מאכל ביתי, פשוט ונוח, שמשלב תרד – ירק ים תיכוני קלאסי, עם חלבון מהים – טונה ||| מנה שאפשר להגיש חמה או בטמפרטורת החדר, מתאימה לארוחת ערב קלה, פיקניק או אפילו כמנת ביניים בארוחה חגיגית ||| המרקם של הפשטידה רך ולעיתים אוורירי, בהתאם לכמות הביצים והקמח או פירורי הלחם שבבלילה ||| התרד מעניק לה צבע ירוק עמוק וטעם עשבוני עדין, בעוד שהטונה מוסיפה עומק מלוח ואוממי ||| רבים מוסיפים גם בצל מטוגן, גבינה מגורדת (כמו גבינה צהובה או פטה), עשבי תיבול כמו שמיר או פטרוזיליה, ולעיתים קישואים או תפוחי אדמה מגוררים להשלמת המרקם ||| פשטידה שקל להכין כי פשוט מערבבים הכל בקערה אחת, יוצקים לתבנית, ואופים עד שהפשטידה זהובה ויציבה ||| הפעם גרסה דלת פחמימות, ללא גלוטן ועשירה בעשבי תיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 800 גרם תרד טרי או קפוא
- 250 גרם טונה בשמן זית, לאחר סינון
- 3 ביצים L
- 2 כפות טחינה גולמית
- 4 כפות שיבולת שועל
- 1 חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1 חופן שמיר
- 1 חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 2 כפות מי קוקוס טהור
- ½ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח ורוד
- פִּלְפֵּל שחור גרוס גס
- קורט כורכום
- רֵיחָן (בזיליקום)
- זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה או תבנית כוסות בנייר אפייה
- חולטים את עלי התרד במים רותחים למשך 4-5 דקות בלבד, ומסננים היטב את הנוזלים
- בקערה, טורפים את הביצים
- מוסיפים לבלילת הביצים את שיבולת השועל, טחינה, מי קוקוס והתבלינים ומערבבים היטב
- מוסיפים לתערובת את עלי התרד החלוטים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים לתבנית הכוסיות או משטחים בתבנית
- אופים 15-18 דקות עד להשחמה במידה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…