מלון נווה אילן והשף חגי אסרף משתפים בחגיגה קולינרית ||| סלט קינואה ופירות יבשים עשיר וטעים לכל ||| מציין שף המלון חגי אסרף: "ט"ו בשבט מייצר סיבה למסיבה עם חומרי גלם איכותיים, בריאים שמתבססים על תוצרת מקומית" ||| מתכון טבעוני וללא גלוטן לחג האילנות הוא ט"ו בשבט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 כוסות מים
- 1 כוס פירות יבשים
- 1/4 כוס כוסברה
- 1/4 כוס נענע
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 1 כוס קינואה אדומה
- 1/4 כוס שקדים מולבנים
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/4 כוס לימון
- 1 כפית דבש
- 1 כפית קינמון
- מעט שמן זית
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
- בסיר, מרתיחים מים ומוסיפים את הקינואה
- מתבלים במלח ומבשלים כ- 20 דקות עד שהקינואה נפתחת
- מעבירים למסננת ומנערים מהמים
- מחזירים את הקינואה לסיר כשהלהבה כבויה ומכסים במגבת מטבח 10 דקות
- בקערה, מערבבים מיץ לימון, קינמון, דבש ושמן זית
- קוצצים את כל הפירות והירק
- מאחדים את הקינואה והפירות וירקות בקערת המיץ לימון ושמן זית
- מערבבים ומגישים לצד כוסית ערק לימונים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
3 Responses
בישול הקינואה עם 4 כוסות מים?
תקראי בהוראות. מסננים את הקינואה אחרי שנפתחת
מושלם וטעים שף חזק