מתכון: פשטידת תרד עם טונה

מאכל ביתי, פשוט ונוח, שמשלב תרד – ירק ים תיכוני קלאסי, עם חלבון מהים – טונה ||| מנה שאפשר להגיש חמה או בטמפרטורת החדר, מתאימה לארוחת ערב קלה, פיקניק או אפילו כמנת ביניים בארוחה חגיגית ||| המרקם של הפשטידה רך ולעיתים אוורירי, בהתאם לכמות הביצים והקמח או פירורי הלחם שבבלילה ||| התרד מעניק לה צבע ירוק עמוק וטעם עשבוני עדין, בעוד שהטונה מוסיפה עומק מלוח ואוממי ||| רבים מוסיפים גם בצל מטוגן, גבינה מגורדת (כמו גבינה צהובה או פטה), עשבי תיבול כמו שמיר או פטרוזיליה, ולעיתים קישואים או תפוחי אדמה מגוררים להשלמת המרקם ||| פשטידה שקל להכין כי פשוט מערבבים הכל בקערה אחת, יוצקים לתבנית, ואופים עד שהפשטידה זהובה ויציבה ||| הפעם גרסה דלת פחמימות, ללא גלוטן ועשירה בעשבי תיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פשטידת תרד עם טונה (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה או תבנית כוסות בנייר אפייה
  2. חולטים את עלי התרד במים רותחים למשך 4-5 דקות בלבד, ומסננים היטב את הנוזלים
  3. בקערה, טורפים את הביצים
  4. מוסיפים לבלילת הביצים את שיבולת השועל, טחינה, מי קוקוס והתבלינים ומערבבים היטב
  5. מוסיפים לתערובת את עלי התרד החלוטים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  6. מעבירים לתבנית הכוסיות או משטחים בתבנית
  7. אופים 15-18 דקות עד להשחמה במידה שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *