לנמנעים מהמנה המזרח אירופאים של געפילטע פיש, מוצע מנת דגים יותר ים תיכונית ||| כל דג יתאים למנה זו ועדיף לערבב 2-3 סוגי דגים לבנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות דגים ירוקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

לרוטב העגבניות

  • 3-4 כפות שמן זית
  •  1כוס עגבניות מרוסקות
  •  3כפות רסק עגבניות
  •  2פלפלי שושקה בגוונים שונים, חתוכים לחתיכות גסות
  •  2פלפלים אדומים מתוקים מיובשים שלמים
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 6-8 שיני שום גדולות
  • 1/2 כוס מים (ועוד קצת אם יש צורך)
  •  1כף פלפלת מתוקה בשמן

לקישוט

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. הכנת עיסת הדגים: מכניסים לקערת מעבד מזון את הבצל, שום, כוסברה ופטרוזיליה ומרסקים אותם במספר פולסים עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מעבירים העיסה לקערה ומוסיפים את הדגים הטחונים ויתר המצרכים
  3. מערבבים היטב לעיסה אחידה ומניחים במקרר
  4. הכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב ושטוח מחממים את שמן הזית
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, פלפלים ושום ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה
  7. מתבלים בכל התבלינים ומביאים שוב לרתיחה
  8. הכנת הקציצות: יוצרים מעיסת הדגים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מעיסת הדגים ומוסיפים אל הרוטב הרותח
  9. מבשלים 15 דקות נוספות
  10. מוסיפים את פרוסות הלימון, גרגירי החומוס והזיתים
  11. מערבבים בזהירות ומביאים שוב לרתיחה
  12. מכסים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כחצי שעה

הגשה

מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים חם

בתיאבון ושנה טובה

כתיבת תגובה