חוביזה או חֶלְמִית מלשון ח'ובז הוא לחם בערבית ||| הצמח מכונה גם לחם גמדים ובילדותי סיפרו לנו שתושבי ירושלים נהגו לאכול תבשילים או לעשות קמח מפרי החוביזה, בעת המצור על ירושלים במלחמת העצמאות והמחסור הגדול באוכל בבירה הנצורה ||| בימי הסגרים של הקורונה מצאנו עיסוק חדש שאפשר לנו לצאת מהבית עם הנכדות, והוא קטיף עלי חוביזה והכנת מאכלים מהעלים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
חוביזה בין מצור לסגר
מאז ומעולם היו בשדות סביב שיכון עממי, רמתיים, עשירים בצמח החלמית, אבל לא התייחסנו אליהם כאל אוכל אלא כאל עשב ומטרד. בין סיפורי הקוממיות סופר גם שבימי המצור על ירושלים, נהגו תושבי הבירה לאכול את עלי החוביזה והפכו אותה למאכל מזין וזמין בימי החורף ועד האביב.
בימי הסגרים של הקורונה, חיפשנו עיסוק שגם יאפשר לנו לצאת מהבית מבלי להיות עבריינים וגם יהיה מזין וטעים. טיול טבע היה התשובה הנוחה ושילוב של קטיף היה תעסוקה נהדרת עם הנכדות המשועממות במקום מסכים. וכך גילינו את החוביזה שהתחילה לתפוס מקום גם במטבח שלנו הן כמילוי במקום עלי תרד והן כלביבות מרעננות.
עלי חוביזה עשירים בברזל ובמינרלים וטעמה העדין עושה אותה לתחליף מזרח תיכוני מצוין במתכונים בהם משתמשים בחסה או עלים טריים אחרים בסלט חי. באפייה, טיגון או בישול צריך להתייחס אל עלי החוביזה כמו לעלי תרד או עלי מנגולד, והם יכולים להחליפם בכל מתכון.
מצרכים (30 לביבות)
אופן הכנה
- מוצאים שדה בר עם הרבה חוביזה וקוטפים עלים צעירים וללא חורים (החורים הם מהחלזונות)
- משרים את עלי החוביזה בכיור עם מים
- דולים את העלים למסננת ושוטפים אותם בהרבה מים
- משרים את העלים שנית, ומסננים כך מספר פעמים עד שהמים נקיים
- בסיר עם מים חולטים את העלים עד רתיחה
- מסננים את המים
- חותכים את העלים לחתיכות קטנות
- מטגנים את הבצל
- בקערה מערבבים את עלי החוביזה הקצוצים עם הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור
- לאחר שהעיסה בטמפרטורת חדר מוסיפים את הביצים ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
- מחממים מחבת עם מעט שמן
- יוצרים לביבות מהעיסה הירוקה ומטגנים עד השחמה בשני הצדדים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه