חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כרובית אפויה ומתובלת

כרובית צלויה שגם קרניבורים יאמצו לליבם ||| מנה שהיא גם יפה וגם תעשה לכם את היום שמח ||| כרובית אפויה אבל טעימה כמו אחותה המטוגנת של המטבח הגלילי ||| שילוב של טעמים שכל אחד ואחת יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כרובית אפויה (צילום דני בר)

מצרכים (4-6 מנות)

לבלילת התיבול

  • 1 כף בהרט
  • 2-3 כפות עמבה (אפשר גם יותר, אבל לא להגזים)
  • 1 כפית מים רותחים

אופן הכנה

  1. מסדרים כרובית במרכז סיר גדול
  2. יוצקים מים בכמות שמכסה 3/4 מגובה הכרובית
  3. ממליחים בכפית מלח מחוקה על כל ליטר מים
  4. מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר
  5. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות
  6. מסננים את המים ומעבירים את הכרובית למסננת להתייבש 1-2 דקות
  7. טיפ: אפשרות גם לבשל הכרובית בקערת מים במיקרוגל במקום על הכיריים
  8. מעסים את הכרובית החמה בשמן זית בידיים (או בעזרת מברשת)
  9. זורים מלח גס ופלפל גרוס על פני הכרובית
  10. מעבירים הכרובית לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  11. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  12. צולים בתנור עד להזהבה קלה של פני הכרובית
  13. בקערית קטנה מערבבים את מצרכי בלילת התיבול
  14. מוציאים את הכרובית מהתנור
  15. מורחים את בלילת התיבול בעזרת מברשת
  16. מחזירים את הכרובית לתנור לאפייה של 5 דקות נוספות, עד להזהבה עמוקה של כיפת הכרובית והעלים המקיפים אותה

הגשה

לוהט. כולם יחקקו האצבעות.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *