חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בורגר פטריות וטופו ברוטב טריאקי

מנה צמחונית שמציעה אלטרנטיבה טעימה ומזינה להמבורגרים מבשר ||| מדובר בקציצה שמבוססת על שילוב של פטריות וטופו, מה שמעניק לה מרקם ייחודי, עשיר ועסיסי, וטעם שמשתלב היטב עם רוטב טריאקי המתוק-מלוח ||| הפטריות מעניקות לבורגר טעם עמוק ומרקם בשרני בעוד הטופ מהווה מקור חלבון עשיר שתורם למרקם יציב ולערך תזונתי גבוה ||| הבורגר יכול לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית, ואפשר להגישו בלחמנייה עם ירקות טריים כמו חסה, עגבנייה ובצל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בורגר קינואה ובטטה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 המבורגרים)

לרוטב טריאקי

שלבי הכנה

  1. הכנת הטריאקי: במחבת ממיסים סוכר 4-3 דקות לקבלת קרמל
  2. מוסיפים את היין וצ'ילי ומצמצמים לחצי
  3. יוצקים את הסויה, מירין וחומץ ומביאים לרתיחה
  4. מוסיפים את הקמח תירס (קורנפלור) מהול במים ומערבבים עד להסמכה
  5. מסננים את הבלילה ומצננים
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות
  7. הכנת הבורגרים: מתבלים את הפטריות במלח גס, פלפל, תימין ו-3 כפות שמן זית
  8. מפזרים את הפטריות על פני תבנית אפייה וצולים אותם בתנור 10 דקות עד שהפטריות מזהיבות
  9. בינתיים, במחבת מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן זית, 8 דקות או עד הזהבה
  10. מצננים את הפטריות הזהובות וקוצצים אותן דק (או טוחנים במטחנת בשר בסכין בעלת הפתחים הגדולים)
  11. מניחים את עיסת הפטריות במסננת. לוחצים וסוחטים את העיסה עד להיעלמות כל הנוזלים
  12. מעבירים את הפטריות לקערה ומוסיפים את הטופו, בצל מטוגן, פטרוזיליה, חלמוני ביצים ופירורי הלחם
  13. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט, תימין ואם רוצים ניתן להוסיף גם מעט שמן כמהין
  14. יוצרים 6-4 קציצות בורגרים בידיים או בעזרת טבעת רינג בקוטר 10-8 ס"מ
  15. מקררים ½ שעה להתייצבות, או עד לשימוש
  16. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את מבורגרים 4-3 דקות מכל צד
  17. מגישים חם עם הטריאקי. לצד סלט ירקות

גרסת בורגרים אפויים: במקום לטגן את הבורגרים, מחממים תנור ל-220 מעלות, מניחים את הבורגרים בתבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית ואופים 10 דקות להזהבה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *