עוגיות עירית פרמזן מלוחות אלה יכולות להתאים כמעט לכל ארוחה ||| עוגיות שהן מנת חלבון שמתאימה גם לארוחה עיקרית, או להוות תוספת מעולה להגשה בבראנץ' חברתי ||| הכנה מהירה שאפשר להשתמש בתבנית שקעים כמו מאפנס או לקבל עוגיות חופשיות למראה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- 2 כפות עירית פרוסה דק
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס טרי
- 1/3 כוס שמנת חמוצה קרה
- 1/4 כוס פלוס 1 כף חלב קר
להברשה
- 2 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערה טורפים יחד את הקמח, פרמז'ן, עירית, אבקת אפייה, מלח, סודה לשתייה ופלפל עד אחידות
- מערבבים פנימה שמנת חמוצה עד שהתערובת מקבלת מרקם של גרגירים גסים
- מוסיפים חלב ומקפלים עד שהחלב פשוט מתאחד בבצק
- גרפו מהבצק מנה של כף עוגיות או כף גלידה על תבנית האפייה המרופדת במרחקים של 2-3 ס"מ אחד מהשני
- אופים בתנור במשך 15 דקות
- מוציאים את התבנית ומברישים בחמאה מומסת
- מחזירים לתנור ואופים 5-7 דקות עד להזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…