מרק בריאות מהיר הכנה בסיר לחץ ||| כל סוג פטריות שאוהבים יתאימו למרק ||| פטריות שיטאקי Shiitake או שמפיניון Cremini או פורטובלו יתאימו מאד ||| האורז יכול להיות אורז בר אבל גם סוג אחר שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 4 כפות חמאה לא מלוחה או שמן זית
- 1 בצל לבן או אדום, קצוץ
- 1 ק"ג פטריות מעורבות (כמו שמפיניון ושיטאקי), ללא הגבעולים הקשים, קצוצות לחתיכות של 3X5 ס"מ
- מלח
- פלפל שחור
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ
- 6 שיני שום מרוסקות וקצוצות
- 3 ענפים טימין טרי (או 1 כפית טימין מיובש)
- 1 כפית אבקת שום
- ¼ כוס קמח
- 5 כוסות ציר ירקות
- ½ כוס יין לבן יבש
- 1 כוס אורז בר
להגשה
- ½ כוס שמנת חמוצה
- בצל ירוק או עירית ושמיר טרי, קצוצים
אופן הכנה
- בסיר לחץ 6-8 ליטר, ממיסים את החמאה
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 5 דקות, כשמערבבים מדי פעם, עד שקיפות
- מוסיפים את הפטריות וכף מלח, ומטגנים 8 דקות לערך, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהפטריות שחררו את נוזליהם והתכווצו מעט
- מוסיפים את הסלרי, גזר, שום כתוש, טימין, אבקת שום וכמה טחינות נדיבות של פלפל שחור
- מערבבים לשילוב
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהירקות מצופים באופן שווה ולא נשארים כתמים לבנים
- מוזגים לסיר את הציר ירקות והיין ומכבים את הלהבה
- מגרדים היטב את תחתית הסיר לשילוב הקמח וכל החתיכות השחומות שנדבקו לתחתית (הערה: החלקים שנדבקו יוסיפו טעם למרק ואל תוותרו עליהם)
- מערבבים את אורז הבר לתוך הסיר
- סוגרים את סיר הלחץ עם המכסה
- מבשלים בלחץ גבוה למשך 10-12 דקות
- כבו את הלהבה ותנו ללחץ לרדת באופן טבעי במשך 10 דקות
- שחררו את הלחץ ע"י הכפתור שבמכסה
- מערבבים את המרק ובודקים את מרקם אורז הבר
- טיפ: אם האורז צריך קצת יותר זמן בישול, חזרו על תהליך הבישול בלחץ למשך זמן בישול של 2 דקות ושחרור מהיר של הלחץ
- בדקו שוב את מרקם המרק והאורז. אם דליל לכם מידי, אפשר לבשל זמן נוסף ללא המכסה, על מנת לצמצם את המרק
הגשה
- מכניסים לקערה קטנה כוס מרק ואת השמנת החמוצה ומערבבים באטיות לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את בלילת השמנת לשאר המרק בסיר (פעולה זו תמנע את הפרדת השמנת החמוצה) טועמים את המרק ומתקנים תיבול במלח ובפלפל לפי הטעם
- מגישים את המרק בקערות שמעליהם בצל ירוק או עירית ושמיר קצוצים
הערה: אם רוצים לחמם את המרק פעם נוספת, יש לחמם את המוצקים לחום מאד גבוה ולא את המרק שעלול להתפרק מהשמנת בחום גבוה
בתיאבון