חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק פטריות ואורז בר

מרק בריאות מהיר הכנה בסיר לחץ ||| כל סוג פטריות שאוהבים יתאימו למרק ||| פטריות שיטאקי Shiitake או שמפיניון Cremini או פורטובלו יתאימו מאד ||| האורז יכול להיות אורז בר אבל גם סוג אחר שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק פטריות מהיר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-8 מנות)

  • 4 כפות חמאה לא מלוחה או שמן זית
  • 1 בצל לבן או אדום, קצוץ
  • 1 ק"ג פטריות מעורבות (כמו שמפיניון ושיטאקי), ללא הגבעולים הקשים, קצוצות לחתיכות של 3X5 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ
  • 6 שיני שום מרוסקות וקצוצות
  • 3 ענפים טימין טרי (או 1 כפית טימין מיובש)
  • 1 כפית אבקת שום
  • ¼ כוס קמח
  • 5 כוסות ציר ירקות
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס אורז בר

להגשה

  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • בצל ירוק או עירית ושמיר טרי, קצוצים

אופן הכנה

  1. בסיר לחץ 6-8 ליטר, ממיסים את החמאה
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 5 דקות, כשמערבבים מדי פעם, עד שקיפות
  3. מוסיפים את הפטריות וכף מלח, ומטגנים 8 דקות לערך, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהפטריות שחררו את נוזליהם והתכווצו מעט
  4. מוסיפים את הסלרי, גזר, שום כתוש, טימין, אבקת שום וכמה טחינות נדיבות של פלפל שחור
  5. מערבבים לשילוב
  6. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהירקות מצופים באופן שווה ולא נשארים כתמים לבנים
  7. מוזגים לסיר את הציר ירקות והיין ומכבים את הלהבה
  8. מגרדים היטב את תחתית הסיר לשילוב הקמח וכל החתיכות השחומות שנדבקו לתחתית (הערה: החלקים שנדבקו יוסיפו טעם למרק ואל תוותרו עליהם)
  9. מערבבים את אורז הבר לתוך הסיר
  10. סוגרים את סיר הלחץ עם המכסה
  11. מבשלים בלחץ גבוה למשך 10-12 דקות
  12. כבו את הלהבה ותנו ללחץ לרדת באופן טבעי במשך 10 דקות
  13. שחררו את הלחץ ע"י הכפתור שבמכסה
  14. מערבבים את המרק ובודקים את מרקם אורז הבר
  15. טיפ: אם האורז צריך קצת יותר זמן בישול, חזרו על תהליך הבישול בלחץ למשך זמן בישול של 2 דקות ושחרור מהיר של הלחץ
  16. בדקו שוב את מרקם המרק והאורז. אם דליל לכם מידי, אפשר לבשל זמן נוסף ללא המכסה, על מנת לצמצם את המרק

הגשה

  1. מכניסים לקערה קטנה כוס מרק ואת השמנת החמוצה ומערבבים באטיות לקבלת תערובת חלקה
  2. מוסיפים את בלילת השמנת לשאר המרק בסיר (פעולה זו תמנע את הפרדת השמנת החמוצה) טועמים את המרק ומתקנים תיבול במלח ובפלפל לפי הטעם
  3. מגישים את המרק בקערות שמעליהם בצל ירוק או עירית ושמיר קצוצים

הערה: אם רוצים לחמם את המרק פעם נוספת, יש לחמם את המוצקים לחום מאד גבוה ולא את המרק שעלול להתפרק מהשמנת בחום גבוה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *