מנה צמחונית שמציעה אלטרנטיבה טעימה ומזינה להמבורגרים מבשר ||| מדובר בקציצה שמבוססת על שילוב של פטריות וטופו, מה שמעניק לה מרקם ייחודי, עשיר ועסיסי, וטעם שמשתלב היטב עם רוטב טריאקי המתוק-מלוח ||| הפטריות מעניקות לבורגר טעם עמוק ומרקם בשרני בעוד הטופ מהווה מקור חלבון עשיר שתורם למרקם יציב ולערך תזונתי גבוה ||| הבורגר יכול לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית, ואפשר להגישו בלחמנייה עם ירקות טריים כמו חסה, עגבנייה ובצל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 המבורגרים)
- 250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות גס
- 250 גרם פטריות יער חתוכות גס
- 250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות נס
- 3 בצלים חתוכים לקוביות קטנטנות
- 6 כפות שמן זית
- 200 גרם טופו מגורד
- 6 שיני שום כתושות
- 1 כף עלי תימין
- 1 חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 2 ביצים L
- 1 כף פירורי לחם
- מלח
- פִּלְפֵּל
- אגוז מוסקט
- 3 טיפות שמן כמהין (לא חובה)
לרוטב טריאקי
- 2 כפות סוכר
- 240 מ"ל יין לבן יבש
- קמצוץ פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
- 6 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין (יין אורז יפני מתוק)
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף קמח תירס
- 2-3 כפות מים
שלבי הכנה
- הכנת הטריאקי: במחבת ממיסים סוכר 4-3 דקות לקבלת קרמל
- מוסיפים את היין וצ'ילי ומצמצמים לחצי
- יוצקים את הסויה, מירין וחומץ ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הקמח תירס (קורנפלור) מהול במים ומערבבים עד להסמכה
- מסננים את הבלילה ומצננים
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- הכנת הבורגרים: מתבלים את הפטריות במלח גס, פלפל, תימין ו-3 כפות שמן זית
- מפזרים את הפטריות על פני תבנית אפייה וצולים אותם בתנור 10 דקות עד שהפטריות מזהיבות
- בינתיים, במחבת מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן זית, 8 דקות או עד הזהבה
- מצננים את הפטריות הזהובות וקוצצים אותן דק (או טוחנים במטחנת בשר בסכין בעלת הפתחים הגדולים)
- מניחים את עיסת הפטריות במסננת. לוחצים וסוחטים את העיסה עד להיעלמות כל הנוזלים
- מעבירים את הפטריות לקערה ומוסיפים את הטופו, בצל מטוגן, פטרוזיליה, חלמוני ביצים ופירורי הלחם
- מתבלים במלח, פלפל, מוסקט, תימין ואם רוצים ניתן להוסיף גם מעט שמן כמהין
- יוצרים 6-4 קציצות בורגרים בידיים או בעזרת טבעת רינג בקוטר 10-8 ס"מ
- מקררים ½ שעה להתייצבות, או עד לשימוש
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את מבורגרים 4-3 דקות מכל צד
- מגישים חם עם הטריאקי. לצד סלט ירקות
גרסת בורגרים אפויים: במקום לטגן את הבורגרים, מחממים תנור ל-220 מעלות, מניחים את הבורגרים בתבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית ואופים 10 דקות להזהבה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…