מתכון פשוט לפאי גבינות ושעועית עשיר ||| חלקו הראשון של המתכון יתאים להכנת כל פאי שרוצים ||| פאי גבינות שמתאים לשבועות ואין כמו צבע ירוק על השולחן החגיגי ובקיץ בכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי 24)
לבצק
לתכולת הפאי
- 400 גרם שעועית ירוקה עדינה (קפואה)
- 2 בצל חצויים ופרוסים
- 5 כפות שמן זית
- 250 מ"ל שמנת מתוקה רגילה או לבישול
- 3 ביצים XL
- 200 גרם שבבי גבינה צהובה
- 1 כפית שטוחה חרדל
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף אבקת מרק בצל
- חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 2 כפות גדושות קמח תופח
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- הכנת הפאי: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, מלח, שמן זית לקבלת בצק פירורי
- מוסיפים כף מים קרים בכל פעם עד שהבצק מתחיל להתגבש אבל לא לערבב יותר מדי. הערה: ייתכן שלא נזדקק לכל מי הקרח
- יוצרים בעדינות את הבצק לכדור
- מחלקים את כדור הבצק ל-2 חלקים
- לוחצים כל חלק בעדינות עם הידיים לקבלת דיסק בצק שטוח
- מכסים כל דיסק בצק בניילון נצמד ומצננים את הבצק לשעתיים (או מכניסים אותו למקפיא ל-30 דקות)
- הרטיבו מגבת או מטלית גדולה והניחו אותה שטוחה על השיש
- מניחים על המגבת נייר אפייה
- מקמחים קלות את שני הצדדים של דיסק הבצק ומניחים אותה על נייר האפייה
- השתמשו במערוך כדי ללחוץ בעדינות את בצק הפאי לקבלת עיגול גדול ודק. התחילו תמיד במרכז הבצק, ועבדו כלפי חוץ. אתם רוצים שהבצק יהיה דק, ובערך ס"מ גדול יותר מקוטר תבנית הפאי שלכם
- הופכים בעדינות את הבצק לתבנית הפאי שלכם ומסירים את נייר האפייה
- הדקו היטב את הבצק לתבנית בצורה חלקה בתחתית ובדפנות התבנית
- חותכים ומכווצים את הקצוות העודפים של הבצק
- הערה: תחתית פאי זו יכולה להכיל כל מה שאוהבים ואפשר לאפות אותה ולשמור לשימוש מאוחר יותר
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- הכנת הפאי: מרככים את השעועית הקפואה בקערה עם 2 כוסות מים, במיקרוגל כ-10 דקות או עד לפריכות
- לסנן ולשים בקערה גדולה
- לטגן עם 2 כפות שמן זית את הבצל עד לשקיפות
- להוסיף לשעועית בקערה את הבצל, 5 כפות שמן זית שמנת מתוקה, ביצים טרופות במזלג, פתיתי גבינה צהובה, חרדל, אבקת מרק בצל, פטרוזיליה, קמח תופח, מלח ופלפל
- לערבב כל המצרכים בקערה לאחידות
- לצקת לתבנית המרופדת בבצק הפאי
- לאפות כ-30 דקות עד שמוכן וזהוב וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
- מניחים לנוח 15 דקות לפחות לפני החיתוך וההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון