דגים לסימן שנהיה לראש ולא לזנב ושנרבה כדגים ||| לנמנעים מהמנה המזרח אירופאים של געפילטע פיש, מוצע מנת דגים יותר ים תיכונית ||| כל דג יתאים למנה זו ועדיף לערבב 2-3 סוגי דגים לבנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 1 בצל בינוני
- 5 שיני שום
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 25 ענפי כוסברה
- 500גרם דגים (לפי בחירתכם) טחונים
- 1פרוסת לחם אחיד עבה שהושרתה במים ונסחטה
- 1ביצה
- 1כפית מיץ לימון
- מעט גרידת קליפת לימון
- מלח
- פלפל
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1כף שמן זית
לרוטב העגבניות
- 3-4 כפות שמן זית
- 1כוס עגבניות מרוסקות
- 3כפות רסק עגבניות
- 2פלפלי שושקה בגוונים שונים, חתוכים לחתיכות גסות
- 2פלפלים אדומים מתוקים מיובשים שלמים
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 6-8 שיני שום גדולות
- 1/2 כוס מים (ועוד קצת אם יש צורך)
- 1כף פלפלת מתוקה בשמן
- ¼ כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- פלפל
- 2פרוסות לימון כבוש או 1כפית טפנד לימונים כבושים
- 1כוס גרגרי חומוס מבושלים למחצה וללא הנוזלים
- 300 גרם זיתים ירוקים מגולענים, מסוננים ושטופים היטב
לקישוט
- 1 כוס כוסברה קצוצה
אופן הכנה
- הכנת עיסת הדגים: מכניסים לקערת מעבד מזון את הבצל, שום, כוסברה ופטרוזיליה ומרסקים אותם במספר פולסים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מעבירים העיסה לקערה ומוסיפים את הדגים הטחונים ויתר המצרכים
- מערבבים היטב לעיסה אחידה ומניחים במקרר
- הכנת הרוטב: בסיר סוטאז' רחב ושטוח מחממים את שמן הזית
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, פלפלים ושום ומערבבים היטב
- מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מתבלים בכל התבלינים ומביאים שוב לרתיחה
- הכנת הקציצות: יוצרים מעיסת הדגים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מעיסת הדגים ומוסיפים אל הרוטב הרותח
- מבשלים 15 דקות נוספות
- מוסיפים את פרוסות הלימון, גרגירי החומוס והזיתים
- מערבבים בזהירות ומביאים שוב לרתיחה
- מכסים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כחצי שעה
הגשה
מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים חם
בתיאבון ושנה טובה