חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פירה תפוחי אדמה וטחינה

כולם מכירים את פירה תפוחי אדמה רטה Ratte  Puree de Pommes de Terreשל ז'ואל רובישון  Joël Robuchon||| תשכחו משמנת להכנת פירה קרמי וחלומי ויהיה לכם מתכון טבעוני ||| הטחינה תשיג את אותו מרקם חלק תוך הוספת טעם אגוזי ייחודי, יוצא דופן וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פירה תפוחי אדמה וטחינה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מניחים את קוביות תפוחי האדמה ומוסיפים מספיק מים כדי לכסות אותם בערך 3-4 ס"מ
  2. מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח
  3. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים (מומלץ לבדוק לאחר 20 דקות)
  4. הכנת רוטב הטחינה: בקערה בינונית מכניסים את הטחינה הגולמית, 1/2 כפית מלח ומים קרים כקרח, וטורפים היטב את המצרכים לקבלת רוטב טחינה. הערה: הטחינה תסמיך לאחר שמוסיפים חלק מהמים, אך היא תהפוך לדלילה יותר כשתוסיפו עוד מים
  5. כשתפוחי האדמה רכים ועדיין חמימים שופכים את המים מהסיר
  6. מועכים מעט את תפוחי האדמה ומוסיפים את רוטב הטחינה, 1/2 כפית מלח (לא חובה, לפי הטעם) ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
  7. טורפים פנימה פטרוזיליה ו/או שומשום

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *