כרובית צלויה שגם קרניבורים יאמצו לליבם ||| מנה שהיא גם יפה וגם תעשה לכם את היום שמח ||| כרובית אפויה אבל טעימה כמו אחותה המטוגנת של המטבח הגלילי ||| שילוב של טעמים שכל אחד ואחת יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 1 כרובית בינונית שלמה, עם הבסיס והעלים הירוקים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לבלילת התיבול
אופן הכנה
- מסדרים כרובית במרכז סיר גדול
- יוצקים מים בכמות שמכסה 3/4 מגובה הכרובית
- ממליחים בכפית מלח מחוקה על כל ליטר מים
- מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר
- מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות
- מסננים את המים ומעבירים את הכרובית למסננת להתייבש 1-2 דקות
- טיפ: אפשרות גם לבשל הכרובית בקערת מים במיקרוגל במקום על הכיריים
- מעסים את הכרובית החמה בשמן זית בידיים (או בעזרת מברשת)
- זורים מלח גס ופלפל גרוס על פני הכרובית
- מעבירים הכרובית לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- צולים בתנור עד להזהבה קלה של פני הכרובית
- בקערית קטנה מערבבים את מצרכי בלילת התיבול
- מוציאים את הכרובית מהתנור
- מורחים את בלילת התיבול בעזרת מברשת
- מחזירים את הכרובית לתנור לאפייה של 5 דקות נוספות, עד להזהבה עמוקה של כיפת הכרובית והעלים המקיפים אותה
הגשה
לוהט. כולם יחקקו האצבעות.
בתיאבון