כולם מכירים את פירה תפוחי אדמה רטה Ratte Puree de Pommes de Terreשל ז'ואל רובישון Joël Robuchon||| תשכחו משמנת להכנת פירה קרמי וחלומי ויהיה לכם מתכון טבעוני ||| הטחינה תשיג את אותו מרקם חלק תוך הוספת טעם אגוזי ייחודי, יוצא דופן וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 9-10 תפוח אדמה בינוניים זהובים (זן באטר Butter או יוקון גולד (Yukon Gold קלופים וחתוכים לרבעים (1.2 ק"ג)
- 1 כפית מלח
- ½ כוס טחינה
- ¾ כוס מי קרח
- ½-1 כפית מלח (לפי הטעם)
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה טרייה קצוצה דק (לא חובה)
- 2-3 כפות שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) קלוי (לא חובה)
אופן הכנה
- בסיר גדול מניחים את קוביות תפוחי האדמה ומוסיפים מספיק מים כדי לכסות אותם בערך 3-4 ס"מ
- מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח
- מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים (מומלץ לבדוק לאחר 20 דקות)
- הכנת רוטב הטחינה: בקערה בינונית מכניסים את הטחינה הגולמית, 1/2 כפית מלח ומים קרים כקרח, וטורפים היטב את המצרכים לקבלת רוטב טחינה. הערה: הטחינה תסמיך לאחר שמוסיפים חלק מהמים, אך היא תהפוך לדלילה יותר כשתוסיפו עוד מים
- כשתפוחי האדמה רכים ועדיין חמימים שופכים את המים מהסיר
- מועכים מעט את תפוחי האדמה ומוסיפים את רוטב הטחינה, 1/2 כפית מלח (לא חובה, לפי הטעם) ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
- טורפים פנימה פטרוזיליה ו/או שומשום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…